(CargoOn) Onderhandelen en accepteren van aanbiedingen in de Messenger voor de Verlader

bijgewerkt 15/10/23 door Małgorzata

Het afsluiten van transacties op het platform is erg belangrijk omdat het beide partijen in staat stelt hun aannemer te beoordelen. Positieve beoordelingen zorgen voor een concurrentievoordeel en een imago van een betrouwbaar bedrijf. In dit artikel leert u hoe je snel transacties kunt doen via de Messenger en tijd kunt besparen.

Ongeacht of u besluit om vracht met een prijs te publiceren of de biedoptie kiest, in de Messenger kunt u aanbiedingen verwachten in de vorm van een bericht verzonden door vervoerders, die:

  • een bod plaatsen met prijsvoorstel
  • onderhandelingen starten met een vracht gepubliceerd met een prijs
  • het door u voorgestelde bedrag accepteren

Als opdrachtgevende partij kunt u via de Messenger in het gespreksvenster:

  1. onderhandel
Onthou! De optie 'Onderhandel' wordt alleen zichtbaar al u het bedrag veranderd voorgesteld door de vervoerder.
Onthou! Onderhandelingen kunnen gelijktijdig worden gevoerd vanuit de communicator en vanuit de Vracht-module in het venster met aanbiedingsdetails.

  1. accepteren van een aanbieding

Onderhandelingen die uiteindelijk tot acceptatie van de transactie hebben geleid, kunnen erg lang duren, dus u kunt op elk moment teruggaan in hun hele geschiedenis. Om dit te doen:

  • Klik op het groene vinkje om de accepteren van de transactie te bevestigen

  1. afwijzen van een aanbieding
Onthou! deze optie betekent niet dat de onderhandelingen met deze gebruiker definitief worden beëindigd, maar alleen dat dit specifieke prijsaanbod is afgewezen. Beide partijen kunnen dus op elk moment de onderhandelingen hervatten.

De verlader kan, wanneer de vervoerder een gesprek gestart is over een specifiek aanbod, in het venster van de aanbieding het initiatief overnemen en een vrachtprijs bepalen, deze kan dan weer geaccepteerd of afgewezen worden door de vervoerder.

  • Elk geplaatst bod is 15 min geldig - de blauwe lijn houdt de tijd bij.
Houd er rekening mee! gedurende deze tijd kunt u slechts met één medewerker onderhandelen die het bedrijf vertegenwoordigt. Bovendien heeft tijdens de lopende onderhandelingen - in de toegewezen tijd - geen enkele andere medewerker van uw bedrijf de mogelijkheid om een ​​bod uit te brengen, het bedrijf van de gesprekspartner met wie u op dat moment in onderhandeling bent.
Biedingen geplaatst door vervoerders via de Vracht module zijn ook 15 minuten geldig.
Onthou! Verzenden van een aanbieding of doorlopende onderhandelingen blokkeren tijdelijk de mogelijkheid van de messengers gespreksvenster. Terugkeren naar het gesprek wanneer:
- de aanbieding is geaccepteerd
- de aanbieding is teruggetrokken
- de aanbieding is afgewezen
- u heeft een systeembericht ontvangen dat u aanbieding niet beantwoord is

Op elk moment kunt u uw aanbieding terug nemen. Om dat te doen:

  • Klik 'Aanbieding intrekken'

Onthou

De Vracht module:

- is gedeeld door u en andere werknemers van uw bedrijf;
- is een plek waar uw volledige geschiedenis van gepubliceerde vracht aanbiedingen door u en uw collega's worden opgeslagen;
- op deze plek kan u prijs aanbiedingen en onderhandelingen volgen die door vervoerders zijn gedaan. Ook degene die in de messenger zijn gedaan.

Voor de volledige transparantie op dit gebied (ook al is de lading door u gepubliceerd en ligt de verantwoordelijkheid voor de verkoop bij u), kan de beslissing over het afwijzen van het aanbod van een bepaalde vervoerder of het intrekken van een aanbod - in de detaillade - worden genomen door elke werknemer van het bedrijf.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)