Beheren van verzonden vrachten

bijgewerkt 1/3/24 door Jakub

Wie kan deze functie gebruiken?

• Deze functie is beschikbaar voor de gebruikers van Trans.eu Platform en CargoON.

In dit artikel leer je

• wat de soorten vrachten zijn,
  • hoe je gepubliceerde vrachten beheert,
  • hoe je vrachten filtert en sorteert,
  • hoe je gepubliceerde vrachten onderhandelt,
  • hoe je interne notities toevoegt aan vrachten.

Soorten vrachtaanbiedingen

In de Vrachtmodule vind je de volgende tabbladen:

1. In het tabblad Toegevoegd vind je
  • alle vrachten die door jou en je bedrijf zijn gepubliceerd,
  • concepten met een toekomstige laaddatum.

In dit tabblad vind je filters:

Actief - aanbiedingen met status:

• Kies vervoerder,
  • Wachten op aanbiedingen,
  • In eerste instantie geaccepteerd.

In onderhandeling - aanbiedingen met de status:

• Kies vervoerder,
  • In eerste instantie geaccepteerd.
  1. Het tabblad Ontvangen is beschikbaar voor TFF- en TFC-lijnen. Hier vind je alleen vrachtaanbiedingen die zijn gepubliceerd voor vaste routes.
Ladingen die zijn verzonden naar groepen vaste aannemers kun je vinden in de module Ladingen zoeken -> tabblad Prive.

1. In het tabblad Geaccepteerd als besteller vind je alle vrachtaanbiedingen die zijn geëindigd met een formele transactie op het platform.

Selecteer Toon alleen mijn om je aanbiedingen te filteren. De optie is beschikbaar op de tabbladen Toegevoegd, Geaccepteerd en Archief.

1. In het tabblad Archief vind je alleen vrachten die door jouw bedrijf zijn toegevoegd en die aan de volgende criteria voldoen:
  • publicatie is beëindigd,
  • onderhandelingen waren niet succesvol,
  • concepten met verstreken losdata.

Beheer van gepubliceerde vrachten

Binnen het tabblad Toegevoegd kun je

• onderhandelen over en toezicht houden op lopende onderhandelingen voor alle bedrijfsvrachten in het tabblad Onderhandelingen, toegankelijk via de aanbiedingsdetails

• een persoon die verantwoordelijk is voor de vracht direct toevoegen of verwijderen uit de lijst. Klik gewoon op het potloodpictogram dat naast de naam en achternaam verschijnt in de kolom VERANTWOORDELIJK PERSOON.

• bewerkingen uitvoeren op aanbiedingen met de juiste status. Deze bewerkingen omvatten het vernieuwen, kopiëren, bewerken en publiceren, verwijderen en archiveren van de aanbieding.

Je kunt de geldigheid van de aanbieding elke 15 minuten bevestigen met het horlogepictogram.

Vrachten filteren en sorteren

In het tabblad Toegevoegd kun je gebruikmaken van een zoekmachine en uitgebreide FILTERS, waarmee je snel bij een specifieke aanbieding kunt komen.

U kunt de kolommen sorteren waarop een handpictogram verschijnt wanneer u er met de muis overheen beweegt.

Onderhandelen over gepubliceerde vrachten

Op het tabblad Toegevoegd kun je door op een specifiek item op de lijst te klikken en vervolgens naar het detailvenster op het tabblad Onderhandelingen te gaan:

1. Onderhandelen over tarieven met vervoerders. Hiertoe wijzig je in het veld TARIEF het door de vervoerder voorgestelde bedrag en klik je op VERZENDEN.

1. Accepteer het aanbod van de vervoerder door op Accepteren te klikken.

1. Weiger het aanbod van de aanbieder door op Weigeren te klikken.

1. Beëindig de onderhandelingen met een verzender door op Beëindig onderhandelingen te klikken.