Állandó útvonalak megbízóktól

Korszerűsített 3/7/24 közzétett Ania

Ki használhatja ezt a funkciót?

A funkció a szállítmányozók (TFF - Trans for Forwarders) és a fuvarozók (TFC - Trans for Carriers) számára elérhető.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan:

 • fogadjon el egy állandó útvonalra vonatkozó ajánlatot,
 • tárgyaljon az állandó útvonalra vonatkozó ajánlat feltételeiről,
 • tárgyaljon egy állandó útvonalon belül egy változó árú fuvarajánlatról.

Az Állandó útvonalak megbízóktól modulnak köszönhetően lehetősége van megbízható vállalkozókkal együttműködve állandó megrendeléseket kapni. Egy helyen ellenőrizheti a fizetési határidőt, az ajánlat részleteit, az árufuvarozási adatokat vagy a tervezett szállításokat.

Állandó útvonalra vonatkozó ajánlat fogadása

 1. Amikor egy megbízó állandó útvonal ajánlatot küld Önnek, értesítést kap. Kattintson rá, és navigáljon az Állandó útvonalak a megbízókkal modulba.

 1. Az új ajánlat megjelenik a Tárgyalás alatt lapon, az Állandó útvonal elfogadása státusszal. Az állandó útvonal fiókban tárgyalhat az árról (lásd: Egy új állandó útvonal árazása fuvarozóként).

A szerződéskötéskor a megbízó választhatja a változó árat, mint elszámolási formát.
A változó ár azt jelenti, hogy Ön a megbízóval rugalmas elszámolási formában állapodik meg a közzétett fuvardíjra vonatkozóan. Az állandó útvonalú szerződésben a megbízó csak a pénznemet határozza meg. Ez lehetővé teszi, hogy Ön a számára legjobb fuvardíjajánlatot válassza.

A változó árú fuvarajánlatok közzétételéről bővebben alább olvashat.

Egy adott útvonal részleteinek megismerése

Ismerkedjen meg a fuvaradatokkal, az ajánlat részleteivel és egyéb információkkal. Az ajánlatot közvetlenül Önnek címezzük, így lehetőséget kap az adott vállalkozóval való állandó együttműködésre. Ön elfogadhatja az állandó útvonalra vonatkozó ajánlatot, vagy elutasíthatja a javasolt feltételeket.

Minden egyes elfogadott, állandó útvonalon végzett fuvarért " No touch" díjat számítunk fel, az árlista szerint.

A megbízó azonban fedezheti ezt a díjat. Erről a Részletek fülön talál információt.

Tárgyalások az állandó útvonalra vonatkozó ajánlat feltételeiről

Ön tárgyalhat az állandó útvonalra vonatkozó ajánlatról vagy annak feltételeiről. Ehhez kattintson az Elutasítás gombra, és adja meg az elutasítás okát.

 • Ha a tárgyalás mellett dönt, írja meg, hogy mely feltételeket kell megváltoztatni, és miért.
 • Az információ elküldéséhez erősítse meg döntését a piros elutasítás gombbal.

Az elutasítás oka és az ajánlat státusza is megjelenik az ajánlat részletei között a Rakományadatok fülön.

Ha a megbízó úgy dönt, hogy megváltoztatja az állandó megrendelésre vonatkozó ajánlat feltételeit, az ajánlat státusza elutasítottról elfogadásra változik.

Az állandó útvonalra vonatkozó ajánlat elfogadása

Ha az ügyféltől állandó útvonalra vonatkozó ajánlatot kap, akkor.

 • Elfogadhatja. Ehhez kattintson az Elfogadás gombra.
 • Elutasíthatja. Ehhez kattintson az Elutasítás gombra.

Ha az útvonal ajánlatai érdekesnek tűnnek az Ön számára, és elégedett az adott céggel való együttműködéssel, akkor bekapcsolhatja az Automatikus elfogadás opciót.
Ezzel a megoldással az Ön által megadott idő elteltével az ajánlat automatikusan elfogadásra kerül a Platformon.
Megjegyzés!
Felhívjuk figyelmét, hogy az Automatikus elfogadás opció nem áll rendelkezésre a változó árú állandó útvonalak esetében.

 1. Ha elfogadja az ajánlatot
 • beállíthatja az automatikus elfogadás opciót is. Ehhez kattintson a Frissítés gombra.

 • Az opció engedélyezéséhez mozgassa a csúszkát a zöld mezőbe, és adja meg az időt percekben vagy órákban (az időtartomány 5 perctől 24 óráig terjed).
 • Ezután kattintson a Mentés gombra.

 • Ha helytelen értéket ad meg, a Platformon üzenet jelenik meg. Ezután javítsa ki az értéket, és mentse a beállításokat.

 • A mentett Automatikus elfogadás opció láthatóvá válik az állandó útvonal részletei ablakban.
 • Az elfogadás után az állandó útvonal láthatóvá válik az Aktív lapon.

 • Ha a vállalkozó az aktív állandó útvonalon küld fuvarajánlatot, az ajánlat részletei ablakban megjelenik egy automatikus elfogadás üzenet.

 • A tárgyalási panelen láthatja az információt arról, hogy a fuvarajánlatot mikor fogadják el automatikusan. Ha a kurzort az óra ikon fölé viszi, megjelenik egy üzenet.

 • Ha nem akarja megvárni az előre meghatározott időpontot, korábban is elfogadhatja az ajánlatot - csak kattintson az Elfogadom gombra.
 • Ha azonban nem akarja/nem tudja elfogadni az ajánlatot, akkor a Nem érdekel gombra kattintva visszautasíthatja azt.

Állandó útvonal felfüggesztése

Ha úgy dönt, hogy felfüggeszti az állandó útvonalat, kattintson az Állandó útvonalak megbízókkal menüpontra, és lépjen az Aktív fülre. Az Aktivitás mező mellett található zöld gomb jelzi, hogy az útvonal aktív. Ha módosítani szeretné, kattintson rá, hogy a színe szürkére változzon.

Válassza ki azt az időpontot, ameddig a kiválasztott útvonalat felfüggeszti. Adja meg a felfüggesztés okát, és kattintson a Felfüggesztés gombra. Az információ elküldésre kerül a megbízónak.

 

A Tevékenység mező melletti gomb szürkévé válik.

A felfüggesztés részleteinek jövőbeli ellenőrzéséhez kattintson a kívánt útvonalra. Az állandó útvonalra vonatkozó információk a jobb oldalon jelennek meg.

 • Itt az állandó útvonal felfüggesztését is megszüntetheti, ha a Tevékenység mezőre kattint, és a gomb színét zöldre változtatja.

Az együttműködés befejezése egy állandó útvonalon

Ha törölni szeretne egy olyan állandó útvonalat, amelyhez a cége hozzájárult, kattintson az Állandó útvonalak megbízókkal, az Aktív fülre, majd válassza ki a megszüntetni kívánt állandó útvonalat, és kattintson az Állandó útvonal archiválása gombra.

 • Erősítse meg döntését a piros Archívum gombbal.

A jobb oldalon láthatja az ajánlat részleteit. Kattintson az Állandó útvonal törlése gombra.

 • Az archivált útvonal átkerül az Archívum fülre, és a Befejezett állapotot kapja.

Ugyanígy törölhet egy olyan állandó útvonalra vonatkozó ajánlatot is, amelynek feltételeivel nem értett egyet, és amely nem érdekli. Ehhez kattintson az Állandó útvonalak megbízókkal, a Tárgyalás alatt fülre, majd az Ön által kiválasztott útvonalra (az új ajánlat vagy a szerkesztett feltételekkel rendelkező ajánlat rendelkezik az Elfogadom státusszal).

 • Ugyanígy archiválhat olyan állandó útvonalra vonatkozó ajánlatot, amelynek feltételeivel még nem értett egyet, és amely nem érdekli. Válassza ki az Állandó útvonalak megbízókkal modult, majd a Tárgyalás alatt lapon válasszon ki egy állandó útvonalat (egy új ajánlatot vagy egy olyan ajánlatot, amelynek szerkesztett feltételei vannak és Állandó útvonal elfogadása státusszal rendelkezik).

A jobb oldalon az ajánlat részletei láthatók. Kattintson az Állandó útvonal törlése gombra, majd erősítse meg a döntését.

 • A jobb oldalon az ajánlat részleteit látja. Kattintson az Állandó útvonal archiválása gombra.
 • Erősítse meg döntését a piros Archiválás gombra kattintva..

A törölt útvonal átkerül az Archívum fülre.

Az állandó útvonal eltávolítása az ügyfél által

Ha az ügyfél úgy dönt, hogy megszünteti az együttműködést egy adott állandó útvonalon, értesítést kap.

Az állandó útvonal átkerül az Archívum fülre. További részletekért kattintson a vállalat nevére. Az állapot Befejezettre változik.

Az állandó útvonalon történő fuvarozási ajánlat feltételeinek módosítása

A megbízónak lehetősége van az útvonal feltételeinek módosítására vagy a rakományinformációk szerkesztésére. A szerkesztett útvonal az új feltételekkel a korábban elfogadott ajánlat másolata, és a Tárgyalás alatt fülön jelenik meg Elfogadás státusszal.

Az Irányadó fülön továbbra is az eredetileg elfogadott fuvarozási feltételekkel rendelkező útvonal jelenik meg, amíg el nem fogadja a módosításokat.

Ha elfogadja az új feltételeket, kattintson az Elfogadás gombra.

A beleegyezést követően a Tárgyalás alatt lapon található módosításokkal ellátott útvonal lép a megállapodás eredeti verziójának helyébe, és az Aktív lapon lesz megtalálható.

A felajánló által végrehajtott módosításokat elvetheti. Ehhez kattintson az Elutasítás gombra, és adja meg az elutasítás okát. Az ajánlat mindaddig a Tárgyalás alatt fülön marad, amíg Ön nem elégedett a megváltozott feltételekkel, és el nem fogadja azt.

A feltételek elfogadása után a Tárgyalás alatt lapon lévő, módosításokkal ellátott útvonal lép a megállapodások eredeti változatának helyébe, és az Aktív lapon lesz megtalálható.

Változó árú fuvarajánlat állandó útvonalon

A megbízó létrehozhat egy állandó útvonalat , állandó ár nélkül.

  A változó ár azt jelenti, hogy a megbízóval rugalmas elszámolási formában állapodik meg a közzétett fuvardíjra vonatkozóan. Az állandó útvonalú szerződésben a megbízó csak a pénznemet határozza meg. Ez lehetővé teszi, hogy Ön figyelemmel kísérje a megbízó összes ajánlatát, és a piaci árnak megfelelően tárgyaljon a tarifákról.

Az ilyen állandó útvonal keretében közzétett fuvarajánlat lehet:

 • elfogadható,
 • tárgyalásos (a messengeren keresztül is),
 • elutasítható.
 1. Amikor a megbízó közzétesz egy állandó útvonalú fuvarajánlatot, Ön értesítést kap.
A fuvarozási ajánlatot közzétevő megbízó megadhatja az Ön vállalatának kapcsolattartóit, akik részt vesznek a fuvarozási tárgyalásokon.
Ha a megbízó nem ad meg egyetlen alkalmazottat sem az Ön vállalatából, akkor a kapcsolattartó személy az a munkavállaló lesz, aki először fogadja el az ajánlatot.
 1. A fuvarajánlat megtalálható a Rakományok keresése modulban, a Nekem fül alatt.
A Nekem fül tartalmazza az összes új, Önnek címzett, állandó útvonalakon belüli fuvarajánlatot.

A lejárt ajánlatok mindaddig a Beérkezett fül alatt maradnak, amíg az utolsó közzétett ajánlat aktív.
Ha az Állandó útvonalak címkéjére kattint, egy új lap nyílik meg az ajánlatok forrásával: Állandó útvonalak.
 1. Ha egy fuvarajánlatra kattint, megnyílik egy ablak az ajánlat részleteivel.

Az ajánlat beküldésekor a megbízó megadhat egy díjszabást, vagy ár nélkül is közzéteheti azt.

A tarifa mezőbe a következő helyzetekben saját ajánlatot is beírhat:

 • ha a megbízó által javasolt díjszabás nem elégíti ki Önt, és Ön tárgyalni szeretne róla.
 • ha a megbízó nem adott meg díjszabást.

Írja be a ajánlatát, és kattintson a Küldés gombra.

A megbízó oldaláról több kapcsolattartóval is tárgyalhat, ha a megbízó megadott egyet.
Ha látni szeretné, hogy ki más is tárgyalhat, kattintson a kapcsolattartó neve melletti legördülő listára. Ha úgy dönt, hogy egyidejűleg egy másik munkatárssal is tárgyal, adja meg az árat, majd kattintson a Küldés gombra.

Amikor ajánlatot tesz, lehetőség van annak visszavonására is.

A tárgyalások akkor folytatódnak, ha Ön új árat ad meg.

 1. A fuvarozási árajánlatot közzétevő megbízó több kapcsolatot is jelezhet az Ön cégétől.
  A tárgyalások minden alkalmazott számára nyitottak, ami azt jelenti, hogy láthatja kollégái tárgyalásait.
  Kattintson a fuvardokumentumban a Tárgyalások fülre, majd az Egyéb tárgyalásokra.

 1. Amint látja, egy másik kapcsolattartó is tett ajánlatot a cégétől.

Kattintson a Vissza az ajánlatok listájára.

 1. Ha a megbízó elfogadja az ajánlatát, értesítést fog kapni.

Amikor a megrendelőtől szállítmányozási ajánlatot kap, választhatja a Nem érdekel, ha nem érdekli az ajánlat. Ha megerősíti ezt az opciót, az Ön cégétől senki sem tárgyalhat a fuvardíjról.

Ne feledje, hogy Ön erről a konkrét fuvarajánlatról mond le, nem pedig a teljes állandó útvonalról.

Rakományajánlat Buy now opcióval

Egy állandó útvonalon belül a megbízó rakományajánlatot tehet közzé Buy now opcióval. A megbízó megadja azt a díjszabást, amelyen a szállítmányt értékesíteni kívánja. Ha elfogadja az árat, nem kell megvárnia a megbízó visszaigazolását, a tranzakció automatikusan megkötésre kerül.

Az a fuvarozó fogja végrehajtani a megbízást, amelyik először fogadja el az árat.

Változó árú fuvarajánlat megtárgyalása a messengerben

A messengeren keresztül tárgyalásokat folytathat a megbízóval.

Ehhez a példához tegyük fel, hogy a megbízó visszautasította az első ajánlatát.

 1. A megbízó nem fogadta el az Ön díjszabását. Ön értesítést fog kapni.

 1. A messenger futtatásához kattintson az ikonjára.
 1. Kattintson a Javasoljon árat gombra

 1. Adja meg a árajánlatot, és kattintson a Küldés gombra.

Ha a megbízó elfogadja az Ön ajánlatát, már csak a megrendelés feltételeit kell elfogadnia. Ezeket a Megrendelések modulban, az Aktív fül alatt találja.


Hasznos volt ez az anyag?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)