TfC Aan de slag (nl)

bijgewerkt 1/3/21 door Agata

Hoe kunt u inloggen op het platform?

1. Open een web browser en surf naar platform.trans.eu.
  2. Vul uw huidige TransId nummer en wachtwoord in.
  3. Wanneer u uw inloggegevens bent vergeten, gebruikt u de wachtwoord vergeten optie

Hoe veranderd u uw wachtwoord?

U kan uw wachtwoord veranderen of een nieuw wachtwoord aanmaken

1. Ik kan mijn wachtwoord niet meer veranderen en kan dus niet meer inloggen met mijn Trans.eu account
  • Surf naar platform.trans.eu website
  • Klik op "wachtwoord vergeten?"

• Vul uw e-mail adres in opgegeven tijdens de registratie en uw TransID. Vergeet niet de reCAPTHA box af te ronden.
  • Wachtwoord reset link en verdere instructies worden verzonden via e-mail

• Check uw mailbox en volg de instructies
Is de e-mail niet aangekomen? Check de Spam box of neem contact op met de klantenservice: 0031 85 888 7812
Om beveiligingsredenen zal het systeem een bericht sturen met de link om het wachtwoord te wijzigen alleen naar het e-mail adres dat is opgegeven op uw account.
  • klik op de link die u ontvangen heeft naar uw e-mail adres. Er verschijnt een venster om een nieuw wachtwoord in te stellen.
  • Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 karakters, inclusief een hoofdletter, kleine letters en een getal.
  • klik Nieuw wachtwoord opslaan
  1. Ik herinner mijn wachtwoord maar ik wil deze wijzigen
  • Klik op uw foto in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Instellingen

• Selecteer de wachtwoord en instellingen tabblad

• Vul uw huidige wachtwoord in
  • Wijzig uw nieuwe wachtwoord
  • Sla de wijzigingen op

Hoe zet u de messenger aan?

De messenger kunt u op twee manier aanzetten:

• klik op het foto pictogram in de rechterbovenhoek en kies "Schakel de messenger in":

• klik op het spreekwolk pictogram en kies "Schakel de messenger in":

Hoe beheert u uw bedrijfsprofiel

In de module Mijn bedrijf kunt u:

• nieuwe werknemers toevoegen
  • beheren van de werknemerprofielen
  • bedrijfsprofiel wijzigen
  • nieuwe documenten toevoegen
  • veranderen van de productlijn
alleen geautoriseerde gebruikers en beheerders kunne nnieuwe werknermers toevoegen en hun profielen beheren. Klik hier om meer te leren over de rol en toegang van het bedrijf.

De module Mijn Bedrijf vind

U ziet hier vier tabbladen - Werknemers, Documenten, Bedrijfsprofiel en Productplan. Klik op een van de tabbladen om informatie te wijzigen of aan te vullen.

Hoe voegt u een nieuwe medewerker toe?

U kunt een medewerker op 2 verschillende manieren toevoegen:

Toevoegen van een nieuwe medewerker via de Trans.eu website

• Klik op de drie horizontale strepen in de rechter bovenhoek
  • Klik op Medewerker toevoegen
  • Geef uw BTW nummer op of het bedrijf waar u werkt en vul de gegevens van de medewerker in
Het e-mail adres moet een uniek adres zijn dat nog niet geregistreerd staat op het Platform.
  • Nadat u alle gegevens heeft ingevuld klikt u op Maakt een account aan

• Accepteer de GDPR STATEMENT
  • We versturen een bericht met instructies hoe de eerste keer in te loggen naar het opgegeven e-mail adres tijdens de registratie
  • De geautoriseerde gebruiker ontvangt een e-mail met een activatie link voor het nieuwe account
  • Nadat het account is geactiveerd door een geautoriseerde gebruiker is het maken van het account compleet.
Standaard zal de rol van elke nieuwe gebruiker een Gewone gebruiker
  1. Toevoegen van een werknemer via het tabblad Mijn Bedrijf
Alleen geautoriseerde beheerders kunnen nieuwe medewerkers toevoegen en hun profielen beheren. Click here om meer te leren over rollen en toegang.
  • Klik op het avatar icoon aan de rechterkant en selecteer de module Mijn bedrijf
  • Klik op het Werknemers tabblad en daarna op de groene knop Werknemer toevoegen

• Vul alle gegevens van de werknemer aan:
Persoonlijke gegevens
Selecteer positie
Het toevoegen van een positie zorgt er voor dat uw aannemers kunnen bepalen wie ze moeten benaderen in specifieke gevallen.
  • Chauffeur
  • Andere positie - handmatig in te voeren
E-mail adres toevoegen
Het e-mailadres moet een uniek adres zijn dat nog niet eerder geregistreerd is op het Platform
Kies een profieltype

Een verborgen werknemer kan niet gevonden worden in het systeem.

Elke medewerker die het Platform gebruikt moet een eigen profiel hebben

Als alle gegevens aangevuld zijn, klikt u op volgende.

Rol en toegang

Alleen geautoriseerde gebruikers of beheerders kunnen nieuwe werknemers toevoegen en hun profielen beheren. Klik hier om meer te weten te komen over bedrijfsrol en toegang.
U kunt deze stap overslaan en later hier op terug komen na het maken van een profiel gebruikt u de beheer werknemer optie in de module Mijn bedrijf
  • Nadat u het gebruikersdetail hebt voltooid, ziet u het venster Rollen en toegang.
  • Toegang kan worden verleend voor twee modules: Mijn bedrijf en TFC. Om dit te doen, klikt u op de schakelaar aan de rechterkant en verandert de kleur in groen
  • in de module mijn bedrijf kunt u een rol geven:

Beheerder - volledige toegang tot het Mijn bedrijf en bedrijfsaccount instellingen

Gewone gebruiker - heeft toegang tot de werknemerslijst

• In de module TFC kunt u toegang geven tot:

Volledige toegang - beheren van processen beginnend van het ontvangen van een vrachtaanbiedingen naar het onderhandelen over tarief, beheren van opdrachten, monitoren van ladingen en beheren van vaste routes.

Chauffeur- Toegang tot de TransTask applicatie

Klik op Volgende om naar het laatste tabblad Extra gegevens en maak een profiel voor een nieuw persoon in uw bedrijf.

Extra gegevens

In de Extra gegevens tabblad kunt u optionele gegevens invullen over uw medewerkers, inclusief ADR vergunningen, rijbewijzen, telefoonnummers, verantwoordelijkheid, taalbeheersing.

U kunt deze stap overslaan en eventueel later erop terug te komen door gebruik te maken van het Beheer medewerker optie in de module "Mijn bedrijf"

Selecteer opslaan, om het proces van het toevoegen van een nieuwe medewerker af te sluiten

Medewerker beheer in de module Mijn bedrijf

Alleen geautoriseerde gebruikers of beheerders kunnen nieuwe medewerkers toevoegen en hun profielen beheren. Klik hier om meer te leren over rollen en toegang.

Gebruik maken van de module Mijn bedrijf, kunt u profielen van medewerkers beheren door het aanvullen van de gegevens, geven van extra toegang, geven van een nieuwe rol .

U kunt dit op twee manieren doen:

1. Optie nummer 1
  • Klik op Mijn bedrijf, selecteer het tabblad Medewerkers, zweef dan over het profiel van de medewerker die u wilt wijzigen. Deze zal gemarkeerd worden met een donkere kleur en drie stippen zullen verschijnen op rechts. Wanneer u hier op klikt zal de optie Beheer Medewerker zichtbaar worden.

1. Optie nummer 2
  • Klik op Mijn bedrijf, selecteer het Medewerkers tabblad. Klik op de naam van de medewerker. Hierdoor zullen de gegevens van de medewerker zichtbaar worden

• Los van de optie hierboven geselecteerd, zal de volgende stap de mogelijkheid hebben om de veranderingen in de gegevens op het medewerker profiel te maken in de volgende drie tabbladen"

Gebruikersgegevens.

Basis informatie

Voor het veranderen van naam, achternaam en e-mailadres is autorisatie vereist. Neem alstublieft contact op met Trans.eu Systeem Klantenservice Email info.nl@trans.eu, tel 0031 85 888 7812

Functie

• kies de functie van uw medewerker
Het toewijzen van een functie zal uw aannemers helpen met wie contact te zoeken in specifieke gevallen.
  • Chauffeur
  • Andere functie

U kunt ook gegevens invullen zoals afdeling, verantwoordelijkheden, of taalbeheersing. Deze opties zijn niet noodzakelijk om in te vullen.

Chauffeursgegevens

Als u eerder gekozen functie voor Chauffeur heeft gekozen voor een medewerker zal u de mogelijk hebben om de gegevens aan te vullen en vergunningen en rijbewijzen toe te voegen. Deze gegevens zijn niet noodzakelijk en kunt u ten alle tijden invullen.

Profiel instellingen

Profiel instellingen - Verborgen medewerkers kunnen niet gevonden worden op het platform.

Gebruikers functie en toegang.

Toegang kan worden gegevens voor twee modules Mijn bedrijf en TFC. Om dit te doen klikt op op de schuif rechts en deze wordt groen.

U kunt hier meer informatie vinden over functie toewijzen en toegang geven voor uw medewerkers.

Hoe kunt u een account verwijderen?

Alleen geautoriseerde werknemers of medewerkers met een Beheerders functie kunnen profielen verwijderen. U kunt meer informatie over functie toewijzing en toegang hier vinden.

Klik op de module mijn bedrijf en selecteer het tabblad medewerkers, klik op de naam van de medewerker. De gegevens van de medewerker zullen zichtbaar worden.

• Klik op Meer en dan Verwijder medewerker

• Omdat het proces van het verwijderen van het profiel onomkeerbaar is zult u opnieuw gevraagd worden dit te bevestigen.

• Als u zeker bent van uw beslissingen klikt u op de rode knop Verwijder medewerker

Verwijderen van uw eigen profiel

Als u uw eigen profiel wilt verwijderen neemt u alstublieft contact op met onze Klantenservice: 0031 85 888 7812

Hoe voegt u documenten toe aan het bedrijf?

• Selecteer de module Mijn bedrijf. klik op het tabblad Documenten en klik op de groene knop Voeg document toe.

• Het document kan niet groter zijn dan 2.5MB, leesbaar en alle pagina's bevatten ook de stempel van de verzekeraar en handtekening.
  • Toevoegen van een document door het bestand te verslepen of te klikken.

U kunt meer bijlages toevoegen door te klikken op Voeg nog een bijlage toe. Vul de verplichte velden in: Document type, Datum van afgifte.

Optioneel kunt u documentnummer en extra informatie toevoegen. Na het toevoegen van de informatie klik opslaan. Uw document moet worden geautoriseerd door onze Klantenservice. U kan dit monitoren door de status die eraan hangt.