Vracht toevoegen

bijgewerkt 25/3/24 door Jakub

Wie kan de functie gebruiken?

De functie is beschikbaar voor alle gebruikers van het Trans.eu en CargoON platform.

Lees de onderstaande instructies om te leren hoe:

• een vrachtaanbieding op de Trans.eu-beurs publiceert
  • contactpersonen aan een aanbieding toewijst
  • snel meerdere vrachtaanbiedingen kunt toevoegen
  • automatische verzending van orders inschakelt
  • de transporttijd instelt

Vracht toevoegen

1. Selecteer in het menu aan de linkerkant de Vrachtmodule, Ladingen zoeken of Voertuiguitwisseling.

1. Klik op de groene knop Vracht toevoegen.

1. Vul de laad- en losgegevens in. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje:
- - Voor elke handeling (laden, lossen, inklaring, enz.) kunt u een bereik van dagen en uren instellen. Selecteer Bereik om deze optie te gebruiken.
- Het maximaal mogelijke bereik is 30 dagen, gerekend vanaf de geselecteerde eerste laaddag.
- Het bereik per dag voor laden en lossen kunnen elkaar overlappen.

Maximale transittijd - een parameter die de tijd bepaalt die nodig is om goederen van de laadplaats naar de losplaats te brengen.
Deze parameter is vooral belangrijk voor het transport van waardevolle, gevoelige goederen (bijv. voedsel) en medicijnen. Hij wordt bepaald door rekening te houden met de specifieke aard van het transport, de lengte van de route, mogelijke tussenliggende handelingen zoals inklaring en pauzes

• in het vrachtformulier kunt u een maximale transittijd voor uw lading opgeven

• klik op het klokpictogram en voer de relevante informatie in

• Als de ingevoerde tijd te kort is, geeft het systeem een melding. Om de gegevens te corrigeren, klikt u op de optie Wijzigen en voert u de informatie opnieuw in.

• vul de voertuigvereisten in, verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje

Op een vrachtpublicatieformulier kunt u tot 5 lichaamstypes selecteren.

• onder Toon andere vereisten/Verberg andere vereisten kunt u Voertuigdetails toevoegen
  • als u de parameters van de aanbieding wilt wissen, gebruikt u gewoon de knop Wis formulier

• Selecteer de vrachtpublicatiemodus: Beurs, Naar geselecteerd, Vaste routes, Automatische regels
  • voer een prijs in
  • selecteer de betaaldatum van de vracht uit de beschikbare opties ( u kunt een standaarddatum instellen)
  • stel een deadline in voor het indienen van offertes
  • selecteer een contactpersoon uit de lijst om in contact te komen met de aannemers

Vanaf nu kunt u meer dan één contactpersoon aanwijzen. Als u wilt dat contractors alleen contact opnemen met uw collega's - vink uzelf dan uit de lijst..

De standaard ingestelde tijd voor het indienen van aanbiedingen is de dag van laden, tot 23:00 uur, en wordt bijgewerkt zodra er een wijziging wordt aangebracht in het veld Laaddatum.

1. Publiceer de vracht met de groene knop.

Als u nog een vracht met vergelijkbare parameters wilt toevoegen, vinkt u het selectievakje Nog een vracht toevoegen aan voordat u deze publiceert. Zodra deze aanbieding wordt gepubliceerd, wordt er automatisch een nieuw formulier voor u geopend met dezelfde gegevens in de velden. Zo kunt u snel een andere aanbieding met vergelijkbare parameters toevoegen.

1. De gepubliceerde aanbieding is te vinden op het tabblad Toegevoegd van de Vrachtmodule.

• als de maximale transittijd in de aanbieding is gespecificeerd, verschijnt er een pictogram dat deze optie aangeeft op de vrachtlijst (het is ook zichtbaar in het venster met de details van de aanbieding en in de bestelling op een later moment)

Een opdracht automatisch verzenden

Met deze functionaliteit kunt u de volgende stappen in het logistieke proces sneller doorlopen.
Het is beschikbaar voor alle gebruikers van Trans for Forwarders en CargoON

Als u deze optie inschakelt, wordt een proces in gang gezet dat ervoor zorgt dat zodra de vracht is geaccepteerd, uw opdrachtnemer de opdracht onmiddellijk ontvangt op het Platform. U hoeft de voorwaarden niet handmatig in te voeren in de order, ze worden automatisch ingevuld.

U kunt deze optimalisatie op twee plaatsen inschakelen:

1. In de module Opdrachten
  • klik op de knop Instellingen

• selecteer Vracht uit de lijst met instellingen
  • de optie Automatisch verzenden van orders is uitgeschakeld, de schuifbalk is grijs

• Als de groene kleur betekent dat het automatisch verzenden van opdrachten is ingeschakeld en actief is voor alle gebruikersaccounts in uw bedrijf.

Opmerking
Als de optie voor het automatisch verzenden van opdrachten is ingeschakeld, is het niet mogelijk om vooraf informatie op te vragen bij de opdrachtnemer voordat de opdrachtvoorwaarden worden verzonden.
Meer informatie over de optie - om voorlopige informatie vragen

Als deze optie is ingeschakeld en u wilt niet dat de opdracht automatisch wordt verzonden wanneer de aannemer de vracht accepteert, verwijder dan het vinkje voor deze optie op het vrachtpublicatieformulier.

1. In uw accountinstellingen
  • Klik op het platform op het avatarpictogram met een foto of initialen

• selecteer Instellingen in de lijst
  • volg de bovenstaande stappen, selecteer Vrachten in de lijst met instellingen en schakel de optie Automatisch verzenden van orders in door de schuifbalk op de groene kleur te zetten