Dashboard - basisinformatie

bijgewerkt 25/10/24 door Katarzyna

Wie kan deze functie gebruiken?

Dashboard module is beschikbaar voor elke gebruiker van Trans.eu en CargoON Platform.

In dit artikel leert u het volgende:

• over functies van de Dashboard-module,
  • hoe u door het dashboard navigeert,
  • wat widgets zijn en hoe u ze kunt toevoegen aan uw Dashboard,
  • hoe kun u de Dashboard module instellen als startpagina van het Trans.eu Platform,

Functies dashboardmodule

Dashboard, als een van de Business Intelligence tools, verzamelt, analyseert en presenteert bedrijfsgegevens om uw besluitvormingsproces te ondersteunen.

• Het Dashboard toont op één plek informatie over processen in uw bedrijf zodat managers snel beslissingen kunnen nemen.
  • U houdt gebeurtenissen in realtime bij, waardoor u onmiddellijk kunt reageren.
  • Met gegevensanalyse kunt u gebieden identificeren die verbetering behoeven, kosten effectiever bewaken en de algehele operationele efficiëntie verbeteren.
  • De gegevens die worden weergegeven op het Dashboard worden door u gekozen - u bepaalt welke informatie op een bepaald moment het belangrijkst is.
Informatie in de Dashboard-module wordt weergegeven met behulp van widgets. Widgets zijn interactieve elementen. Hiermee kunt u het uiterlijk en de inhoud aanpassen aan uw voorkeuren. Ze geven gegevens weer van zowel bedrijven als specifieke gebruikers, opdrachtgevers of aannemers, evenals archiefgegevens en real-time gegevens. Bekijk hoe de widgets werken - ga naar artikel: Widgets - basisinformatie
  1. Selecteer in het hoofdmenu de module Dashboard.

Als u het Trans.eu Platform gebruikt als klant en u gaat voor het eerst naar het Dashboard, dan ziet u standaard 8 widgets toegevoegd, waaronder: - Vrachten in uitvoering - een widget die laat zien hoeveel vrachten u op een bepaalde dag moet afhandelen. - Geaccepteerde vrachten - een widget waarmee u de acceptatie van gepubliceerde vrachten kunt volgen. - Transacties zonder rating - een widget die het aantal transacties toont die geen rating hebben gekregen. - Trans Risk - een widget die de TransRisk-index voor een bedrijf van de individuele gebruiker weergeeft. U kunt zelf bepalen of u deze widgets op uw Dashboard wilt zien. Zo niet, dan kunt u ze verwijderen en vervangen door andere. - Transparantiegraad - widget die de transparantiegraad weergeeft. - Spotmarkt TransBarometer - een widget die informatie geeft over de beschikbaarheid van ladingen en voertuigen op een gekozen locatie. - Wat is nieuw? - een widget die u informatie geeft over de laatste wijzigingen en functionaliteiten op het Trans.eu Platform. - Trans.INFO - een widget met het laatste nieuws uit de transportsector, belangrijke informatie over wetswijzigingen gepubliceerd op het trans.info portaal en updates over het Platform gepubliceerd op de Trans.eu blog. [Verplaats Trans.info naar het einde] U kunt beslissen of u deze widgets wilt weergeven op u Dashboard. Zo niet, dan kunt u ze verwijderen en vervangen door andere widgets.

1. U kunt het uiterlijk van het Dashboard aanpassen met twee knoppen:

• Widget toevoegen om widgets toe te voegen.
  • Bewerken om de positie van de widget te verwijderen of te wijzigen.

Een widget toevoegen aan het dashboard

1. Klik op om een widget toe te voegen: Widget toevoegen.
  1. Klik op een widget die u wilt toevoegen aan het Dashboard.

1. De toegevoegde widget is te vinden op uw Dashboard.
    Het zal verschijnen in de eerste beschikbare ruimte.

Een widget bewerken

1. Klik in de module Dashboard op Bewerken.
  1. Kant-en-klare widgets worden grijs weergegeven. Elke widget bevat twee knoppen:

• Widget verplaatsen,
  • Widget verwijderen,

1. Om de positie van de widget te wijzigen, gaat u met de cursor over het pictogram Widget verplaatsen en sleept u het naar de gekozen plaats.
  1. Om de widget te verwijderen, klikt u op het widget verwijderen pictogram op de geselecteerde widget.
    Widgets bewegen verticaal - als er een andere widget onder de verwijderde widget staat, neemt deze de plaats in van de verwijderde widget.
  1. Klik op Bewerken voltooien om terug te keren naar de moduleweergave van het Dashboard.
Wist u dat het aantal kolommen met widgets aanpast aan de schermresolutie? Daarom is het maximum aantal kolommen 4.
Als u alle widgets verwijdert, ziet u Dashboard eruit zoals hieronder:

Het Dashboard instellen als startpagina van het Trans.eu Platform

Als u het Dashboard met widgets direct na het inloggen op het Trans.eu Platform wilt zien, stel dan de Dashboard in als startpagina.

1. Klik op uw avatar en selecteer Instellingen'.
  1. Selecteer in het geopende venster Instellingen onder Mijn account het tabblad Homepage.
  1. Kies Dashboard als startpagina en klik op het kruisje bovenin het venster.
  1. Uw keuze wordt opgeslagen.

Na het uitloggen van het Trans.eu Platform worden de widgets die zijn ingesteld op het Dashboard opgeslagen. Dit omvat instellingen, filters en geselecteerde criteria.