(TFS) Rute fixe pentru Producător

Updated 1/7/22 by Sylwia

Într-un singur loc poți seta condițiile de transport al mărfurilor pe o rută fixă ​​și le poți trimite transportatorilor verificați. Uită de trimis e-mailuri și de făcut apeluri telefonice. Acum poți gestiona colaborarea cu subcontractanții doar cu câteva clicuri de mouse, având control asupra câți dintre aceștia execută o anumită comandă.

Trimiterea unei oferte de rută fixă

 1. Configurează o rută fixă ​​pentru colaboratori selectând modulul Rute fixe cu transportatori și apoi făcând clic pe Adăugare rută.

Vei vedea o fereastră cu opțiunea de a adăuga o rută. Completează informațiile:

 • Detalii rută - introdu un nume caracteristic pentru ruta fixă, completează detaliile locului de încărcare și descărcare, completează informațiile despre caracteristicile vehiculului și ale mărfii, apoi fă clic pe Adăugare condiții transportator

Precizează condițiile de cooperare cu transportatorii.

 • Selectează un transportator din lista de colaboratori

Pentru a verifica cum să adaugi o companie pe lista de colaboratori, clic aici

 • Introdu numărul de referință, setează un preț fix sau tarif pe kilometru și termenul de plată pentru serviciul furnizat

Pentru fiecare marfă acceptată, efectuată pe rute fixe, se percepe o taxă „No touch”, conform listei de prețuri. Poți alege cine va fi taxat sau puteți împărți taxa de 50% - pentru compania și transportatorul tău.
 • Stabilește durata termenilor de cooperare
 • Opțional, poți specifica și perioadele de transport planificate. Pentru a face acest lucru, completează tipul de transport planificat.
 • Opțional, poți seta și termenii comenzii. Aceștia vor fi transferați la toate comenzile create pe această rută fixă.
  Selectarea opțiunii de trimitere automată a comenzilor va avea ca rezultat faptul că simpla acceptare a transportului de către respectivul contractant va crea automat o comandă confirmată.
 • Fă clic pe butonul Trimitere către transportator pentru a trece la pasul următor.

 1. Ruta fixă pe care o creezi este transferată automat în fila În curs de negociere. Starea „În așteptare” te informează că propunerea de rută fixă a fost trimisă transportatorului care, după ce a luat cunoștință toate detaliile, o poate accepta, șterge sau respinge.

De asemenea, poți verifica starea ofertei de ruta fixă în fila Rute fixe cu transportatori. De exemplu, informațiile 0 + 1 îți vor spune câți transportatori au acceptat termenii și câte companii mai trebuie să le accepte. Făcând clic pe Vizualizați transportatorii, poți verifica datele rutei și caracteristicile de marfă.

Oferta de rută fixă ​​respinsă de colaborator

În cazul în care transportatorul respinge oferta unei rute fixe, acesta va fi obligat să precizeze motivul respingerii. Astfel, el poate negocia termenii. Vei găsi detaliile respingerii făcând clic pe fila În curs de negociere, apoi pe numele companiei transportatorului.

După ce ai examinat motivul respingerii termenilor și condițiilor ofertei, îl poți edita. Pentru a face acest lucru, fă clic pe Mai multe și apoi pe Editați condiții

Acum poți edita termenii de cooperare cu transportatorul. După ce faci modificări, fă clic pe Trimite către transportator.

Statusul ofertei de rută fixă se va schimba din nou la În așteptare.

Ofertele de rută fixă acceptate

Dacă dorești să verifici câți transportatori au acceptat oferta de rută fixă, fă clic pe Rute fixe cu transportatori. De exemplu, numărul 1 pentru o rută fixă ​​dată înseamnă că oferta a fost acceptată de un transportator. Făcând clic vezi transportatori, poți verifica detaliile rutei fixe.

Pentru transportatorii care au acceptat oferta de rută fixă, poți defini metoda de echilibrare.

 • Gestionare manuală al secvenței

Poți decide ordinea în care colaboratorii apar pe lista rutei fixe, trebuie doar să tragi manual numele companiei în locul dorit sau să utilizezi săgețile afișate.

 • Pondere procentuală

Aici poți seta ponderea așteptată a transportatorilor în totalul comenzilor.

Ordinea transportatorilor în scară va fi determinată automat, astfel încât fiecare transportator să realizeze numărul așteptat de comenzi. După ce ai determinat procentul, fă clic pe Salvați.

După determinarea procentului, modificarea va fi vizibilă în fila Activ.

 • Limite de transport

Stabilește limitele de comenzi așteptate pentru transportatorii care efectuează transporturi pe o anumită rută. Ofertele de marfă vor fi trimise automat transportatorilor în ordinea stabilită astfel încât fiecare dintre aceștia să primească numărul de comenzi până la limită.

După setarea limitelor comenzii, fă clic pe Salvați

 •   De asemenea, poți defini metoda de echilibrare așa cum este determinată de termenii rutelor fixe.

Suspendarea unei rute fixe de către producător

Dacă decizi să suspenzi executarea unei comenzi cu un anumit transportator, din meniul din stânga, selectează modulul Rute fixe cu transportatori, apoi faci clic pe rândul rutei care te interesează.

Selectează colaboratorul cu care dorești să suspenzi executarea comenzii ca parte a rutei fixe. Clic pe butonul verde de lângă câmpul Activitate pentru a deveni gri. Dacă decizi să anulezi suspendarea, clic pe buton pentru a-l face din nou verde.

Suspendarea unei rute fixe de către transportator

În cazul în care transportatorul decide să suspende executarea comenzii, compania lui va aparea în gri în datele rutei și în caracteristicile de marfă din fila „Activ”.

Făcând clic pe numele companiei, în dreapta se va deschide o fereastră cu detalii despre suspendare.

Eliminarea unei rute fixe ​​de către transportator

În cazul în care colaboratorul nu este interesat de oferta de cooperare ca parte a unui rute fixe, acesta o poate elimina. Atunci, în informații detaliate, va fi mutat în fila Arhivă. Clic pe câmpul cu numele companiei transportatorului pentru a verifica detaliile ofertei.

Statusul ofertei este Finalizat. De aici, poți duplica condițiile rutei fixe pentru noul transportator.

Alege un transportator nou. Poți face modificări termenilor de cooperare sau poți trimite imediat oferta colaboratorului făcând clic pe Trimite către transportator.

Eliminarea termenilor de cooperare cu transportatorul

Dacă decizi să ștergi o rută fixă ​​pentru un transportator, clic pe Rute fixe cu transportatori, fila Activ și apoi pe numele companiei. Fă clic pe Mai mult și apoi pe Ștergeți condițiile de cooperare.

Ți se va cere să vă confirmi decizia.

Ruta fixă cu acel transportator va fi mutată în fila Arhivă.

Editează ruta fixă

Fă clic pe Rute fixe cu transportatori, selectează ruta pentru care dorești să editezi condițiile, apoi clic pe cele trei puncte din partea dreapta, selectând Editare rută fixă.

Reține, dacă ruta este activă, editarea parametrilor acesteia necesită confirmare din partea tuturor transportatorilor prezenți.  
Pentru ca termenii și condițiile anterioare să rămână valabile până când cele noi sunt acceptate, sistemul va crea o copie a rutei editate, astfel ti se va cere sa modifici numele rutei fixe.

Efectuează modificările și dă clic pe Trimiteți transportatorilor.

Până la acceptarea noilor condiții, ruta va fi vizibilă în fila În curs de negociere cu statusul În așteptare.

După acceptarea noilor condiții de către transportator, ruta va fi transferată înapoi în fila Activ.

Editarea mărfii

Din meniu, selectează modulul Rute fixe cu transportatori, selectează ruta pe care dorești să o modifici și apoi fă clic pe cele trei puncte din partea dreaptă, selectând Editare rută fixă.

Reține, dacă ruta este activă, editarea parametrilor acesteia necesită confirmare din partea tuturor transportatorilor prezenți.  
Pentru ca termenii și condițiile anterioare să rămână valabile până când cele noi sunt acceptate, sistemul va crea o copie a rutei editate, astfel ti se va cere sa modifici numele rutei fixe.

Efectuează modificările, apoi fă clic pe Trimiteți către transportatori.

Până la acceptarea noilor condiții, ruta va fi vizibilă în fila În curs de negociere cu statusul În așteptare.

După acceptarea noilor condiții de către transportator, ruta va fi transferată înapoi în fila Activ.

Transportatorul respinge modificările condițiilor de transport

Când editezi o rută, transportatorul poate respinge modificările propuse.

Clic pe rută și vei vedea motivul respingerii în dreapta. Poți edita din nou condițiile propuse, clic pe opțiunea Mai mult și apoi selectează Editare rută fixă.

Fă modificări pentru a trimite o nouă propunere transportatorului.

Până la acceptarea noilor condiții, ruta va fi vizibilă în fila În curs de negociere cu statusul În așteptare.

Odată ce transportatorul acceptă modificările, ruta va fi mutată din fila În curs de negociere în fila Activ, înlocuind versiunea originală.

Adăugă marfă

Poți adăuga o marfă nouă folosind marfa publicată anterior din rutele fixe. Clic pe Rute fixe cu transportatori, selectează ruta de pe care dorești să copiezi marfa și apoi clic pe cele trei puncte din partea dreaptă, selectând Adăugă marfă.

Pentru a afla mai multe despre adăugarea de marfă pe Platformă, faceți clic aici

Alege unde dorești să postezi marfa:

 • Rute fixe - dacă marfa se potrivește cu una dintre ele, o poți publica în condițiile acestuia
 • Transportatori dvs. - această opțiune iți permite să selectezi grupurile către care sa fie transmisă oferta de marfă. Poți creea grupuri în modulul de colaboratori.
 • SmartMatch - este un algoritm cu ajutorul căruia marfa va fi transmisă către companiile cele mai potrivite pentru aceasta
 • Bursa - marfa va fi publicată pe bursa de mărfuri

Dacă marfa se potrivește cu regula automată predefinită, vei fi informat.

Află mai multe despre regulile automate făcând clic aici


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)