Възможност за преустановяване на сътрудничество с контрагент

Обновено 25/10/21 от Krzysztof

Промяна на статуса на сътрудничество

Вече имате възможност да преустановите сътрудничеството (съюо така временно) с вашите контрагенти. Ако забележите, например:

 1. Липса на ефективна комуникация
 2. Забавяне на документи
 3. Липса на грижи за товара
 4. Неспазване на условията за транспорт

В раздел Контрагенти можете да промените статусите на сътрудничество на „Спрени“. По този начин ще предотвратите по-нататъшни транзакции с този изпълнител.

Какво се променя?

 1. Изпълнителят няма да получи никакви запитвания (ако фирмата има фиксиран маршрут, е в една от вашите групи или може да бъде препоръчана от алгоритмите на платформа Trans.eu).
 2. Никой от служителите, използващи услугите, няма да може да сключва сделки на борсата , докато сътрудничеството не бъде възобновено.

 1. Офертите на фирми, с които е прекратено сътрудничеството, няма да се появят в таблицата с предложения на борса за товари.
  Можете да видите оферти от фирми, с които сте прекратили сътрудничеството. За целта, когато филтрирате оферти на борсата за товари, отворете „ОЩЕ ФИЛТРИ“ и след това използвайте опцията „Покажи скрити".

Какво не се промени?

 1. Все още ще можете да говорите по месинджъра с изпълнителя, но ще получите съобщение за преустановеното на сътрудничество.
 2. Офертите на тази фирма ще бъдат видими на борсата (в реда с офертата името на фирмата ще бъде маркирано в червено), но няма да е възможно да ги приемете.

Възобновяване на сътрудничеството

Можете да възобновите сътрудничеството по всяко време, като промените статуса му в раздел Контрагенти. По този начин веднага ще бъде възстановена възможността за сключване на сделки с посочената фирма.

Всеки служител на вашата фирма като Администратор може да преустанови или възобнови сътрудничеството. Такива права могат да бъдат добавени от упълномощено лице в раздел Моята фирма - Служители.

Не забравяйте, че:
- Преистановявате сътрудничеств ос цялата фирма, а не с отделни лица.
- Преустановяване на сътрудничеството означава, че никой служител на вашата фирма няма да може да сключва сделки, докато сътрудничеството не бъде възобновено.
- Промяната на статуса на сътрудничество не се съобщава на контрагента.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)