TfC Monitoring

bijgewerkt 9/4/21 door Ania

Het volgen van voertuigen en vrachten is bijna de norm. Niet verrassend, de mogelijkheid om een voertuig snel te lokaliseren, de identificatie van chauffeurs en het bekijken van rijstijl zijn enkele van de voordelen. Een ander voorbeeld is de samenwerking met de klant, dat is de reden waarom het nieuwe platform van Trans.eu een module heeft ontwikkeld die een efficiënte uitwisseling van informatie met uw opdrachtgevers in staat stelt te verbeteren.

Hoe werkt de module monitoring van de vervoerder?

Met behulp van het platform kan de opdrachtgever u vragen voor het monitoren van de vracht en toezicht houden op de route. U ontvangt hiervan een taak. Om volledig gebruik te kunnen van alle mogelijkheden van de monitoringsmodule:

  1. Uw voertuigen toevoegen in de module vloot,
  2. U maakt een account voor de chauffeurs via de link "Mijn account" en "Mijn bedrijf",
  3. installeer de gratis app TransTask voor android op de telefoon van de chauffeurs.

Stap voor stap accepteren van monitoringstaken:

  1. ga naar de monitoring module,
  2. Selecteer Nieuwe tab,
  3. vertrouwd raken met de details van de taak,
  4. accepteer of wijs de taak af.

Als u de monitoringstaak weigert, deel dan de reden met de opdrachtgever. De taak gaat naar het tabblad Archief en uw opdrachtgever ontvangt een antwoord.

Als u niet twijfelt en de taak accepteert vul dan de opdracht aan met uw gegevens en bevestig de taak. Wanneer u kiest voor de mobiele telematica optie selecteer dan een provider van de lijst, log in en selecteer uw voertuig. Als uw provider niet in de lijst telematica staat vragen wij u dit te melden bij de klantenservice.

Monitoring beginsel

Het telematicasignaal van apparaten die aan de taak zijn gekoppeld, is 30 minuten voor de implementatie beschikbaar voor de klant. Voortaan ontvangt de opdrachtgever voortdurend informatie over de status van het transport en de positie van het voertuig. Een gedetailleerde lijst met gebeurtenissen is te vinden in de Monitoring-module

Als er op de route iets onverwachts gebeurt, kan uw chauffeurs met behulp van de Trans Task applicatie u informatie te sturen. U ontvangt een waarschuwing met daarin de beschrijving van de gebeurtenis en informatie over de verwachte vertraging door de bestuurder, die u in het systeem kan beëindigen. Met behulp van de applicatie zal de bestuurder ook het lossen van de vracht bevestigen. Vervolgens verandert de status van monitoring in Voltooid

Delen een bepaalde locatiegegevens in een taak zal worden onderbroken (stopgezet) wanneer het voertuig in de zone van de losplaats is:

  1. Na het verlaten van de laatste operationele zone;
  2. 30 minuten nadat de laatste operationele zone, indien het voertuig de zone niet heeft verlaten;
  3. 24 uur na het laatste moment van de geplande uitvoering, als het voertuig niet in de uiteindelijke operationele zone bevindt.

Hierna zal de status van de taak veranderen in voltooid.

Dankzij de mogelijkheid om de vracht te volgen heeft de opdrachtgever direct toegang tot actuele informatie over de status van de vracht.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)