Importeer vrachten via een CSV file

bijgewerkt 5/4/24 door Jakub

In dit artikel leest u hoe u:

• een CSV file toevoegd op het Trans.eu Platform

Een CSV-bestand toevoegen op het Trans.eu-platform

Selecteer de module Vrachten in het menu en klik op de optie Vracht importeren.

1. Bekijk hoe u een CSV-bestand voorbereidt. Download vervolgens de sjabloon en bereid uw bestand voor volgens de instructies.
Een CSV bestand maken - instructies in PDF

Belangrijk!

- Bereid het bestand voor door de volgorde van de kolommen aan te houden.
- Voer de gegevens in afzonderlijke kolommen in; gebruik een komma tussen de gegevens wanneer u een aanbieding voor meerdere type opbouw (maximaal vijf) toevoegt, bijvoorbeeld 1,2,3.
- Vul alle verplichte gegevens in (niet gemarkeerd als optioneel in de instructies)
- Voer het juiste datum- en tijdformaat DD.MM.JJJJ HH:MM in (of stel de opmaak in als tekst)
- Sla het bestand op met UTF-8 codering, afhankelijk van het systeem dat u gebruikt.

Hoe sla je een bestand op met UTF-8 codering, afhankelijk van het gebruikte systeem.

LibreOffice
1. Selecteer Bestand opslaan als, voer de naam in en zorg ervoor dat het type is ingesteld op Tekst CSV.
2. Vink filterinstellingen bewerken aan en sla op
3. Als u de melding "Bestandsformaat bevestigen" krijgt, selecteert u Tekst-CSV-formaat gebruiken.
4. Selecteer in het exportvenster voor tekstbestanden Unicode (UTF-8) tekenset, Scheidingsteken (, - komma), Scheidingsteken (" - omgekeerde komma's) en klik op OK.
Excel
1. Selecteer in het geopende bestand Opslaan als en voer een bestandsnaam in
2. Klik vervolgens op Extra en selecteer Webopties uit de lijst
3. Ga naar de coderingstab.
4. Dit document opslaan als: selecteer Unicode (UTF-8) in de lijst en klik op OK.
Google sheets
UTF-8 codering is standaard ingesteld

1. Voeg het voorbereide CSV-bestand toe en klik op Volgende.
Alle details zijn beschikbaar in het invoeroverzicht.

• Voorbeeld 1

1. Alle vrachten worden geïmporteerd. Klik op Volgende om door te gaan naar Publicatieparameters.

• Voorbeeld 2

1. Alleen herkende vrachten zullen worden geïmporteerd. In de tabel ziet u informatie voor welke vracht de fout is opgetreden. U kunt teruggaan naar de vorige stap, het bestand corrigeren en opnieuw toevoegen of op Volgende klikken om door te gaan naar Publicatieparameters.

1. Vul de datum van betaling, de zichtbaarheid van de aanbieding en de contactpersonen in en klik vervolgens op de knop Vracht importeren.

U kunt vrachten uit een CSV-bestand publiceren naar automatische regels. Selecteer Automatische regels en Vracht importeren

De importstatus is zichtbaar op het Platform.

Alle meldingen zijn beschikbaar onder het bel-pictogram.

Zodra de import is voltooid, krijg je een melding.

En een samenvatting.

• Voorbeeld 3

1. Er wordt geen vracht geïmporteerd. Controleer uw bestand en probeer het opnieuw.

• Voorbeeld 4

1. Ongeldig bestandsformaat. Controleer uw bestand en probeer het opnieuw.

Denk eraan!
- Het is niet mogelijk hetzelfde CSV-bestand meerdere keren toe te voegen.
- Gebruik van de functie in strijd met de voorschriften (bijv. het dupliceren van aanbiedingen) kan leiden tot intrekking van de mogelijkheid om aanbiedingen te importeren.not possible to add the same CSV file several times.