Препоръки

Обновено 5/2/21 от Diana

За да подкрепим доверието създадохме възможност за изпращане на молба за препоръка и издаване на такава.

Модул "Оценки" ви позволява да:

 • помолите вашите контрагенти за препоръка
 • съставите препоръка
 • управлявате препоръките

Как можете да подадете молба за препоръка към вашите контрагенти?

 1. За да поискате от вашите контрагенти препоръки, отдителе в модул "Оценки", след това изберете раздел "Искане на препоръки" и кликнете на "Поискайте препоръки" в горния десен ъгъл.
 1. Потърсете фирмата, като въведете: име на фирма / данъчен номер или TransId, изберете фирмата и кликнете върху „Изпращане на заявка“.

Запомнете! Ако не разполагате с данните за бързо търсене, можете да използвате ФИЛТРИ, за да стесните търсенето.

В раздел "Искане на препоръки" можете да прегледате всички молби за препоръки, които сте изпратили и препоръки, които сте получили от ваши контрагенти.

 • Можете да откриете името на фирмата, групата, към която е добавена и датата на изпращане на молбата за препоръка. В допъление, имате възможност да оттеглите искането.

Ако кликнете върху списъка с получени , може да видите следните данни: името на фирмата, група, към която е била добавена фирмата, броя на съвместните сделки и датата на изпращане на искането на препоръка. Освен това имате възможност да издавате препоръки, като кликнете върху „Съставяне на препоръка“ - ще ви отведе до прозореца, описан в точка 2.

Как да съставите препоръка?

От модул "Оценки" отидите на раздел "Препоръки, след това изберете "Съставяне на препоръка" и следвайте тези стъпки:

Изберете фирма, като въведете: име на фирмата, данъчен номер или TransId, в прозореца за търсене, намерете фирмата и натиснете "Изберете"

Запомнете! Ако не разполагате с данните за бързо търсене, можете да използвате ФИЛТРИ, за да стесните търсенето.

 1. За да определите точно аспектите на сътрудничество в прозореца за съставяне на препоръка, можете да попълните следните полета:
 • честота на сътрудничество
 • тип сътрудничество
 • съдържание на препоръката
Типът сътрудничество, наречен на друго място „специалност“, ще бъде представен в профила на адресата като етикет, който можете да видите на последната снимка на тази статия. Когато издавате препоръки, можете точно да определите естеството на сътрудничество, контрагентът ще получи полезна информация, която може да бъде в плюс за него при вземането на решение за сътрудничество.
Запомнете, можете да редактирате съдържанието на препоръката, докато не го изпратите, но това поле не трябва да остава празно.
Ако разполагате с препоръки на хартиен носител, можете да ги прикачите. Изисква се PDF формат.

 1. След като препоръката е готова, кликнете "Съставяне на препоръка".

Моля, обърнете внимание, че препоръката, която вече е изпратена, не може да бъде редактирана или изтрита. Освен това, за разлика от оценката, можете да я издадете само веднъж.

Ако решите да издадете препоръки към няколко фирми, в прозореца в долния ляв ъгъл, поставете отметка в полето „Изпращане на друга“ - това значително ще съкрати процеса.

Можете да издадете до 25 препоръки наведнъж.

Управление на препоръки

В модул „Оценки “ в раздел „Препоръки“ можете да филтрирате както издадените от вас препоръки, така и тези, получени от вашите партньори.s.

Изберете "Получени" в списъка, за да се видите следната информация:

 • съдържание на препоръката
 • дата на получаване
 • издаващ
 • видимост
Запомнете! Можете както да определите видимостта на конкретна препоръка във вашия фирмен профил, така и да се свържете с лицето, което е издало препоръката.

Можете да филтрирате и сортирате, получитените от вашата фирма препоръки:

 • с помощта на търсачка с името на вашата фирма.
 • етикети със специалности (ако издателят е посочил естеството на сътрудничеството).

Къде контрагентите ще виждат моите препоръки?

Активните потребители на платформата ще виждат вашите препоръки в модул „Контрагенти“ във вашия фирмен профил в раздел „Препоръки“.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)