Medewerker account

bijgewerkt 16/4/24 door Małgorzata

Toevoegen van een medewerker

Een nieuwe medewerker toevoegen kan op twee manieren:

1. Toevoegen van een medewerker via Trans.eu
  • klik op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek

• Er verschijnt een wit scherm aan de zijkant.

Klik op werknemer toevoegen

• Geef een btw-nummer op van het bedrijf waarvoor u werkt om het te identificeren en vul vervolgens de gegevens van uw werknemer in

Het e-mailadres van de medewerker moet een nieuw adres zijn dat nog niet eerder op het Platform is geregistreerd.

• Klik na het invullen van de gegevens op Maak een account aan

• Accepteer de verklaring gegevensbescherming (AVG)
  • Een bericht met instructies voor de eerste keer inloggen wordt verzonden naar het e-mailadres van de medewerker dat is opgegeven tijdens de registratie op het Trans.eu Platform
  • Een bericht met het verzoek om het nieuwe account te activeren wordt verzonden naar het e-mailadres van de persoon die het account van het bedrijf beheert
  • Zodra de rechthebbende gebruiker het account activeert, is het mogelijk om het te gebruiken

Standaard is de rol van een nieuwe werknemer Reguliere gebruiker en krijgt hij/zij Volledige toegang, terwijl het account zo is ingesteld dat het zichtbaar is voor andere gebruikers. Als u wilt weten hoe u rollen en toegangen voor een medewerker kunt wijzigen klik hier

1. Een medewerker toevoegen op het tabblad Mijn bedrijf
Alleen een gemachtigde gebruiker of beheerder kan nieuwe werknemers toevoegen en hun accounts beheren. Klik hier voor meer informatie over rollen en toegangen in uw bedrijf. Klik op het fotopictogram > Mijn bedrijf > Medewerkers > Medewerker toevoegen

Klik op het fotopictogram > Mijn bedrijf > Medewerkers > Medewerker toevoegen

• Vul de gegevens van de medewerker in:

Selecteer een positie, b.v. chauffeur [door deze functie te selecteren kan de werknemer de TransTask-applicatie gebruiken].

Door een functie toe te voegen, kunnen uw contractanten bepalen met welke persoon ze contact kunnen opnemen met hun specifieke behoeften.

Vul email adres in

Het e-mailadres van de medewerker moet een nieuw adres zijn dat nog niet eerder op het Platform is geregistreerd.

Selecteer type account

Een verborgen medewerker is niet doorzoekbaar in het systeem.

Elke medewerker die het Platform gebruikt, moet een eigen account hebben.

Als alle details zijn ingevuld, klikt u op de knop Volgende.

Rollen en toegang

Alleen een gebruiker met de rol van beheerder kan nieuwe medewerkers toevoegen en hun accounts beheren.
U kunt deze stap tijdens het aanmaken van een account overslaan en er later op terugkomen met de optie Medewerker beheren in de module Mijn bedrijf.
  • Nadat u de gebruikersgegevens hebt ingevuld, ziet u het venster Rollen en toegangen.

Bepaal welke rechten uw werknemer moet krijgen:

• bij het beheren van de gegevens van uw bedrijf - standaard is het nieuwe account ingesteld als een gewone gebruiker.
  • in het vrachtafhandelingsproces. Klik op de schakelaar aan de rechterkant om de mogelijke opties te bekijken.
  • ​u kunt het Technische account (gratis) selecteren. Om dit te doen, moet u uw rechten wijzigen in Beheerder.​
  • u kunt het account van de werknemer markeren als chauffeursaccount

Klik volgende

Aanvullende gegevens invullen

Het tabblad Aanvullende gegevens is een plaats waar u optioneel de gegevens van uw medewerker kunt invullen, bijvoorbeeld voor uw medewerkers. ADR-machtigingen of rijbewijzen, evenals telefoonnummer, verantwoordelijkheden en kennis van vreemde talen.

U kunt deze stap tijdens het aanmaken van een account overslaan en er later op terugkomen met de optie Medewerker beheren in de module Mijn bedrijf.

• Klik op Opslaan om het toevoegen van een nieuwe medewerker te voltooien.

Account activatie

Een account kan worden geactiveerd door de bedrijfsbeheerder.

Om een ​​werknemersaccount te activeren, gaat u naar:

• Mijn bedrijf > Medewerkers > Activeer naast de medewerker wiens account moet worden geactiveerd.

Account verwijderen

Het account kan worden geactiveerd door een medewerker met de rol van beheerder.

Selecteer hiervoor het volgende:

• Mijn bedrijf > Medewerkers > volledige naam van uw medewerker

Meer > Medewerker verwijderen

• Aangezien het proces onomkeerbaar is, wordt u gevraagd uw beslissing te bevestigen.

Eigen account verwijderen

Bent u werknemer en wilt u zelf uw account uit het bedrijfsprofiel verwijderen, neem dan contact op met de Trans.eu Platform Klantenservice.

Tel: +31 (0) 85 888 7812   e-mail: info.nl@trans.eu

Wijziging van gegevens in het account van de werknemer

Gegevens kunnen worden gewijzigd door een medewerker met een beheerdersrol in het bedrijf.

Deze actie kan op twee manieren worden uitgevoerd:

1. Ga naar:

Mijn bedrijf > Medewerkers > werknemersaccount > drie stippen naast het werknemersaccount > Beheer werknemer

1. Ga naar
  • Mijn bedrijf > Medewerkers > Klik op het account van de medewerker > Hier worden de gegevens van de persoon weergegeven.

• Meer > Beheer medewerker

In de volgende stap kunt u de gegevens van de medewerker wijzigen of aanvullen via drie tabbladen:

Gebruikers gegevens

Persoonlijke gegevens

Voor het wijzigen van een naam, achternaam en e-mailadres is toestemming vereist. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Hulplijn: +31 (0) 85 888 7812.

Professionele gegevens

• Selecteer uw medewerkers positie
Door de functie te specificeren, kunnen uw contractanten bepalen bij welke persoon ze met bepaalde problemen terecht kunnen.
    • Chauffeur
    • Andere positie - vul handmatig in.

Ook kunt u informatie invullen zoals afdeling, verantwoordelijkheden of taalvaardigheid. Deze velden zijn echter niet verplicht.

Chauffeurs gegevens

Om te zien hoe u een chauffeursaccount aanmaakt klikt u hier.

Als u de chauffeursfunctie voor een werknemer hebt geselecteerd, heeft u de mogelijkheid om het tabblad Chauffeursgegevens in te vullen, waar u details zoals ADR-machtigingen of rijbewijzen kunt toevoegen.

Deze gegevens zijn echter niet verplicht en kunt u later invullen.

Account instellingen

Accounttype - een verborgen medewerker kan niet worden doorzocht in het systeem

Rollen en toegangen van medewerkers

Bepaal welke rechten uw werknemer moet krijgen:

• bij het beheren van de gegevens van uw bedrijf - het nieuwe account is standaard ingesteld als een gewone gebruiker
  • in het vrachtafhandelingsproces. Klik op de schakelaar aan de rechterkant om de mogelijke opties te bekijken.

Klik op Opslaan om het proces van het beheren van het werknemersaccount te voltooien.

Gratis technisch account

Dit kan worden gemaakt voor een nieuwe medewerker of worden toegewezen aan een bestaande. Het is belangrijk om te onthouden dat een technisch account:

• blijft verborgen, wat betekent dat andere gebruikers van het platform er niet naar zullen zoeken in het systeem
  • heeft geen toegang tot de Exchange, Freights, Orders en Messenger
  1. Technisch account voor een nieuwe werknemer - om het aan te maken, moet u de instructies volgen voor het toevoegen van een werknemer - ga naar dit artikel gebruik methode nr. 2.
  2. Wijziging van de toegang en machtigingen op het bestaande gebruikersaccount - kan door de Gebruiker met de beheerdersrechten - in de rechterbovenhoek van het scherm naar het tabblad Mijn Bedrijf onder uw avatar.

Klik Beheer werknemer naast elk persoon in de lijst.

in het volgende venster ga naar Account instellingen tabblad.

Schakel de toegangsschuifregelaar in of zorg ervoor dat deze is ingeschakeld. Wijs vervolgens de beheerdersrol toe, verleen de technische account (gratis) machtigingen en sla op.