Het archief voor vrachten

bijgewerkt 24/6/24 door Jakub

Het verplaatsen van vrachten naar het archief geeft u de mogelijkheid de vrachtlijst ordelijk te houden. De lijst wordt onmiddellijk meer overzichtelijk en makkelijker te overzien. Onnodige aanbiedingen zullen verplaatst worden naar het archief, geen zorgen u zult ze daar nog altijd terug kunnen vinden.

Archief in een paar woorden

Vracht gemerkt als archivaal zal naar het Archief verplaatst worden. U kunt deze lijst nog steeds doorzoeken en zal voor alle gebruikers toegankelijk zijn.

Alle vrachten zullen naar het Archief verplaatst worden als:

  1. de datum van de laatste losplaats is verlopen - de vracht zal automatisch gearchiveerd worden
  2. publicatie van de aanbieding is afgerond - u krijgt de mogelijkheid om handmatig te archiveren

De lijst in het Archief kan vrij doorzocht worden en gesorteerd

Ook is het mogelijk om een gearchiveerde aanbieding opnieuw te publiceren - gebruik hiervoor de "Vracht kopiëren" optie. Een kopie van deze vracht zal verschijnen in de actieve vrachtlijst.

Hoe werkt dit?

De regels voor het archiveren van aanbiedingen kunnen verschillen afhankelijk van de methode van archivering.

Wanneer u handmatig archiveert:

  • 'Archief' optie is beschikbaar in het venster van de vracht details onder de 'Meer' knop.
  • aanbiedingen met een afgeronde publicatie (met de status "opnieuw zoeken of "zoeken naar vervoerders) wanneer u op de 'Archief' knop drukt zal deze naar het archief verplaatst worden.
  • voor vrachten met een actieve aanbieding zult u eerst de publicatie moeten annuleren. (alle onderhandelingen zullen worden stopgezet aannemers zullen een melding krijgen van de annulering) daarna kunt u de optie 'Archief' selecteren.

Stap 1 - Annuleren van de vracht met actieve aanbiedingen (een transporteur heeft een bod gedaan):

Stap 2 - Bevestigen van annulering van de vracht:

Stap 3 - De status van de vracht zal veranderen naar 'Opnieuw zoeken', transporteurs zullen een melding krijgen van de annulering (de statussen 'Aanvaard' in het tabblad 'Aanbiedingen van de vervoerders' bevestigen dit feit) Nu kunt u de vracht verplaatsen naar het Archief.

  1. Automatisch archiveren zal gebeuren wanneer:
  • als de vracht is geaccepteerd, zal het automatisch verplaatst worden naar het Archief na het verlopen van de datum voor de laatste losplaats. Verdere processen worden hierna afgehandeld (plaatsen van de opdracht, monitoring, etc)
  • Wanneer de vracht is gepubliceerd (er zijn biedingen op geweest maar niet geaccepteerd) zal dit na de publicatie en na de datum van de laatste losplaats automatisch verplaatst worden naar het Archief en alle biedingen zullen worden afgewezen.

Let op: automatisch archiveren staat op het moment uit. Alle vrachten kunnen handmatig gearchiveerd worden.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)