A nyomon követés megosztása
Ki használhatja ezt a funkciót? A funkció a CargoON termékcsalád és a szállítmányozás (TFF - Trans for Forwarders) felhasználói számára érhető el. |
Ebből a cikkből megtudhatja:
- hogyan állíthatja be a nyomon követés megosztásának beállításait
- hogyan oszthatja meg a nyomon követést
A funkció lehetővé teszi a nyomon követés megosztását állandó feladók és rakománycímzettek, valamint a Trans.eu Platformon nem regisztrált személyek számára. Ennek a funkciónak köszönhetően nagyobb átláthatóságot és bizalmat szerezhet az ügyfélkapcsolatokban, és hozzájárulhat a rakodási és kirakodási folyamatok szervezésének javításához.
Az automatikus nyomon követés megosztásának konfigurálása
Adjon hozzá új címet a címjegyzékhez, vagy szerkessze a meglévőt. Ennek eredményeként a rendszer automatikusan elküldi a nyomon követési linket, amint a szállítást végző jármű első helye megjelenik.
- A Platformon kattintson az avatar ikonra (fotóval vagy kezdőbetűkkel).
- Válassza ki a listából a Saját cég lehetőséget.

- Lépjen a Címjegyzék fülre.
- Kattintson az Új cím hozzáadása gombra.

- Töltse ki az űrlapot. Az e-mail cím megadása után a Nyomon követés megosztása opció automatikusan engedélyezve lesz.
- Mentse el a módosításokat.

- Ha módosítani szeretne, válassza ki a címet a listából, majd kattintson a hárompontos opcióra, és válassza a Szerkesztés lehetőséget. Végezze el és mentse el a módosításokat.

Megosztási beállítások
Állítsa be a beállításokat, válassza ki, hogy milyen információkat szeretne megosztani a címzettekkel.
- A Platformon kattintson az avatar ikonra (fotóval vagy kezdőbetűkkel).
- Válassza ki a listából a Beállítások lehetőséget.

- Válassza ki a beállításokat a Folyamatban lévő szállítások modulhoz a listából, és lépjen a Megosztás másokkal fülre. - Válassza ki azokat az információkat, amelyeket meg szeretne osztani.
- Az adott állapotot a csúszka segítségével engedélyezheti vagy letilthatja.

Kézi nyomon követés megosztása a szállítás szintjéről
A szállítás megosztásához:
- Válassza ki a Szállítások megvalósítás alatt modult a menüből.
- Lépjen az Aktív fülre.
- Válassza ki a megosztani kívánt szállítást a listából.
- A szállítási részletek ablakban válassza a Továbbiak gombot, majd válassza a szállítás megosztása lehetőséget.

- Adja meg az e-mail címet, adja meg a szerepkört, és válassza ki a láthatósági tartományt.
- A Küldés gombbal erősítse meg.

- A Link előnézet gomb segítségével ellenőrizheti, hogyan jelennek meg a megosztott információk.
A megosztott szállítások kezelése
A megosztott szállításokat kezelheti, ehhez kövesse az alábbi lépéseket:
- A Szállítások megvalósítás alatt modulban válassza ki a módosítani kívánt szállítást.
- Kattintson a Továbbiak gombra az ajánlat részleteinek ablakában.
- Válassza ki a Megosztott szállítások kezelése lehetőséget a listából.

- Válasszon ki egy címet, és az x jellel eltávolíthatja a hozzáférést az adott címhez.
- A Hozzáférés eltávolítása gombbal erősítse meg döntését.

A megosztott nyomon követés láthatósága a címzett számára
A láthatósági tartománytól függően az információ címzettje a következő információkat fogja látni.
- A címzett, akinek nincs fiókja a Platformon:
- E-mailt fog kapni

- A Szállítás nyomon követése gomb (link) segítségével átirányítják egy oldalra, ahol megtekintheti és valós időben nyomon követheti az információkat.
- Szállítási adatok

- Állapot

- Hely a térképen

- A címzett, akinek van fiókja a Platformon (harmadik fél):
- A Folyamatban lévő szállítások modulban az Aktív fülön a szállítás mellett egy szem ikon jelenik meg, amely azt jelzi, hogy a felhasználó a szállítás megfigyelője.
- A szállítás részletei a hozzáférési tartománytól függően lesznek láthatók.
