Decyzje w Panelu - Akceptacja trasy

Zaktualizowano 6/10/26 przez Katarzyna

Kto może skorzystać z tej funkcji?

Funkcja jest dostępna dla użytkowników Platformy Trans.eu, którzy mają dostęp do modułu Tasy z załadowcami (linie produktowe TFF - Trans for Forwarders i TFC - Trans for Carriers).

Dzięki temu artykułowi dowiesz się:

  • jak zaakceptować elastyczną ofertę współpracy.

Czym jest elastyczna forma współpracy?

W elastycznej współpracy nie obowiązuje stała, z góry ustalona stawka. Za każdym razem możesz zdecydować, czy chcesz przyjąć zlecenie i za jaką cenę. Jeśli załadowca zaprosi Cię do takiej współpracy i wskaże Cię jako osobę kontaktową, zobaczysz zaproszenie bezpośrednio na platformie - niezależnie od tego, w którym module aktualnie pracujesz.

Jeżeli nie byłeś online w momencie wysyłki oferty lub załadowca nie wskazał konkretnej osoby kontaktowej, zaproszenie trafi do Panelu decyzji.

  1. Kliknij ikonę Panelu decyzji (znajdziesz ją w górnym menu)
Cyfra wyświetlana przy ikonie Panelu oznacza liczbę decyzji do podjęcia.

  1. Znajdź zaproszenie Elastyczna współpraca na liście decyzji do podjęcia.
  2. Zaproszenie składa się następujących elementów:
    • informacji od kogo dostajesz zaproszenie i jakiej trasy dotyczy współpraca (1),
    • ustawienia powiadomień (2),
    • rozwijanej listy osób kontaktowych z Twojej firmy (3)
    • paska z przyciskami umożliwiającymi podjęcie decyzji dotyczącej zaproszenia (4)
  3. Wybierz, w jaki sposób chcesz otrzymywać informacje o dostępnych ładunkach w ramach tej trasy.
    • wszystkimi kanałami komunikacji (komunikator, e-mail, platforma),
    • tylko przez platformę (notyfikacje wewnętrzne),
    • bez powiadomień (oferty frachtów będą dostępne w module Szukaj ładunków, w zakładce Dla mnie.

Wybranie formy powiadomień jest jednoznaczne z akceptacją warunków trasy.
  1. Wybierz dodatkowe osoby kontaktowe, które będą otrzymywały powiadomienia o wszystkich zdarzeniach dotyczących tej trasy.
    Możesz wskazać maksymalnie 10 takich osób. Nie możesz usunąć siebie z tej listy.

Wszystkie osoby kontaktowe będą otrzymywały powiadomienia zgodnie z Twoim wcześniejszym wyborem.

  1. Jeśli nie możesz podjąć decyzji teraz, skorzystaj z opcji przypomnienia. Kliknij Przypomnij mi i wybierz lub ustaw czas, po którym zaproszenie ponownie pojawi się na Twoim ekranie.

Decyzje odłożone na później oznaczamy ikoną zegara.

  1. Zaproszenie do współpracy możesz
  • przyjąć - klikając w przycisk Chcę obserwować,
  • odrzucić - klikając w przycisk Nie obserwuj.


Na ile ten materiał był pomocny

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)