Creează o nouă comandă

Updated 19/7/24 by Ania

Cine poate utiliza această funcție?

Funcție disponibilă pentru utilizatorii CargoON și pentru expeditori (TFF - Trans for Forwarders).

Din acest articol, vei învăța cum să creezi o nouă comandă de transport, cum să creezi o comandă cu mai multe opriri și cum să atribui o încărcătură unui loc de încărcare/descărcare.

Creează o nouă comandă

 1. Din meniul din partea stângă, selectează modulul Comenzi.
 2. Clic pe butonul Creare comandă.
 3. Completează formularul de comandă

  - Poți alege un interval de zile, durata maximă a unei singure operațiuni nu poate depăși 30 de zile - Poți alege un interval de ore pentru o anumită zi (00:00 - 23:30).

Pentru a fi acceptată comanda de către colaborator, aceasta trebuie să conțină informații precum:

 • Țara
 • Orașul
 • Cod poștal
 • Client
 • Data scadentă a plății
 • Tip de vehicul
 • Capacitate
 • Monedă
 • Preț
  Pentru tipul de caroserie: basculantă, podea rulantă și siloz, care sunt concepute pentru transportul de materiale în vrac, poți introduce tariful pe tonă în termenii comenzii. În detaliile transportului, specifică unitatea agreata (tonă) și baza de decontare.

 1. După ce completezi formularul, fă clic pe butonul Creare comandă.

Adaugă noi locații la comanda cu opriri multiple

Comenzile cu opriri multiple nu sunt disponibile pentru comenzile decontate pe tonă.

Când creezi o comandă nouă, poți specifica mai multe locații de încărcare sau descărcare..

 1. În formularul de creare a comenzii, completează câmpul locației, apoi fă clic pe butonul Adaugă următoarea locație.

 • Vizualizarea locației se va schimba într-o listă mai ușor de gestionat atunci când dorești să adaugi mai multe locații.
 1. Clic pe butonul Modifică pentru a deschide sau modifica adresa.
  https://learning.trans.eu/wp-content/uploads/Nowa-architektura-Help-PL/Zlecenia/Dodanie-nowego-zlecenia/EN/06.-lista-tras-EN.png

 • De asemenea, poți schimba ordinea locațiilor. Pentru a face acest lucru, clic pe săgeata sus/jos din stânga fiecărei locații.
 • Dacă vrei să ștergi o adresă, fă clic pe simbolul X.
 • Dacă vrei să adaugi detalii despre o altă locație (după ce faci clic pe butonul Modifică), se va deschide o mică fereastră cu câmpuri referitoare la încărcare/descărcare.

 • Aici poți specifica dacă oprirea se referă la încărcare sau descărcare, poți introduce adresa, poți adăuga informații suplimentare și poți atribui încărcătura și greutatea acesteia.

Vei putea atribui o încărcătură dacă ai furnizat deja detaliile încărcăturii în formular. Selectează o încărcătură din listă și o atribui la o anumită încărcare/descărcare.

 • Dacă ai atribuit deja o încărcătură, vei vedea informații despre aceasta atunci când vei gestiona următoarele încărcături.

O încărcătură poate fi încărcată și descărcată o singură dată..
 1. După publicarea comenzii, o vei găsi în lista de comenzi din fila Active. Clic pe comanda selectată pentru a deschide meniul cu detaliile comenzii.

Anularea comenzii

Ambele părți pot anula manual comanda în orice moment. Partea care anulează comanda trebuie să precizeze motivul anulării.

Vă rugăm să rețineți că anularea unei comenzi nu poate fi revocată. Anularea unei comenzi confirmate reprezintă o încercare de reziliere unilaterală a contractului de transport, a cărei posibilitate și efect depind de conținutul comenzii și va fi înregistrată în conturile ambelor părți.
 1. Pentru a anula o comandă, selecteaz-o din lista de comenzi curente și deschide detaliile.
 2. Apoi fă clic pe Mai multe și selectează Anulează comanda.
 3. Va apărea o casetă de dialog care va conține motivele pentru anularea comenzii. Te rugăm să selectezi opțiunea corespunzătoare. Oferă o explicație detaliată, astfel încât cealaltă parte să poată înțelege motivele detaliate ale deciziei tale.
 • Comanda anulată va fi transferată automat în fila Arhivă.

Orice parte poate anula comanda. Clientul poate, de asemenea, să anuleze o comandă care a fost respinsă de către transportator. A doua opțiune este de a modifica termenii comenzii respinse și de a o propune din nou transportatorului.


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)