Account autorisatie op het platform

bijgewerkt 7/2/24 door Jakub

Autorisatie van uw account op het Platform (Two Factor Authentication 2FA) is een dienst die uw account beschermt tegen ongeoorloofd inloggen op het Trans.eu Platform. Wanneer u voor de eerste keer inlogt (vanaf het moment dat Trans.eu de service op je account startte) op een eerder niet-geautoriseerd apparaat, zullen we u vragen om uw account te verifiëren.

Onder een geautoriseerde klant wordt verstaan ​​het rechtmatig gebruik van het Trans.eu Platform. Ook wordt er gecontroleerd op de verificatie van persoonsgegevens.

De oplossing is geïntroduceerd om de veiligheid van gebruikers van het Trans.eu Platform te vergroten.

Hoe werkt 2FA voor uw account?

  1. Log in op het Trans.eu Platform. De eerste keer (vanaf het starten van de service op uw account), wordt u gevraagd om de code één keer in te voeren.

  1. De autorisatiecode wordt naar uw e-mail gestuurd (in overeenstemming met de gegevens in de Trans.eu-database).

  1. Voer de code in die correct is verzonden bij het inloggen. De autorisatie wordt opgeslagen in de cookies van de webbrowser die u gebruikt. Vink het vakje aan als u wilt dat het apparaat wordt toegevoegd als een vertrouwd apparaat.

Waarschuwing!
Als u vanaf een andere computer of browser wilt inloggen, wordt het autorisatieproces opnieuw gestart. Het verwijderen van cookies in de browser zal er ook toe leiden dat het autorisatieproces moet worden gestart.

Autorisatiecode verzonden via sms

We hebben een functie geïmplementeerd waarmee u een autorisatiecode via sms kunt verzenden. Als u een mobiel telefoonnummer heeft toegevoegd aan uw account, kunt u bij het inloggen bepalen via welk kanaal (e-mail/sms) u de code wilt ontvangen. Als u geen ingevuld telefoonnummer hebt, is de optie om de code via sms te verzenden is uitgegrijsd.

Aanvullend:

  • de code voor 15 minuten verandert niet en is hetzelfde,

  • het verversen van de pagina met het inlogpaneel genereert geen nieuwe (andere) code,

  • opnieuw verzenden van de code via hetzelfde kanaal is mogelijk na 1 minuut,

  • de codestructuur bevat geen letters meer, maar alleen cijfers.

Na het correct invoeren van de toegangscode kunt u het trans.eu Platform gaan gebruiken.

Meldingen over inloggen vanaf een nieuw apparaat

We hebben de functionaliteit geïmplementeerd om gebruikers te informeren over inloggen vanaf een nieuw apparaat op het platform.

  • De gebruiker die voor de eerste keer inlogt vanaf een nieuw apparaat ontvangt een e-mail notificatie over het inloggen met informatie vanaf welk IP de login is gemaakt.
  • Een nieuw apparaat wordt ook gezien als een bepaalde browser, d.w.z. inloggen vanuit een andere browser op dezelfde computer of in incognitomodus zal ook een melding verzenden.

Meldingen voor geautoriseerde gebruikers.

De geautoriseerde gebruiker ontvangt bovendien meldingen over alle medewerkers in het bedrijf.

  • Het enige criterium is of de browser al is ingelogd op een bepaald account op het platform of dat het "nieuw" is en wordt behandeld als een nieuw apparaat.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)