Onderhandelingen en accepteren van aanbiedingen in de Messenger door de Vervoerder

bijgewerkt 9/10/23 door Małgorzata

Het afsluiten van transacties op het platform is erg belangrijk omdat het beide partijen in staat stelt hun zakenpartner te beoordelen. Positieve beoordelingen zorgen voor een concurrentievoordeel en een imago van een betrouwbaar bedrijf. In dit artikel leert u hoe u snel transacties kunt uitvoeren via de Messenger en tijd kunt besparen.

Om een ​​tarief voorstel te verzenden, onderhandelen of een aanbieding accepteren in de Messenger:

• in de aanbiedingslijst, op de ladingenbeurs, klik op het 'cloud'-pictogram naast de aanbieding waarin u geïnteresseerd bent
  • klik op de groene knop 'Aanbieding accepteren'
  • voer een bedrag in waarvoor u een transportservice kunt bieden en klik op 'Offerte verzenden'
Op deze plaats kunt u ook de valuta wijzigen waarin u gefactureerd wilt worden voor de transportservice.
  • elke keer na het verzenden van een prijsofferte, wordt de geldigheidsduur ervan gemeten door de blauwe lijn. De door jou geplaatste aanbieding is 15 minuten geldig.
Houd er rekening mee! Dit is het moment waarop u de mogelijkheid van de werknemers van uw bedrijf blokkeert om over dit specifieke aanbod in de Messenger te onderhandelen of deze te accepteren.
Aanbiedingen ingediend bij vervoerders vanaf het niveau van de module Vrachten zijn eveneens 15 minuten geldig.
Onthouden! Het verzenden van een prijsofferte of de lopende onderhandelingen blokkeert tijdelijk de mogelijkheid van een gesprek in het dialoogvenster van de Instant Messenger. Herstel van de mogelijkheid van correspondentie zal verschijnen wanneer:
- het bod is geaccepteerd
- het bod wordt ingetrokken
- het bod wordt afgewezen
- u ontvangt een systeembericht dat uw aanbod niet is beantwoord

Na het versturen van het prijsvoorstel is het tijd voor een reactie van de verzender. U wordt over zijn beslissing geïnformeerd via een melding of in een gespreksvenster, waar een correct bericht wordt weergegeven.

Als de verzender uw bod ontvangt, kan hij het volgende doen:

1. start onderhandelingen

Dit is wanneer u de voorstellen van de verzender kunt accepteren door op 'Accepteren' te klikken of door te onderhandelen. Om dit te doen:

• klik op het venster met de prijs voorgesteld door de verzender
  • verwijder de opgegeven waarde
  • voer uw prijsvoorstel in
  • klik op 'Onderhandelen'
Onthouden! De optie 'Onderhandelen' verschijnt alleen als u het door de verzender voorgestelde bedrag wijzigt.
  1. accepteer het door u geplaatste bod

Onderhandelingen die uiteindelijk tot acceptatie van de transactie hebben geleid, kunnen erg lang duren, dus u kunt op elk moment hun hele geschiedenis doorlopen. Om dit te doen:

• Klik op de groene markering om de acceptatie van de transactie te bevestigen
  1. wijs uw aanbod af
Onthouden! deze optie betekent niet dat de onderhandelingen met deze gebruiker definitief worden beëindigd, maar alleen dat dit specifieke prijsaanbod is afgewezen. Daarom kunnen beide partijen de onderhandelingen op elk moment hervatten.
  1. laat uw bod onbeantwoord

Houd er rekening mee! Komt er geen reactie van de verzender, dan verschijnt onderstaand bericht automatisch 15 minuten nadat uw bod is geplaatst. Hierdoor wordt de mogelijkheid van een andere medewerker van uw bedrijf om over het aanbod te onderhandelen of het aanbod te accepteren vrijgemaakt. U ontvangt een soortgelijk bericht als de verzender een andere vervoerder kiest.

Nadat u uw bod heeft ingediend, kunt u deze ook op elk moment intrekken. Voor dit doeleinde:

• Om de aanbieding in te trekken, klikt u op 'Aanbieding intrekken'

Nadat u uw bod heeft ingetrokken, kunt u een nieuw bod indienen.
Onthouden!

De VRACHTEN-module:
- wordt gedeeld met andere medewerkers van uw bedrijf;
- is een plaats waar alle door u en uw collega's ingediende tariefvoorstellen, evenals lopende onderhandelingen, worden vastgelegd.

Vanwege volledige transparantie op dit gebied, zullen andere personen in het bedrijf die de mogelijkheid om onderhandelingen te voeren hebben geblokkeerd, in de Vrachten module, in het venster met details, informatie tonen over wie van hun bedrijf momenteel onderhandelt over een bepaald bod.