Групи с контакти в месинджър

Обновено 2/4/24 от Szczepan

За да улесни управлението на вашия списък с контакти, платформата вече предлага опцията за създаване на групи контакти в месинджър.

Как да създадем група в месинджър?

 1. Можете да създадете група по няколко начина:
 • От панела на месинджър. Изберете полето "Контакти" - до полето за търсене, кликнете върху "Всички" и изберете "Управление на групи" от падащото меню.

 1. Потърсете всеки потребител в Messenger в раздела „Контакти“ - щракнете върху „иконата на знака“ до името и фамилията и след това изберете „Управление на групи“ от падащото меню.

 1. В диалоговия прозорец. Кликнете върху „иконата на знака“ и след това изберете „Управление на групи“ от падащото меню
  .

Без значение кой от посочените начини (описани по-горе) изберете, ще имате възможност да добавите , промените или изтриете група.

 • За да добавите група, кликнете върху зеления бутон "Добави група", след това напишете име на групата и кликнете върху "Запазване" .

 • За да промените името на групата, кликнете върху "Редактиране", направете промените и кликнете върху "Запазване".

 • За да изтриете група, кликнете върху "Изтриване".

Ако сте решили да изтриете група, след като кликнете върху „Изтриване“, системата ще ви помоли да потвърдите това действие. Отново кликнете върху „Изтриване“, за да потвърдите, че сте абсолютно сигурни, че искате да изтриете групата.

Как да добавим контакт към група в месинджър?

Можете да добавите единствено потребители, който присъстват в списъка ви с контакти. Можете да добавите контакт към предварително създадена група по два начина:

 1. Потърсете контакт в месинджър - кликнете върху иконата "човече" , която се намира до името и фамилията - ако този конкретен потребителят не е във вашия списък с контакти, вие можете да го добавите към контактите си като кликнете върху споменатата икона и след това изберете група от падащото меню.

 1. Кликнете върху иконата "човече" в чат прозореца. В случай че лицето не е във вашия списък с контакти, вие можете да го добавите към контактите си, като кликнете върху споменатата по-горе икона и след това изберете група към която искате да присъединете контакта , от падащото меню.

Отметката показва в коя група е добавен контактът.

 • в чат прозореца - маркери с имената на групите, в които е добавен контактът, ще се появят под името на контакта.

Запомнете! Можете да добавите контакт към повече от една група.

 • ако даден контакт е добавен към повече от 2 групи, в чат прозореца ще се появи допълнителен маркер, показващ броя на другите групи, в които контактът е добавен. Когато задържите курсора на мишката върху този раздел, ще се покажат и имената на другите групи.

Хората, които добавяте към групите си за контакти в месинджър, няма да бъдат известени за присъединяването към вашата група.

Къде мога да намеря информация за броя на контактите, добавени към определена група в месинджър?

Информацията за броя на контактите, добавени в групата, се показва на три места:

 • В полето "Управление на групи" , (можете да намерите по три начина, както е описано по -горе), до името на групата в скоби има броят на членовете й.

 • В чат прозореца - кликнете върху иконата "човече" - в падащото меню, до името на всяка група, ще видите броя на контактите, посочен в скоби.

 • В полето „Контакти“ на месинджър до прозореца за търсене.Като щракнете върху „Всички“, можете да разширите списъка, където можете да видите създадените групи и информация за броя на членовете им в скоби.

В раздела „Контакти“ на Messenger, когато избирате конкретна група, само членовете на тази група ще се появяват в списъка с контакти, а търсачката ще бъде ограничена до филтриране в рамките на тази група.

Внимание! За да видите пълния списък с контакти и да филтрирате всички потребители, които имат активни акаунти в Платформата Trans.eu, в раздела „Контакти“ изберете „Всички“.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)