Referințe

Updated 4/3/24 by Jakub

Pentru a sprijini credibilitatea pe Platforma Trans.eu, am creat posibilitatea de a solicita și emite referințe.

Prin urmare, modulul „Evaluări și referințe” îți permite să:

 • soliciți colaboratorilor să emită referințe
 • emiți referințe
 • gestionezi referințele

Cum poți solicita referințe de la colaboratorii tăi?

 1. Pentru a solicita colaboratorilor referințe, accesează modulul „Evaluări și referințe”, apoi la fila „Solicitări de referințe” dă click pe „Solicită referințe” în colțul din dreapta sus.
 1. Caută compania introducând: numele companiei / Numărul TVA sau TransId, selectează compania și dă click pe „Trimite cererea”.
Reține! dacă nu ai datele pentru căutarea rapidă, poți utiliza FILTRE pentru a restrânge căutarea.

În fila „Solicitări de referințe” poți afișa, de asemenea, toate solicitările de referințe pe care le-ai trimis și pe cele primite de la colaboratorii tăi.

 • Poți găsi numele companiei, un grup căruia i-a fost atribuită compania și data la care a fost trimisă cererea. În plus, ai opțiunea de a revoca o solicitare făcând click pe „ANULEAZĂ SOLICITAREA”.

Dacă selectezi lista solicitărilor primite, poți vedea următoarele date: numele companiei, grupul căruia i-a fost alocată compania, numărul tranzacțiilor comune și data la care a fost trimisă solicitarea. Mai mult, ai posibilitatea de a emite referințe făcând click pe „Trimiteți referințe” - vă va duce la fereastra descrisă la punctul 2.

Cum acorzi o referință?

Direct din modulul „Evaluări și referințe”, accesează fila „Referințe”, apoi dă click pe „Trimiteți referințe” în colțul din dreapta sus și urmează acești pași:

Selectează o companie introducând: numele companiei / numărul TVA sau TransId în fereastra de căutare, dă click pe „FILTRE” și selectează „SELECTEAZĂ”.

Reține, dacă nu ai datele pentru căutare rapidă, poți utiliza FILTERE pentru a restrânge căutarea.
 1. Pentru a defini cu precizie aspectele colaborării în fereastra Referințe, poții completa următoarele câmpuri:
 • frecvența cooperării
 • tipul cooperarii
 • conținutul referințelor
Tipul de colaborare denumit și „specialitate” în altă parte va fi prezentat în profilul destinatarului ca etichetă, pe care o poți vedea pe ultimul ecran al acestui articol. Când emiți referințe, poți defini cu precizie natura colaborării, potențialul colaborator va primi informații care ar putea fi utile în luarea unei decizii cu privire la cooperarea cu o anumită companie.
Reține, poti edita conținutul referinței până când îl transmiți, dar acest câmp nu trebuie lăsat necompletat.
Dacă deții referințe pe hârtie, le poți atașa. Este necesar format PDF.
 1. După ce referința este gata, dă click pe „Trimiteți referința”.
Te rugăm să reții că referința care a fost deja trimisă, nu poate fi editată sau ștearsă. În plus, spre deosebire de o evaluare, o puteți emite o singură dată.

Dacă dorești să acorzi referințe la mai multe companii în fereastra „Acordată” în colțul din stânga jos, bifați câmpul „Trimiteți alta” - procesul se va scurta considerabil.

Poți emite până la 25 de referințe simultan.

Gestionarea referințelor

În modulul „Evaluări și referințe” în fila „Referințe” poți filtra atât referințele emise de tine, cât și cele primite de la colaboratorii tăi.

Selectează „Primit” pentru a afișa următoarele informații:

 • conținutul referințelor
 • data emiterii
 • emitent
 • vizibilitate

Reține! Poți stabili vizibilitatea unei anumite referințe în profilul companiei tale și poți contacta persoana care a emis referința.

Poți filtra și sorta referințele pe care le-a primit compania ta prin:

 • utilizarea motorului de căutare cu numele companiei dvs.
 • etichete de specializări confirmate (dacă emitentul a specificat natura colaborării).

Unde vor fi afișate referințele mele colaboratorilor?

Utilizatorii activi ai Platformei vor vedea informații despre referințele tale în modulul „Colaboratori” de la profilul companiei tale atunci când aleg fila „Referințe”.


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)