Handleiding boekingen voor de Magazijnhouder

bijgewerkt 5/3/24 door Katarzyna

Hoe logt u in op het Trans.eu Platform?

1. Start uw internetbrowser en ga naar de website door het adres in te typen: platform.trans.eu.

Om het inlogproces te vereenvoudigen, kunt u de pagina toevoegen aan uw favorieten.
  1. Voer uw huidige TransId-nummer en wachtwoord in en klik op Inloggen.
Als u een computerwerkstation gebruikt dat door meer dan één persoon wordt gebruikt, zorg er dan voor dat de webbrowser geen logins en wachtwoorden onthoudt. Anders verleent u toegang tot het platform aan derden.

Wanneer u voor de eerste keer inlogt, wordt u mogelijk gevraagd om een ​​autorisatiecode in te voeren. U kunt hier meer over te weten komen.

1. Als u uw inloggegevens bent vergeten, gebruik dan de optie wachtwoordherinnering.

Hint
Wanneer u klaar bent met uw werk op het platform, vergeet dan niet uit te loggen uit het systeem. Hiermee wordt voorkomen dat onbevoegden wijzigingen in het systeem kunnen aanbrengen.

Waar vindt u het magazijn dat u beheert?

Om de beschikbaarheid van het afgehandelde magazijn te controleren:

1. Ga naar de Dock Scheduler-module.

1. Vouw de lijst met beheerde magazijnen uit en selecteer het magazijn waarop u de bewerking wilt uitvoeren. Alleen de magazijnen waartoe u toegang heeft, verschijnen op de lijst.

Tip:
U kunt tegelijkertijd door meerdere behandelde magazijnen bladeren door het browservenster te dupliceren.

Klik met de rechtermuisknop op het browsertabblad > selecteer duplicaat

Hoe de weergave van de lijst met boekingen wijzigen?

Klik in de Dock Scheduler-module op Weergave wijzigen en selecteer een van de volgende weergaven: Planning, Boekingslijst, Tijdvensters.

Boeking vinden met alleen het kenteken van het voertuig?

Als u een boeking wilt vinden met alleen een voertuigregistratienummer, voert u het nummer in de zoekmachine in het bovenste deel van het venster in. De lijst met zoekresultaten toont de boeking die u zoekt.

Effectief zoeken naar boekingen

Het zoeken naar boekingen kan op twee manieren worden uitgevoerd:

1. U kunt de filter optie gebruiken.
    Klik op de filterknop > voer in het venster de parameter in waarmee u een bepaalde boeking wilt vinden. U kunt de boeking vinden door bijv. Datum, Tijd, Boekingsstatus in te voeren > Klik op Resultaten weergeven.
  1. U kunt snel filteren op status van de boeking.

Klik op de gekozen status > de boeking in de opgegeven status wordt getoond.

U kunt meer dan één status tegelijk selecteren.

Hoe de status van een boeking wijzigen?

1. Klik op de boeking die u wilt afhandelen.

1. U kunt de status wijzigen in de boekingsdetails.
De magazijnhouder bevestigt de start en voltooiing van de los-/laadoperatie.

Beschrijving van boekingsstatussen

Een boeking kan een van de volgende statussen hebben:

Pre-booking - De gebruiker heeft de tijd van de operatie bevestigd, maar heeft de voertuig- en chauffeursgegevens niet ingevuld.

Bevestigd - Na het invoeren van de voertuig- en chauffeursgegevens verandert de status automatisch.

Wachten - Zodra de bewaker de aankomst in het systeem heeft bevestigd.

Bezig met laden - Het magazijn start het laad- of losproces. Je geeft het aan in het systeem.

Lossen in uitvoering - Het magazijn start het laad- of losproces. Je geeft het aan in het systeem.

Geladen - Zodra de winkelier op Laden voltooien heeft geklikt, verandert de status in Geladen.

Losgemaakt - Zodra de winkelier op Lossen heeft geklikt, verandert de status in Losgemaakt.

Vertrek - De bewaker bevestigt het vertrek van het voertuig in het systeem ("Vertrek bevestigen").

Niet geladen - De automatische status telt de voertuigen die aan het einde van de werkdag niet zijn geladen.

Niet gelost - De automatische status telt de voertuigen die aan het einde van de werkdag niet zijn gelost.

Weigering om te laden - Status handmatig toegewezen door het beveiligings- of magazijnpersoneel.

Geen voertuig - Voertuig is niet aangekomen in het magazijn, automatische status bijgewerkt aan het einde van de dag.

Uitloggen van het platform

1. Klik op uw avatar (afbeelding in de rechterbovenhoek van het venster)
  2. Klik op Uitloggen in het menu.

Download printbare handleiding