Групи с контакти в месинджър

Обновено 17/10/21 от Diana

За да улесни управлението на вашия списък с контакти, платформата вече предлага опцията за създаване на групи контакти в месинджър.

Как да създадем група в месинджър?

 1. Можете да създадете група по няколко начина:
 • От панела на месинджър. Изберете полето "Контакти" - до полето за търсене, кликнете върху "Всички" и изберете "Управление на групи" от падащото меню.

 • От чат прозореца. Кликнете върху иконата "Човече" и изберете "Управление на групи" от падащото меню.

 1. Без значение кой от посочените начини (описани по-горе) изберете, ще имате възможност да добавите , промените или изтриете група.
 • За да добавите група, кликнете върху зеления бутон "Добави група", след това напишете име на групата и клинете върху "Запазване" .

 • За да промените името на групата, кликнете върху "Редактиране", направете промените и кликнете върху "Запазване".

 • За да изтриете група, кликнете върху "Изтриване".

Ако сте решили да изтриете група, след като кликнете върху „Изтриване“, системата ще ви помоли да потвърдите това действие. Отново кликнете върху „Изтриване“, за да потвърдите, че сте абсолютно сигурни, че искате да изтриете групата.

Как да добавим контакт към група в месинджър?

 1. Можете да добавите единствено потребители, който присъстват в списъка ви с контакти. Можете да добавите контакт към предварително създадена група по два начина:

 • Потърсете контакт в месинджър - кликнете върху иконата "човече" , която се намира до името и фамилията - ако потребителят е в списъка ви с контакти, можете да го добавите като кликнете върху споменатата икона и след това изберете някоя от групите от падащото меню.

 • Кликнете върху иконата "човече" в чат прозореца. В случай че лицето не е във вашия списък с контакти, вие можете да го като кликнетете върху споменатата по-горе икона и след това изберете група от падащото меню.

 1. Отметката показва в коя група е добавен контактът.

 • в чат прозореца - маркери с имената на групите, в които е добавен контактът, ще се появят под името на контакта.

Запомнете! Можете да добавите контакт към повече от една група.

 • ако даден контакт е добавен към повече от 2 групи, в чат прозореца ще се появи допълнителен маркер, показващ броя на другите групи, в които контактът е добвен. Когато задържите курсора на мишката върху този раздел, ще се покажат и имената на другите групи.

Хората, които добавяте към групите си за контакти в месинджър, няма да бъдат известени за присъединяването към вашата група.
Внимание! Няма да можете да публикувате оферти към контактите в месинджър групите. Можете да изпращате офертите си само до групи, които сте определили в модула „Контрагенти“. Ако искате да научите повече за създаването на групи от доверени контрагенти, кликнете тук.

Къде мога да намеря информация за броя на контактите, добавени към определена група в месинджър?

Информацията за броя на контактите, добавени в групата, се показва на няколко места:

 • В полето "Управление на групи" , до именената на групите има отделна колона, показваща броя на контактите.

 • В чат прозореца - кликнете върху иконата "човече" - в падащото меню, до името на всяка група, ще видите броя на контактите, посочен в скоби.

 • В полето „Контакти“ на месинджър. Когато изберете конкретна група, само членовете на тази група ще се появят в списъка с контакти и търсачката ще бъде ограничена до филтриране в тази група.

Внимание! За да видите пълния списък с контакти и да филтрирате всички потребители, които имат активни акаунти в Платформата Trans.eu, в раздела „Контакти“ изберете „Всички“.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)