Raportul Tip și Activitate

Updated 24/5/23 by Katarzyna

Cine poate folosi această funcție?

Funcție disponibilă pentru utilizatorii CargoON și Trans for Forwarders care au achiziționat produsul complementar: Rapoarte de întreprindere.

Rapoartele sunt vizibile pentru utilizatorii selectați de către compania care solicită accesul.

Află mai multe despre Rapoarte de întreprindere.

Pe baza datelor din Raportul Type & activity, poți:

 • obține informații despre ce s-a întâmplat cu oferta de marfă după publicarea sa
 • să vezi care angajați sunt eficienți
 • verifica câte mărfuri au fost oficial negociate și câte dintre ele au fost negociate în cadrul unor conversații pe Messenger.
 • verifica modul în care angajații tăi găsesc subcontractori și ce rezultate obțin aceștia

Type & activity este un raport care prezintă un grafic de activitate despre:

 • conversațiile pe messenger
 • negocierile purtate
 • negocierile cu conversații pe messenger
 • fără activitate (se referă la mărfurile pentru care nu a fost înregistrată nicio activitate).

Îl poți găsi în modulul Rapoarte de întreprindere. Clic pe fila cu numele raportului pe care dorești să îl vezi.

Raportul constă din două puncte de vedere: Publication type și Publication activity. Pentru a le schimba, clic pe opțiunea aleasă. În partea dreaptă există o legendă care te va ajuta să citești datele din grafic.

Atunci când treci cursorul mouse-ului peste o anumită parte a graficului cu bare, apare o fereastră pop-up cu informații suplimentare:

Ambele vizualizări includ un tabel de activități, care prezintă volumul și valorile procentuale ale publicațiilor de marfă filtrate. Atunci când dai clic pe un anumit rând, tabelul prezintă numai activitatea angajatului selectat.

Graficul Publication type

Publication type este un grafic cu bare care reprezintă numărul total de mărfuri publicate pe zi/săptămână/lună/trimestru (în funcție de setările de vizualizare).

Legenda de deasupra graficului indică ce culoare reprezintă fiecare mod de publicare al ofertei de marfă: Bursă, Grupuri, Rute fixe sau SmartMatch.

Valoarea de deasupra barei reprezintă numărul total de mărfuri publicate prin toate modurile de publicare posibile în bara respectivă. Dacă treci cursorul mouse-ului peste culoarea relevantă din bară, poți vedea numărul de publicații dintr-un anumit mod de publicare.

Poți modifica setările datelor afișate în cadrul opțiunilor de filtrare, care sunt discutate mai jos.

Graficul Publication activity

Graficul Publication activity este cealaltă vizualizare a graficului cu bare, care arată numărul total de mărfuri publicate în perioada de timp selectată, împărțit în:

 • conversations only - numărul de mărfuri la care au avut loc negocieri prin intermediul comunicării contextuale* pe Messenger;
 • negociated - numărul de mărfuri negociate prin fereastra de negociere (în fila marfă sau pe messenger în fereastra de negociere dedicată);
 • negociated with conversation - numărul de mărfuri negociate prin intermediul ferestrei de negociere și comunicarea contextuală corespunzătoare prin intermediul Messenger;
 • without activity - numărul de mărfuri publicate fără nici o interacțiune (negocieri sau discuții)

*Comunicarea contextuală - o conversație pe messenger care a început în contextul unui transport de marfă, de exemplu, transportatorul care a primit transportul a făcut clic pe pictograma messenger din lista de transport sau pe pictograma messenger din sertarul de transport sau a inițiat o conversație contextuală în messenger.

Filtrare

Filtrarea se poate face prin:

 1. clic pe un element din legenda de deasupra graficului (de exemplu, Bursă pentru a afișa numai mărfurile publicate pe Bursă),
 2. clic pe numele unei anumite persoane din tabelul de sub grafic (sunt afișate numai ofertele publicate de angajatul respectiv),
 3. setarea filtrelor corespunzătoare în meniul de filtre.

Clic pe simbolul de filtrare din coloana din dreapta pentru a deschide setările de filtrare pentru raportul Type & activity.

Otwieranie ustawień filtrowania

În setările filtrului poți:

 • să modifici intervalul de date de încărcare (Unloading date);
 • să selectezi țările de încărcare și/sau descărcare (Loading country / Unloading country);
 • să selectezi tipurile de publicare a mărfii: la Bursă , pe o rută fixă, la anumite/grupuri, oferte SmartMatch;
 • selecta tipurile de activități (Publication activity);
 • filtrarea publicațiilor fără răspuns (Publications without offers received);
 • selecta rezultatul publicării (Freight publication result): acceptat, neacceptat.
Sortarea graficelor
Făcând clic pe numele axei verticale, activezi sortarea valorilor din grafic de la cea mai mare la cea mai mică. Făcând clic din nou pe aceasta, se restabilește sortarea inițială (în funcție de ordinea calendaristică).


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)