Uitnodigingen voor de Private Exchange met een CSV file

bijgewerkt 26/3/24 door Małgorzata

Wie kan deze functie gebruiken?

De functie is beschikbaar voor gebruikers van de expeditie productlijn (TFF - Trans for Forwarders) en CargoON met de rol Beheerder en machtigingen: volledige toegang.

In dit artikel leer je hoe je bulkuitnodigingen kunt versturen naar de basis- en merkuitnodigingen voor privé-uitwisselingen.

1. Ga naar de Aannemers module -> Privé uitwisseling.
Je kunt ook uitnodigingen versturen naar de Branded Private Exchange, als je bedrijf daar toegang toe heeft. Ga hiervoor in de Contractors module naar de Branded Private Exchange tab (met je eigen exchange naam).
  1. Selecteer in de rechterbovenhoek Uitnodiging verzenden -> Meer uitnodigingen verzenden met CSV.

1. Klik op Download de sjabloon. Het downloaden van het .csv-bestand begint.

1. Open de gedownloade sjabloon. De eerste drie items dienen als voorbeeld bij het invullen van de sjabloon.
  2. Voer op elke regel de gegevens van de uitgenodigde bedrijven in. Verplichte kolommen zijn:
  • userGivenName (A),
  • userFamilyName (B),
  • userLanguage (C),
  • userEmail (D),
  • companyName (F),
  • companyCountry (G),
  • companyVatId (H), of als alternatief companyIdentifierType (I) + companyIdentifierNumber (J).
Als de uitnodiging ook per sms moet worden verstuurd, voer dan het telefoonnummer in de kolom UserMobilePhone (E) in (inclusief de landcode zonder nullen aan het begin, bijvoorbeeld Duitsland: 49).

1. Sla het ingevulde bestand op uw computer op.
  2. Ga terug naar het platform en voeg het opgeslagen bestand bij in het venster Bedrijven uitnodigen voor uw privé-uitwisseling.
Correct ingevoerde gegevens worden gemarkeerd met de status Herkend.
  • Foutief ingevoerde gegevens worden gemarkeerd met een uitroepteken.
  • Om onjuist ingevoerde waarden te corrigeren, selecteert u de filter Alleen onjuist geïmporteerde bedrijven weergeven.
Hoewel sommige geïmporteerde items fouten bevatten, kun je nog steeds uitnodigingen versturen naar bedrijven waarvan de gegevens correct zijn herkend.

1. Klik op Uitnodigingen verzenden.

1. Het verzendoverzicht van de uitnodiging wordt weergegeven.
Je kunt de status van uitnodigingen bijhouden in de module Aannemers op het tabblad Verzonden uitnodigingen w module.