(TFF) Monitorizarea Expeditorului

Updated 12/2/24 by Ania

Monitorizarea camioanelor a devenit o normă. Nu numai că permite un control mai mare asupra vehiculului și șoferului, dar îmbunătățește și cooperarea cu colaboratorul. Astfel, pe noua Platformă Trans.eu există un nou modul care oferă o partajare eficientă a informațiilor despre vehiculul care transportă o marfă.

Utilizând Platforma, producatorul îți poate solicita să ii oferi acces la monitorizarea mărfii pentru a urmări în mod continuu ruta de transport. El va trimite, de asemenea, o sarcină de monitorizare către transportator.

Ține minte că, pentru a profita din plin de avantajele oferite de modulul de monitorizare, ar trebui să: 
- completezi informațiile despre flota ta, 
- creezi conturi pentru șoferi, 
- instalezi aplicația TransTask pe telefoanele mobile ale șoferilor.
  1. Mergi la modulul Monitorizare GPS și dă clic pe fila Nou.

  1. Familiarizează-te cu detaliile sarcinii de monitorizare și ia o decizie. Sarcina poate fi acceptată sau respinsă. 

Pentru a respinge sarcina, oferă solicitantului un motiv pentru această decizie

Sarcina va fi mutată în fila Arhivă și colaboratorul va primi un răspuns. 

Acceptă sarcina și indică metoda de implementare. 

Ai trei posibilități disponibile:

  • alocă o sarcină de monitorizare existentă, dacă sunt îndeplinite condițiile iar tu, ca expeditor, vei efectua sarcina primită de la producător ca transport combinat cu o altă încărcare, selectează această sarcină. Șoferul va primi o notificare cu privire la necesitatea de a efectua operațiuni suplimentare. 
Amintește-ți că intervalul de timp al sarcinilor individuale trebuie să permită implementarea lor comună.

  • crează o nouă sarcină, selectează o altă companie care va îndeplini sarcina în numele tău. Compania va trebui să confirme acceptarea sarcinii;

  • alege din flota mea, poți face acest lucru singur, înregistrându-ți vehiculele și șoferii

  1. Completează datele și confirmă acceptarea sarcinii. 

Dacă alegi opțiunea de telematică mobilă, selectează un furnizor din listă, conectează-te și selectează un vehicul. 

Dacă furnizorul tău de telematică lipsește din listă, te rugăm să contactezi serviciul nostru pentru clienți. 

 

Semnalul telematic de la dispozitivele legate de sarcină va fi distribuit solicitantului cu 30 de minute înainte de implementarea acestuia.

De acum înainte, solicitantul tău va primi toate informațiile despre statusul transportului și locația vehiculului. 

Dacă pe traseu are loc ceva neașteptat, șoferul poate informa transportatorul despre acest fapt folosind aplicația TransTask. Vei primi alerte cu o scurtă descriere a evenimentului, precum și informații despre o posibilă întârziere. O alertă dată poate fi dezactivată în sistem.

Folosind aplicația, șoferul confirmă sosirea la un loc de descărcare și finalizarea sarcinii. Statusul monitorizării se modifică în Finalizat.

Cum se creează o sarcină de monitorizare?

Mergi la modulul Monitorizare GPS si deschide fila Nou.

Odată ce o comandă este acceptată, în listă vei găsi o nouă sarcină care poate fi trimisă la Transportator. După acceptarea unei sarcini de monitorizare, el va completa detaliile de transport. De acum înainte, vei fi la curent cu ceea ce se întâmplă cu marfa ta.

În fila Activ a modulului Monitorizare GPS vei găsi informații cu privire la progresul sarcinii. Monitorizarea va începe cu 30 de minute înainte de încărcare.

Principiile de monitorizare pe Platforma Trans.eu

Dacă se întâmplă ceva neașteptat pe traseu, vei primi o alertă care descrie evenimentul, precum și informații despre o posibilă întârziere. Lista detaliată a evenimentelor poate fi urmărită într-o fereastră nouă. Prezintă informații despre fiecare activitate legată de transport.

Sistemul va încheia sarcina de monitorizare și va opri partajarea datelor despre locația dispozitivelor utilizate pentru monitorizarea transportului atunci când:

  • vehiculul intră în ultima zonă de descărcare planificată și va rămâne acolo pentru o anumită perioadă de timp (30 minute) sau când pleacă înainte de acest timp.
  • după 24 de ore de la finalizarea operațiunii în ultima zonă de descărcare, sistemul, pe baza datelor de localizare, nu găsește vehiculul în această zonă, durata monitorizării este prelungită automat cu timpul de întârziere preconizat raportat de șofer.
  • sarcina de monitorizare finalizată este mutată în fila Arhivă și poți vedea oricând cursul acesteia.

Datorită posibilității monitorizării mărfurilor, expeditorul tău are acces rapid la informațiile actuale despre ceea ce se întâmplă cu marfa. Vei fi, de asemenea, informat cu privire la eventualele întârzieri în implementarea acestuia.

În plus

Dacă lucrezi ca producător - citește acest articol

Dacă lucrezi ca transportator - citește acest articol


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)