Rakományajánlat közzététele egy állandó útvonalra

Korszerűsített 7/5/24 közzétett Ania

Ki használhatja ezt a funkciót?

A funkció minden CargoON termékkel rendelkező felhasználó számára elérhető a CargoON Freight Platform termékkel.

Ebből a cikkből megtudhatja:

 • hogyan lehet egy fuvarajánlatot közzétenni egy állandó útvonalra
 • hogyan szerkesztheti az aktív fuvarozók listáját egy állandó útvonalon.
 • mi a két lehetőség az automatikus közzétételre a fuvarozók listájából történő sorrend szerinti történő közzétételre.

Miután a fuvarozó elfogadta az állandó útvonalra vonatkozó fuvarajánlatokat (szerződéseket), elkezdheti a fuvarok közzétételét az állandó útvonalra.

Ennek két módja van:

 • új fuvarajánlat létrehozásával és a közzétételi mód kiválasztásával: Állandó útvonalak (további információ: Fuvarajánlat hozzáadása)
 • a kiválasztott állandó útvonal adatainak megadásával és a hozzá tartozó fuvarajánlat közzétételével.

Fuvarajánlat létrehozása egy állandó útvonalra

 1. Nyissa meg az Állandó útvonalak fuvarozókkal modult, és keresse meg a táblázatban a kívánt állandó útvonalat. Kattintson rá, hogy megnyíljon egy ablak a szerződés részleteivel.
 2. Kattintson a Bővebben gombra, és válassza a Fuvar létrehozása lehetőséget. Ez megnyitja a fuvardíj közzétételi űrlapot

 1. Töltse ki a hiányzó mezőket. Hozzáadhat bármilyen járműre vonatkozó követelményt és részletet is.

 1. Az űrlap jobb oldalán megtekintheti azokat az aktív vállalatokat, amelyeket a publikációja elér. Kattintson az Aktív cégek megjelenítése gombra, majd szerkessze tevékenységüket vagy sorrendjüket a listán.

 1. Azt is megteheti:
 • szerkesztheti az ajánlatok beküldésének időpontját,
 • megváltoztathatja a kapcsolattartó személyt,
 • későbbi időpontra ütemezni a közzétételt,
 • a közzétételt időbeli sorrend szerint választhatja ki (erről bővebben alább),
 • a kitöltött űrlapot sablonként elmentheti.

 1. Az űrlap kitöltése után kattintson a Rakomány közzététele gombra az ajánlat állandó útvonalra történő közzétételéhez.

Közzététel változó árú szerződésekkel

 1. Lépjen az Állandó útvonalak modulba, és válassza ki azt az útvonalat, amelyen áruszállítási ajánlatot szeretne közzétenni.
 2. Kattintson a Több gombra, és válassza a Fuvarajánlat létrehozása lehetőséget. Ez megnyitja a fuvar-közzétételi űrlapot.
 3. Töltse ki az űrlapot további információkkal. Megadhat egy árat, vagy közzéteheti az ajánlatot ár nélkül.

Az aktív cégek megjelenítése kiválasztása után letilthatja a cégeket, vagy megváltoztathatja a sorrendjüket a Fuvarozók listája ablakban.

Egy vállalat letiltása ebben a szakaszban csak egy adott fuvarajánlatból zárja ki azt, a teljes állandó útvonalból nem. A későbbi publikációk ismét a teljes közönség számára elérhetővé válnak.
Ha a Vásárlás most opciót választja, az ajánlatot nem kell elfogadnia. Az ajánlatot elsőként elfogadó fuvarozó fogja végrehajtani a megrendelést.

Miután minden információt megadott, kattintson a Fuvar közzététele gombra.

 1. A fuvarajánlat a Freights modulban a Hozzáadott fül alatt található.
 2. Ha a fuvarozók ajánlatot tesznek Önnek, értesítést kap. Az ajánlatok a fuvar lapon a Tárgyalások fül alatt találhatók.

A Tárgyalások lapon megtekintheti a saját tárgyalásait (Saját tárgyalások), valamint más alkalmazottak tárgyalásait is, amennyiben a fuvarok hozzáadása űrlap kitöltésekor (Egyéb tárgyalások) szintén kapcsolattartóként lettek megjelölve. Ez biztosítja, hogy a tárgyalások a vállalat minden alkalmazottja számára nyilvánosak legyenek. A tárgyalásokat a messenger segítségével is lefolytathatja.
 1. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb díjszabású fuvarozót, vagy kezdjen tárgyalásokat velük.

 • Ha a fuvarozó felajánl egy díjat, akkor az összeg megadásával és a Küldés gombra kattintva tárgyalhat róla.
 • Az ajánlatot el is utasíthatja. További tárgyalásokhoz meg kell várnia, amíg a fuvarozó visszavonja vagy új ajánlatot nyújt be.
 • Ha a Tárgyalás befejezése lehetőséget választja, a tárgyalás az összes alkalmazottal befejeződik.

Az elfogadás után az ajánlat a Freights modul Elfogadva lapjára kerül.

Ha egyetlen fuvarozó sem válaszol az ajánlatára, az az Archívum fülre kerül.

Közzététel sorrendben a fuvarozók listájából

A fuvarozási ajánlat közzétételekor kétféle közzétételi módot használhat az adott szerződéshez / állandó útvonalhoz tartozó fuvarozóknak a listájáról. Ez a lehetőség különösen akkor hasznos, ha a listán szereplő kedvenc fuvarozóinak több időt szeretne adni arra, hogy válaszoljanak az ajánlatra.

 1. Az állandó útvonalra vonatkozó fuvarmeghirdetési űrlapon jelölje be az opciót: Közzététel sorrendben a fuvarozók listájáról.

 1. Nyissa meg a szerkesztőablakot (kattintson a Módosítás gombra) a beállítások testreszabásához.
 1. Adja meg azt az időt, amely után az ajánlat közzététele a listán következő fuvarozóhoz kerül.
 2. Válassza ki az automatikus közzétételi lehetőségek egyikét.

Továbbítás egy másik címzettnek (folyamatos közzététel)

Amikor új fuvarajánlatot tesz közzé egy állandó útvonalra, használhatja a fuvarozók listájából a sorrend szerinti közzététel lehetőségét, majd a beállítást: Továbbítás egy másik címzettnek.

Mit jelent ez? Az Ön ajánlatát a listán elsőnek szereplő fuvarozó kapja meg, és az Ön által megadott ideig áll rendelkezésre elfogadásra. Amikor ez az idő lejár, az ajánlat a listán szereplő következő fuvarozónak kerül bemutatásra ugyanennyi időre. Ezt követően az ajánlat a következő fuvarozókhoz kerül, egymás után, mindaddig, amíg azt el nem fogadják, vagy amíg a fuvarozók listája ki nem merül.

Azok a fuvarozók, akiknek az ajánlat elfogadására rendelkezésre álló idő lejárt, elveszítik a lehetőséget, hogy válaszoljanak az ajánlatra.

Ez a mechanizmus folyamatosan működik, ezért az alternatív elnevezés: folyamatos közzététel.

Hogyan működik a folyamatos közzététel

A következő címzetteknek történő fuvarozás közzétételéhez:

 1. Válassza a fuvarozók listájából a Közzététel a fuvarozók sorrendje szerint opciót a rakomány közzétételi űrlapon, adja meg a közzététel időtartamát a Módosítás gombra kattintva, majd válassza a Szerkesztési ablakban a Továbbítás másik címzettre opciót.

 1. Lépjen a Freights modulba, és válassza ki az ajánlatát a listából. Kattintson rá a részletek megtekintéséhez.
 2. A Fuvarozók ajánlatai fülön láthatja a közzététel előrehaladását. Az a fuvarozó, aki éppen most kapta meg a közzétételt, a Válaszra vár státuszt látja. Az alatta lévő számláló arról tájékoztatja, hogy mennyi idő van még hátra.
 3. Ha nem érkezik válasz a fuvarozótól, az ajánlat az Ön által beállított idő lejárta után továbbításra kerül a listán következőnek. Az előző fuvarozó státusza Teljesítve állapotra változik.

Ha az ajánlatot elutasítják, az ajánlatot a listán következő fuvarozóhoz továbbítja a rendszer, és az előző fuvarozó státusza elutasítottra változik.

Fokozatosan több címzett hozzáadása (bővülő közzététel)

Amikor új fuvarajánlatot tesz közzé egy állandó útvonalra, használhatja a fuvarozók listájából a sorrend szerinti közzététel lehetőségét, majd a Fokozatosan több címzett hozzáadása beállítást.

Mit jelent ez? Az Ön ajánlatát a listán szereplő első fuvarozó kapja meg, és az Ön által megadott ideig áll rendelkezésre elfogadásra. Amikor ez az idő lejár, az ajánlat a listán következő fuvarozónak ugyanennyi időre kerül bemutatásra. Később az ajánlat a következő fuvarozóhoz kerül, de az előző fuvarozók még elfogadhatják azt. Az ajánlat címzettjeinek listája fokozatosan bővül.

Azoknak a fuvarozóknak, akiknek az ajánlat elfogadására rendelkezésre álló idő lejárt, még mindig van esélyük elfogadni az ajánlatot, de a fuvarozók nagyobb csoportjával fognak versenyezni.

Ez a mechanizmus a címzettek csoportjának bővítésén alapul, ezért az alternatív elnevezés: Bővülő közzététel.

Hogyan működik a bővülő közzététel

A fuvarozói csoport fokozatosan növekvő csoportja számára történő fuvarajánlat közzététele:

 1. Válassza a fuvarozók listájából a Közzététel a fuvarozók sorrendje szerint opciót a rakomány közzétételi űrlapon, adja meg a közzététel időtartamát a Módosítás gombra kattintva, majd válassza a Szerkesztési ablakban a Fokozatosan több címzett hozzáadása opciót.

 1. Lépjen a Freights modulba, és válassza ki az ajánlatát a listából. Kattintson rá a részletek megtekintéséhez.
 2. A Fuvarozók ajánlatai fülön láthatja a közzététel előrehaladását. Az a fuvarozó, aki éppen most kapta meg a közzétételt, a Válaszra vár státuszt látja. Az alatta lévő számláló arról tájékoztatja, hogy mennyi idő van még hátra.
 1. Ha nem érkezik válasz a fuvarozótól, az ajánlat az Ön által beállított idő lejárta után továbbításra kerül a listán következőnek. A következő fuvarozó státusza Válaszra vár, míg az előző fuvarozónak további időt ad.

A közzététel eredményeképpen minél előrébb áll a fuvarozó a listán, annál több idő áll rendelkezésére, hogy válaszoljon az Ön ajánlatára.


Hasznos volt ez az anyag?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)