TfF Rakomány ellenőrzése

Korszerűsített 12/2/24 közzétett Ania

A járműfigyelés már teljesen természetessé vált. Ez nem csak a jármű és a járművezető nagyobb ellenőrzését teszi lehetővé, hanem javítja az együttműködést a vállalkozóval is. Ezért új Trans.eu Platformon található egy új modul, amely hatékony információt kínál a rakományt szállító járműről.

A Platform használatával a megrendelő megkérheti Önt, hogy biztosítsa a rakományfigyelést a szállítási útvonal folyamatos nyomon követéséhez. Megfigyelési feladatot küld a fuvarozónak is.

Ne feledje, ahhoz, hogy teljes mértékben ki tudja használni a Rakomány ellenőrzése modul lehetőségeit, szükséges:
- töltse ki a flotta adatait, 
- hozzon létre felhasználói fiókot sofőrei számára, 
- telepítse a TransTask alkalmazást a sofőrök telefonjára.
  1. Nyissa meg a Rakomány ellenőrzése modult, és nyissa meg az Új lapot.

  1. Ismerje meg a feladat részleteit és hozzon döntést. A feladat elfogadható vagy elutasítható. 

A feladat elutasítása érdekében indokolja meg döntését a megrendelőnek.

A feladat áthelyezésre kerül az Archív fülre, és üzletfele választ kap.

Fogadja el a feladatot, és jelezze a megvalósítás módját.

Három lehetőség áll rendelkezésre:

  • rendeljen hozzá egy meglévő megfigyelési feladatot, ha a feltételek teljesülnek, és Ön mint szállítmányozó a megrendelőtől kapott feladatot fuvarozóként, egy másik rakománnyal kombinálva hajtja végre, válassza ezt a feladatot. A járművezető értesítést kap a további műveletek elvégzésének szükségességéről.
Ne feledje, hogy az egyes feladatok időkeretének lehetővé kell tennie a közös végrehajtást.

  • hozzon létre egy új feladatot, válasszon egy másik vállalatot, amely az Ön nevében elvégzi a feladatot. A vállalatnak meg kell erősítenie a feladat elfogadását;

  • jelölje ki a flottát, hajtsa végre saját maga a feladatot járműveinek és sofőrjeinek kijelölésével

  1. Töltse ki az adatokat, és erősítse meg a feladat elfogadását.

Ha a mobil telematika lehetőséget választja, válasszon szolgáltatót a listából, jelentkezzen be és válasszon járművet.

Ha a szolgáltató telematikája hiányzik a listáról, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

 

A feladathoz kapcsolódó eszközökről származó telematikai jel 30 perccel a megvalósítás előtt meg lesz osztva a megrendelővel.

Mostantól megrendelője megkapja az összes információt a szállítás állapotáról és a jármű elhelyezéséről. 

Ha váratlan dolog történik az útvonalon, a sofőr erről a tényről a TransTask alkalmazás segítségével tájékoztathatja a fuvarozó céget. Figyelmeztetéseket fog kapni az esemény rövid leírásával, valamint a várható késéssel kapcsolatos információkkal. Egy adott figyelmeztetést el lehet némítani a rendszerben.

Az alkalmazás segítségével a járművezető megerősíti, hogy megérkezik a lerakodó helyre és elvégzi a feladatot. A megfigyelés állapota Készre változik.

Hogyan lehet létrehozni egy megfigyelési feladatot?

Nyissa meg a Rakomány ellenőrzése modult, és nyissa meg az Új lapot.

Amint az ajánlat elfogadásra kerül, egy új feladatot talál a listában, amelyet elküldhet a szállítónak. A feladat elfogadása után, kitölti a részleteket. Ettől a pillanattól kezdve naprakész lesz a rakomány helyzetével kapcsolatban.

A Rakomány ellenőrzése modul Aktív feladatok lapon információkat talál a feladat előrehaladásáról. Az ellenőrzés 30 perccel a felrakodás előtt indul el.

A rakomány ellenőrzés elvei a Trans.eu Platformon

Ha váratlan esemény történik az útvonalon, riasztást kap, amely tartalmazza az esemény leírását és a várható késéssel kapcsolatos információkat. Az események részletes listáját külön ablakban tekintheti meg. Információkat jelenít meg a fuvarral kapcsolatos minden tevékenységről.

A rendszer befejezi a megfigyelési feladatot és leállítja az adatok megosztását a szállítás nyomon követésére használt eszközök helyéről, ha:

  • a jármű belép az utoljára tervezett kirakodási zónába, és ott marad egy meghatározott ideig (30 percig), vagy ha előbb indul el
  • az utolsó kirakodási zónában a művelet tervezett befejezését követő 24 óra elteltével a rendszer a helyadatok alapján nem találja a járművet ebben a zónában, a megfigyelés időtartama automatikusan meghosszabbodik a várható, sofőr által jelzett késleltetési idővel
  • az elvégzett megfigyelési feladat az archív fülre kerül, és ott mindig megtekintheti annak menetét

A rakomány megfigyelésének köszönhetően megbízójának gyors hozzáférése van a rakományával kapcsolatos aktuális információkhoz. Ezenkívül tájékoztatást kap a megvalósítás esetleges késéseiről.

Továbbá

Amennyiben Ön megrendelő - olvassa el ezt a cikket

Amennyiben Ön fuvarozó - olvassa el ezt a cikket


Hasznos volt ez az anyag?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)