Obmedzenie spolupráce s dodávateľmi
Kto môže túto funkciu používať? Táto funkcia je dostupná pre používateľov produktových radov Trans for Forwarders ( TFF ) a CargoON , ktorí majú prístup k modulu Contractors . Na pozastavenie alebo obnovenie spolupráce potrebujete rolu s úplným prístupom a jedno z nasledujúcich povolení: Pozastavenie a obnovenie spolupráce s inými spoločnosťami alebo Správa stavu dodávateľa . Odstránenie spoločnosti zo zoznamu dodávateľov vyžaduje povolenie na status Riadiaci dodávateľ . |
V tomto článku sa dozviete:
- kedy a ako pozastaviť spoluprácu s dodávateľom,
- ako odstrániť spoločnosť zo zoznamu dodávateľov a ako sa to líši od pozastavenia spolupráce,
Modul Dodávatelia vám umožňuje nielen vybudovať stabilnú databázu spoločností, ale aj bezpečne obmedziť spoluprácu, napríklad pri problémoch s platbami , dokumentmi alebo dôveryhodnosťou partnerov. V module môžete:
- dočasne pozastaviť spoluprácu ,
- pokračovať v spolupráci so spoločnosťou, ktorú zablokoval Trans.eu ,
- odstrániť dodávateľa zo zoznamu - keď chcete definitívne ukončiť vzťah.
- Pozastavenie a obnovenie spolupráce : povolenie na pozastavenie a obnovenie spolupráce s inými spoločnosťami alebo na status riadiaceho dodávateľa .
- Odstránenie dodávateľa : povolenie na status Riadiaci dodávateľ .
Spoluprácu môžete pozastaviť iba so spoločnosťou, ktorá už bola pridaná medzi vašich dodávateľov. Povolenia môže povoliť správca v nastaveniach používateľského účtu.
Ako povolím povolenia?
2. Vyberte zamestnanca zo zoznamu.
3. Kliknite na položku Spravovať zamestnanca .
4. Na karte Nastavenia účtu začiarknite políčko pre príslušné povolenie.
Pozastavenie spolupráce
Pozastavenie spolupráce je najmiernejšou formou obmedzenia vzťahov . Spoločnosť zostáva na vašom zozname dodávateľov, ale systém ju považuje za partnera, s ktorým – až do odvolania – nemôžete alebo nechcete realizovať nové objednávky .
Pozastavenie spolupráce môže súvisieť so sezónnosťou, zmenou logistickej stratégie, nedodržiavaním prepravných dohôd, nedostatkom dokumentácie alebo problémami s komunikáciou.
Pozastavenie spolupráce:
- Prejdite do modulu Dodávatelia .
- Vyhľadajte spoločnosť (podľa názvu, IČ DPH alebo filtra Dodávateľ v stĺpci Stav ).
- Kliknite na ikonu s tromi bodkami – v okne spoločnosti alebo v jej riadku – pre zobrazenie možnosti Pozastaviť spoluprácu .

- Kliknite na Pozastaviť spoluprácu .
- V novootvorenom okne vyberte zo zoznamu dôvod pozastavenia spolupráce a potvrďte svoju voľbu.

- spoločnosť zostane v zozname (pretože ste prepojení burzovým vzťahom), ale v stĺpci Stav sa zobrazí pozastavenie spolupráce,
- stále môžete viesť konverzáciu s kontaktnými osobami v aplikácii Messenger,
- meno kontaktnej osoby objednávateľa pre ponuky danej spoločnosti bude v zozname ponúk zvýraznené červenou farbou .
- nebude možné uzatvárať transakcie na burze Trans.eu,
- spoločnosť nebude prijímať žiadne dopyty (toto sa týka okrem iného pevných trás, skupín a odporúčaní),
- spoluprácu môže obnoviť ktorýkoľvek používateľ vašej spoločnosti s príslušnými povoleniami.
Prečo nemôžem pozastaviť spoluprácu?
Bola spoločnosť pridaná medzi vašich dodávateľov ? Spoluprácu môžete pozastaviť iba so spoločnosťou, ktorá je na vašom zozname dodávateľov. Ak tam nie je, najprv ju pridajte medzi svojich dodávateľov.
Máte správne povolenie ? Potrebujete rolu Úplný prístup a povolenie Pozastavenie a obnovenie spolupráce s inými spoločnosťami alebo Správa stavu dodávateľa. Ak ho nemáte, požiadajte správcu účtu vašej spoločnosti o jeho udelenie.
Odstránenie spoločností zo zoznamu dodávateľov
Vymazanie umožňuje ukončiť spoluprácu a usporiadať databázu. Funkcia je dostupná iba pre používateľov s oprávnením Spravovať stav dodávateľa .
Prejdite do modulu Dodávatelia.
- Nájdite spoločnosť, ktorú chcete odstrániť.
- Otvorte zásuvku spoločnosti (kliknutím na riadok) alebo použite akcie dostupné zo zoznamu.
- Vyberte možnosť Odstrániť zo zoznamu dodávateľov .

- spoločnosť prestáva byť dodávateľom
- spoločnosť zostáva v zozname, ak ste prepojení iným burzovým vzťahom, a to tlačidlom Pridať k dodávateľom ,
- história spolupráce nezmizne - štatistiky spolupráce, seniority a predchádzajúce aktivity zostávajú v systéme dostupné.