Постоянни маршрути с товародатели

Обновено 20/9/23 от Katarzyna

Благодарение на модула Постоянни маршрути с товародатели, имате възможност да получавате постоянни поръчки в сътрудничество с доверени товародатели. На едно място можете да проверите срока на плащане, данните за заявката и за товари или планираните превози.

Получаване на постоянна оферта за маршрут

  1. За да проверите състоянието на фиксирани маршрути, щракнете върху модула Фиксирани маршрути с товародатели и след това върху раздела В процес на договаряне.

Статусът Приемам ви информира за получаването на оферта, която чака вашето одобрение.

Кликнете върху офертата за фиксиран маршрут, за да видите подробностите. Поле с условията на товародателя ще се покаже от дясната страна.

Запознаване с условията за даден маршрут

Запознайте се данните товара, детайлите относно падежа, маршрута и др. Офертата е адресирана директно до вас, което ви дава възможност за постоянно сътрудничество с доверен товародател.

За всеки приет товар, изпратен по фиксирани маршрути, се начислява такса "No touch", съгласно ценовата листа.

Товародателят обаче може да покрие тази такса. Информация за това можете да намерите в раздела Детайли.

След като прочетете всички подробности, можете да приемете, премахнете предложението за фиксиран маршрут или да отхвърлите предложените условия.

Договаряне на условията на фиксиран маршрут

Можете да договаряте условия на офертата за фиксиран маршрут. За да направите това, кликнете върху бутона Отхвърляне и въведете причината за отхвърлянето.

Ако решите да преговаряте, напишете кои условия трябва да се променят и защо.

Причината за отказ и статусът на офертата също ще се покажат в раздела Данни за товара.

Ако товародателят реши да промени условията на оферта за постоянен маршрут, състоянието на офертата ще се промени от Отхвърлена на Приемам.

Приемане на офертата за фиксиран маршрут

Кликнете върху Постоянни маршрути с товародатели и след това върху офертата, която ви интересува, със статус Приемам.

Прочетете условията. Ако сте съгласни с тях, щракнете върху Приемане.

След като бъде приет, постоянният маршрут ще бъде видим в раздела Активен.

Временно преустановяване на фиксиран маршрут

Ако решите да преустановите фиксиран маршрут, кликнете върху Фиксирани маршрути с товародатели и отидете в раздела Активни. Зелената отметка в колоната Активност показва, че маршрутът е активен. За да го промените, кликнете върху нея, за да промените цвета ѝ в сив.

Изберете датата, до която спирате избрания маршрут. Въведете причина за прекратяването и кликнете върху Преустановяване. Информацията ще бъде изпратена на товародателя.

 

Отметката в колоната Активност ще стане сива.

Когато в бъдеще желаете да проверите причината за преустановяването на маршрута, кликнете върху желания маршрут. Информация ще бъде видима вдясно.

Оттук можете също да активирате отново преустановен маршрут, като кликнете върху отметката Активност - отново ще стане зелена.

Перманентно прекратяване на фиксиран маршрут

Ако искате да изтриете постоянен маршрут, който вече сте приели, кликнете върху Фиксирани маршрути с товародатели, изберете раздела Активни, след което изберете постоянния маршрут, който искате да отмените.

Вдясно ще видите подробности за офертата. Кликнете върху Изтриване на фиксиран маршрут.

Изтритият маршрут ще бъде преместен в раздела Архив.

По същия начин можете да изтриете оферта за фиксиран маршрут, с чиито условия не сте се съгласили, и който не ви интересува. За да направите това, кликнете върху Фиксирани маршрути с товародатели, раздел В процес на договаряне и след това върху избрания от вас маршрут (новата оферта или тази с редактираните условия има статус Приемам).

Вдясно ще видите подробности за офертата. Кликнете върху Изтриване на фиксиран маршрут и след това потвърдете решението си.

Изтритият маршрут ще бъде преместен в раздела Архив.

Премахване на фиксирания маршрут от страна на товародателя.

Ако клиентът реши да прекрати сътрудничеството по даден фиксиран маршрут, ще получите известие.

Постоянният маршрут ще бъде преместен в раздела Архив. За повече подробности кликнете върху името на компанията. Статусът се променя на Завършен.

Промени в условията на фиксирания маршрут

Товародателят има възможност да прави промени в условията на маршрута или да редактира информацията за товара. Редактираният маршрут с новите условия е копие на приетата по-рано оферта и ще се появи в раздела Под договаряне със статус Приемам.

Разделът Активен все още ще показва маршрута с първоначално договорените условия за превоз, докато не приемете промените.

Ако сте съгласни с новите условия, кликнете върху Приемам.

След вашето потвърждение промененият маршрутът ще се премести автоматично от раздела В процес на договаряне в раздела Активни и ще замени оригиналната версия на споразумението.

Можете да отхвърлите промените, направени от товародателя. За да направите това, щракнете върху Отхвърляне и въведете причината за отхвърлянето. Офертата ще остане в раздела В процес на договаряне, докато не сте доволни от променените условията и не я приемете.

За да разберете как да договаряте условия за фиксиран маршрут кликнете тук.

След вашето потвърждение промененият маршрутът ще се премести автоматично от раздела В процес на договаряне в раздела Активни и ще замени оригиналната версия на споразумението.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)