Az egyensúlyozás (elosztás) módszerei

Korszerűsített 21/2/24 közzétett Ania

Ki használhatja ezt a funkciót?

  • A CargoON termékcsalád azon felhasználói számára elérhető funkció, akik rendelkeznek hozzáféréssel a Állandó útvonalak fuvarozókkal modulhoz.

Ebből a cikkből megtudhatja:

  • milyen módszerek állnak rendelkezésre a szerződések elosztására az állandó útvonalakon.
  • hogyan módosíthatja az elosztás típusának beállításait
  • mikor kell használni a rendelkezésre álló elosztási típusokat

Elosztási típus beállítása

Ha több fuvarozóval is rendelkezik aktív (meglévő) állandó útvonali szerződésekkel, akkor eldöntheti, hogy hogyan ossza el a szerződéseit.

Az állandó útvonalakon belül a következő elosztási típusokat használják:

  • Kézi sorrendkezelés,
  • az állandó útvonal feltételei szerint,
  • százalékos részesedés,
  • fuvarozási korlátok.

A kiválasztott elosztási típus beállításához lépjen az Állandó útvonalak fuvarozókkal modulba (1), és kattintson egy állandó útvonalra. Az Aktív lapon (2) válassza ki a legördülő listából (3) az elosztási típust.

Kézi sorrendkezelés

A kézi sorrendkezelés az alapértelmezett elosztási típus. Mit jelent ez a gyakorlatban? Az Ön fuvarajánlatai a táblázatban szereplő sorrendjüknek megfelelően kerülnek szétosztásra a fuvarozók között. Ha módosítani szeretné a fuvarozók sorrendjét a listában, használja az egyes számok melletti fel/le nyilakat. Kattintson a nyílra az új sorrend beállításához.

A kézi sorrendkezelés akkor a legfontosabb, ha a szekvenciális közzététel opciót használja a rakományok állandó útvonalra történő közzétételére.
Az állandó útvonal feltételei szerint

Ezt az elosztási típust akkor választhatja, ha az állandó útvonal feltételeiben meghatározza a szállítmányok tervezett számát. Ebben az elosztási típusban a fuvarozói ajánlatok a fuvarozók számára előre meghatározott feltételek szerint kerülnek elosztásra.

Ez a beállítás nem lesz elérhető, ha az állandó útvonal feltételeinek beállításakor nem adja meg a szállítmányok becsült számát.

Százalékos részarány

Válassza ki az elosztás típusát: százalékos elosztás, majd határozza meg, hogy mekkora az Ön várható részesedése a fuvarozók által egy adott állandó útvonalon végrehajtott összes megbízásból.

Ez a beállítás befolyásolja a fuvarozók sorrendjét, amikor egy szállítmányt közzétesznek. Automatikusan úgy rendeződik, hogy az Ön által beállított százalékos részesedés teljesüljön.

Ez az elosztási típus nem lesz elérhető, ha a lista üres, vagy ha a listán szereplő fuvarozók közötti feltételek különböző pénznemben vannak elszámolva.

Rakománykorlátok

Ez az elszámolási típus lehetővé teszi a fuvarozókra vonatkozó megrendelések százalékos limitjének beállítását.

Állítson be egy maximális és egy minimális százalékos arányt az összes fuvarozó számára, és mentse a beállításokat.


Hasznos volt ez az anyag?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)