Възможност за преустановяване на сътрудничество с контрагент

Обновено 6/2/24 от Ania

Промяна на статуса на сътрудничество

Внимание! Само лице в ролята на администратор може да променя статуса на сътрудничество. Научете повече за ролите във фирмата тук

Вече имате възможност да преустановите сътрудничеството (също временно) с вашите контрагенти. Ако забележите, например:

 1. Липса на ефективна комуникация
 2. Забавяне на документи
 3. Липса на грижи за товара
 4. Неспазване на условията за транспорт

В раздел Контрагенти можете да промените статусите на сътрудничество на „Спрени“. По този начин ще предотвратите по-нататъшни транзакции с този изпълнител.

Какво се променя?

 1. Изпълнителят няма да получи никакви запитвания (ако фирмата има фиксиран маршрут, е в една от вашите групи или може да бъде препоръчана от алгоритмите на платформа Trans.eu).
 2. Никой от служителите, използващи услугите, няма да може да сключва сделки на борсата , докато сътрудничеството не бъде възобновено.

 1. Офертите на фирми, с които е прекратено сътрудничеството, няма да се появят в таблицата с предложения на борса за товари.
  Можете да видите оферти от фирми, с които сте прекратили сътрудничеството. За целта, когато филтрирате оферти на борсата за товари, отворете „ОЩЕ ФИЛТРИ“ и след това използвайте опцията „Покажи скрити". Ако искате да знаете как ще бъдат маркирани такива оферти, отидете на статията.

Какво не се промени?

 1. Все още ще можете да говорите по месинджъра с изпълнителя, но ще получите съобщение за преустановеното на сътрудничество.
 2. Офертите на тази фирма ще бъдат видими на борсата (в реда с офертата името на фирмата ще бъде маркирано в червено), но няма да е възможно да ги приемете.

Възобновяване на сътрудничеството

Можете да възобновите сътрудничеството по всяко време, като промените статуса му в раздел Контрагенти. По този начин веднага ще бъде възстановена възможността за сключване на сделки с посочената фирма.

Всеки служител на вашата фирма като Администратор може да преустанови или възобнови сътрудничеството. Такива права могат да бъдат добавени от упълномощено лице в раздел Моята фирма - Служители.

Не забравяйте, че:
- Спирате сътрудничеството с цялата фирма, а не с отделни лица.
- Преустановяване на сътрудничеството означава, че никой служител на вашата фирма няма да може да сключва сделки, докато сътрудничеството не бъде възобновено.
- Промяната на статуса на сътрудничество не се съобщава на контрагента.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)