Boeking in Loads4DRIVER - instructies voor de chauffeur

bijgewerkt 17/10/24 door Katarzyna

Wie kan deze functie gebruiken?

Deze functie is beschikbaar voor chauffeurs die toegang hebben tot de Loads4DRIVER -app.

In dit artikel leert u het volgende:

• hoe om te gaan met een boeking die wordt gedeeld in de Loads4DRIVER-toepassing

Tijdens de boeking kan de vervoerder de boekingsgegevens rechtstreeks met u delen in de Loads4DRIVER-applicatie. Meer informatie over dit onderwerp vindt u hier.

Boekingen afhandelen voor chauffeurs zonder account:

1. Wanneer de vervoerder u de boekingsgegevens verstrekt, ontvangt u een sms met een link om de Loads4DRIVER-applicatie op uw telefoon te downloaden, samen met een eenmalige toegangscode voor de boeking.
  2. Klik op de link in het bericht om de applicatie te downloaden en te installeren op uw apparaat.
  3. Open de applicatie, voer de code en uw telefoonnummer in en klik vervolgens op de knop Toegang krijgen.

De eerste keer dat u zich aanmeldt bij de app, doorloopt u de accountinstellingen (toegang tot locatie, vracht monitoring batterijbeheer, enz.)

1. De nieuwe boeking wordt weergegeven in de  Taken op het tabblad In behandeling.
  1. Klik op de taak om de boekingsgegevens te bekijken.

U vindt hier informatie.

U ontvangt een melding telkens wanneer de reserveringsstatus verandert.

1. Wanneer de verzender de boeking heeft voltooid, gaat de taak naar het tabblad Voltooid.

Voltooide taken worden gesorteerd op datum - van nieuwste naar oudste.

Een taak toevoegen met een code

1. Log in op de app met behulp van Trans-ID.
  1. Klik op het plus-pictogram om een taak toe te voegen.

1. Selecteer Taak uit code in het menu.

1. Vul het formulier in door een eenmalige code en uw telefoonnummer in te voeren.

Klik op de knop Taak toevoegen.

1. U hebt de boeking toegevoegd aan de takenlijst.

1. Selecteer een boeking uit de lijst met openstaande taken om de details te bekijken. U kunt een route uitstippelen. Klik hiervoor op de knop Route toevoegen.

1. Bij het maken van een nieuwe route:
  • geef het een naam,
  • selecteer een voertuig (als u geen voertuigen hebt toegevoegd, kunt u dit in deze stap doen),
  • stel de tijd voor de route in (bijvoorbeeld een eendaagse route, vandaag).

Klik op Doorgaan om routepunten in te stellen.

1. Stel uw routepunten in met het plus-pictogram.

U ontvangt een melding telkens wanneer de reserveringsstatus verandert.

1. Zodra de boeking is voltooid, gaat de taak naar het tabblad Voltooid.

U kunt alle details van de voltooide boeking bekijken door erop te klikken.