Możliwość wstrzymania współpracy z kontrahentem

Zaktualizowano 16/6/20 przez Ania

Zmiana statusu współpracy

Masz już możliwość wstrzymania współpracy (także czasowego) ze swoimi kontrahentami. Jeśli zauważysz np.:

  1. Brak sprawnej komunikacji
  2. Opóźnienia w dostarczaniu dokumentów
  3. Brak dbałości o towar
  4. Nieprzestrzeganie ustaleń przewozu

w zakładce Kontrahenci możesz zmienić status współpracy na "Wstrzymana". W ten sposób zabezpieczysz firmę przed zawieraniem kolejnych transakcji z tym kontrahentem.

Co się zmienia?

  1. Kontrahent nie otrzyma żadnych zapytań (jeśli firma ma Stałą Trasę, jest w jednej z Twoich grup lub mogłaby być rekomendowana przez algorytmy Platformy Trans.eu).
  2. Żaden z pracowników Twojej firmy nie będzie mieć możliwości zawarcia transakcji na giełdzie, do czasu wznowienia współpracy.

Co się nie zmienia?

  1. Nadal będziesz mieć możliwość rozmowy na komunikatorze z kontrahentem, pojawi się jednak komunikat o wstrzymaniu współpracy.
  1. Oferty tej firmy będą widoczne na giełdzie (w wierszu oferty giełdowej nazwa firmy będzie oznaczona czerwonym kolorem) ale nie będzie możliwości ich akceptacji.

Wznowienie współpracy

W każdym momencie możesz wznowić współpracę zmieniając jej status w zakładce kontrahenci. W ten sposób od razu zostanie przywrócona możliwość zawierania transakcji ze wskazaną firmą.

Zarówno wstrzymać jak i wznowić współpracę może każdy pracownik Twojej firmy w roli Administratora. Takie uprawnienia można dodać w zakładce Moja firma - Pracownicy.

Pamiętaj, że:
- Wstrzymujesz współpracę z całą firmą, nie poszczególnymi osobami.
- Wstrzymanie współpracy oznacza, że żaden pracownik Twojej firmy nie będzie miał możliwości zawierania transakcji do czasu wznowienia.
- Zmiana statusu współpracy nie jest komunikowana kontrahentowi.


Na ile ten materiał był pomocny?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)