Setări preț/tarif Rută Fixă

Updated 16/2/23 by Ania

Din acest articol vei afla cum să:

  • activezi/dezactivezi negocierea prețului cu transportatorul
  • stabilești un preț variabil pentru fiecare transport
  • creezi o grilă de prețuri pentru paleți

Activează/dezactivează negocierea prețului cu transportatorul

Acordurile privind prețul pot fi editate atunci când adaugi un transportator la o rută (una nouă sau existentă). Acest lucru se poate face atunci când se creează o rută fixă nouă sau accesând una existentă.

Selectează ruta și dă clic pe butonul Adăugați transportator.

În formularul de adăugare a transportatorului, selectează mai întâi companiile cărora dorești să le trimiți o propunere de termeni și condiții. Apoi, în secțiunea Preț/Rata, setează cel mai potrivit preț pentru transport.

Selectează opțiunea Preț, apoi introdu suma și setează moneda.

Activează negocierea prețului cu transportatorul pentru a-i permite să îți trimită oferte.

Știai?
Dacă nu este trimisă nicio propunere de preț pentru o rută fixă, opțiunea de a negocia prețul cu transportatorul va fi automat activată. Lipsa prețului specificat declanșează automat negocieri de preț cu colaboratorii tăi.

Setează o grilă de prețuri pentru paleți

Dacă alegi Tipul de marfă: palet în formularul de creare a rutei fixe, poți configura o grilă de prețuri pentru paleți în formularul de adăugare a transportatorului la rută. Utilizează această opțiune pentru a crea un contract de rută fixă mai flexibil.

  1. Selectați Listă de prețuri pentru paleți în secțiunea Preț/rata.
  2. Apoi, decideți dacă dorești să setezi un preț per palet sau un preț unitar.
  3. Apoi, creează intervale pentru numărul de paleți și propune valoarea corespunzătoare pentru interval.
  4. Tot aici poți activa sau dezactiva negocierea prețului cu transportatorul.

Nu poți vedea grila de prețuri pentru paleți? Asigură-te că ai selectat Tipul de marfă: palet atunci când ai creat ruta fixă.

Acceptarea automată a mărfurilor după timp

Dacă lucrezi des cu un transportator și ai încredere în el, poți propune termeni și condiții cu acceptarea automată a mărfurilor după un anumit timp.

La selectarea acestei opțiuni și publicarea transportului în baza contractului specificat, dacă oferta nu este respinsă de către transportator, sistemul, în numele transportatorului, o va accepta automat după expirarea timpului indicat.

Activează Acceptarea automată a mărfurilor după timp și setează timpul pe care transportatorul îl are pentru a respinge oferta.

Utilizează această opțiune atunci când ești sigur că transportatorul este interesat de ofertele tale de rute fixe și ar prefera să nu rateze niciuna dintre publicații.

Prețuri/tarife diferite în cadrul aceleiași rute fixe

Într-o rută fixă poți trimite diferite propuneri de preț/tarif către diferiți transportatori. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular separat de termeni și condiții pentru astfel de transportatori/grupuri de transportatori.

În vizualizarea detaliilor rutei fixe, clic pe butonul Adăugați transportator și apoi completează din nou formularul privind condițiile rutei fixe.

În lista transportatorilor cărora le-ai trimis o ofertă, în coloana Prețul actual, vei vedea rezumatul prețurilor, în special:

  1. moneda înseamnă doar că nu ai indicat niciun preț și prima propunere poate fi dată de transportator
  2. preț pe kilometru (de exemplu, EUR/km) reprezintă o rată pentru kilometri
  3. După grilă de preț înseamnă că o grilă de preț pentru paleți a fost trimisă acestui transportator. Clic pe simbolul „i” pentru detaliile grilei de preț.


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)