(TFF) Rute fixe pentru Expeditor ca și Client

Updated 9/5/22 by Anna

Într-un singur loc poți defini condițiile de transport de marfă pe o rută fixă și le poți trimite transportatorilor verificați. Uită de trimiterea e-mailurilor și de efectuarea apelurilor telefonice. Acum poți gestiona colaborarea cu subcontractorii doar cu câteva clicuri de mouse, având control asupra numărului a câți dintre aceștia execută o comandă dată.

Trimiterea unei oferte pe un traseu permanent

 1. Configurează o rută fixă pentru colaboratori selectând modulul Rute fixe cu transportatori și apoi clic pe Adăugați rută.

Vei vedea o fereastră cu opțiunea de a adăuga o rută. Completează informațiile:

 • Detalii rută - introdu aici un nume caracteristic pentru traseul fix, completează detaliile locului de încărcare și descărcare

 • Completează informațiile despre cerințele vehiculului și detalii despre marfă apoi dă clic pe Adăugare condiții transportator

 • Completează condițiile de colaborare cu transportatorii.
 • Selectează un transportator din lista de contacte

Pentru a afla cum să adaugi o companie în lista colaboratorilor, clic aici.

 • Introdu numărul de referință, setează un preț fix sau preț pe kilometru și termenul de plată pentru serviciul furnizat.

Pentru fiecare transport acceptat, efectuat pe rute fixe, se percepe o taxă „No touch”, conform listei de prețuri. Poți alege cine va fi taxat sau poți distribui taxa 50% - pentru compania ta și transportator.
 • Stabilește perioada colaborării din contract
 • Opțional, poți specifica și perioadele de transport planificate. Pentru a face acest lucru, completează tipul de transport planificat.
 • Opțional, poți seta și termenii comenzii. Acestea vor fi transferate la toate comenzile create în cadrul acestei rute fixe.
Alegerea opțiunii de Trimitere automată a comenzilor va duce la faptul că acceptarea transportului de către acest colaborator va crea automat o comandă de transport confirmată.

Dă clic pe butonul Trimiteți către transportator pentru a trece la pasul următor.

 1. Ruta fixă pe care ai creat-o este transferată automat în fila În curs de negociere. Statusul „În așteptare” te informează că propunerea de rută fixă a fost trimisă transportatorului, care poate accepta, șterge sau respinge condițiile propuse, după ce a citit toate detaliile.

De asemenea, poți verifica statusul ofertei de rute permanente în fila Rute fixe cu transportatori. De exemplu, informațiile 0 + 1 îți vor spune câți transportatori au acceptat condițiile și câte companii mai trebuie să le accepte. Făcând clic pe rând poți verifica datele rutei și detaliile de transport.

Ofertă de rută fixă respinsă de colaborator

În cazul în care transportatorul respinge oferta unei rute fixe, acesta va fi obligat să precizeze motivul respingerii. În acest fel, el poate negocia condițiile. Vei găsi detaliile respingerii făcând clic pe fila În curs de negociere, apoi pe numele companiei transportatorului.

După examinarea motivului respingerii termenilor și condițiilor ofertei, o puteți edita. Pentru a face acest lucru, dă clic pe Mai mult și apoi Editați condiții.

Acum poți modifica termenii de colaborare cu transportatorul. După efectuarea modificărilor, clic pe Trimiteți către transportator.

Statusul rutei fixe se va schimba din nou la În așteptare.

Ruta fixă este acceptată

Dacă vrei să verifici câți transportatori au acceptat ruta fixă, clic pe Rute fixe cu transportatori. De exemplu, numărul 1 pentru o anumită rută fixă înseamnă că oferta a fost acceptată de un singur transportator. Dând clic pe vezi transportatorii, poți verifica detaliile rutei fixe.

Pentru transportatorii care au acceptat ruta fixă, poți defini metoda de echilibrare

 • Gestionare manuală a secvenței

Poți decide ordinea în care colaboratorii apar pe lista rutei fixe, pur și simplu trage manual numele companiei la locul ales sau folosiți săgețile afișate.

 • Procentual

Aici poți seta ponderea așteptată de transportatori din totalul comenzilor.

Ordinea transportatorilor din listă va fi determinată automat, astfel încât fiecare transportator să finalizeze numărul așteptat de comenzi. După stabilirea procentului, dă clic pe Salvați.

După stabilirea procentului, modificarea va fi vizibilă în fila Activ.

 • Limite de transport

Setează limitele de comenzi preconizate pentru transportatorii care efectuează transporturi pe o anumită rută. Ofertele de marfă vor fi trimise automat transportatorilor în așa ordine încât fiecare dintre aceștia să primească la fel de multe comenzi ca limita.

După setarea limitelor comenzii, dă clic pe Salvați

Suspendarea unei rute fixe de către expeditor

Dacă decizi să suspenzi executarea unei comenzi cu un anumit transportator, clic pe Rute fixe cu transportatori, apoi pe Vezi transportatorii lângă ruta care te interesează.

Selectează colaboratorul cu care dorești să suspenzi executarea comenzii ca parte a unei rute fixe. Dă clic pe butonul verde de lângă câmpul Activitate pentru a-l face gri. Dacă decizi să anulezi suspendarea, dă clic pe buton pentru a-l face din nou verde.

Suspendarea unei rute fixe de către transportator

În cazul în care transportatorul decide să suspende executarea comenzii, compania sa va fi afișată în gri pe datele de traseu și caracteristicile de transport din fila „Activ”.

Făcând clic pe numele companiei, o fereastră cu detaliile suspendării va apărea în dreapta.

Eliminarea rutei fixe de către colaborator

În cazul în care colaboratorul nu este interesat de oferta de cooperare ca parte a unei rute fixe, el poate să o elimine. Apoi, în informații detaliate, va fi mutat în fila Arhivă. Dă clic pe câmpul cu numele companiei de transport pentru a verifica detaliile ofertei.

Statusul ofertei este Finalizat. De aici, poți duplica condițiile fixe ale traseului pentru noul transportator.

Alege un transportator nou. Poți face modificări ale condițiilor de cooperare sau poți trimite imediat o ofertă colaboratorului făcând clic pe Trimiteți către transportator.

Eliminarea condițiilor de colaborare cu transportatorul

Dacă decizi să ștergi o rută fixă pentru un transportator, clic pe Rute fixe cu transportatori, fila Activ, apoi numele companiei.

Clic pe Mai mult și apoi pe Ștergeți termenii de cooperare pentru transportator

Ți se va cere să confirmi decizia.

Oferta de colaborare cu un anumit transportator va fi mutată în fila Arhivă.

Editarea rutei fixe

Dă clic pe Rute fixe cu transportatori, selectează ruta pe care dorești să o editezi, apoi clic pe cele trei puncte din dreapta Editare rută fixă.

Reține că, dacă ruta este activă, modificarea parametrilor săi necesită confirmarea tuturor operatorilor de transport care sunt activi.

Pentru ca condițiile anterioare să rămână valabile până la acceptarea celor noi, sistemul va crea o copie a traseului editat, așa că ți se va cere să schimbi numele traseului fix.

Efectuează modificările și dă clic pe Trimiteți către transportatori.

Până la acceptarea noilor condiții, ruta va fi vizibilă în fila În curs de negociere cu statusul În așteptare.

După ce transportatorul acceptă noile condiții, ruta va fi transferată înapoi în fila Activ.

Editare marfă

Dă clic pe Rute fixe cu transportatori, selectează ruta ale cărei condiții dorești să le modifici, apoi clic pe cele trei puncte din partea dreaptă, selectând Editare rută fixă.

Reține că, dacă ruta este activă, modificarea parametrilor săi necesită confirmare din partea tuturor transportatorilor care sunt activi.

Pentru ca condițiile anterioare să rămână în vigoare până la confirmarea celor noi, sistemul va crea o copie a traseului anterior, prin urmare vi se va cere să schimbați numele traseului fix.

Efectuează modificările, apoi dă clic pe Trimiteți către transportatori.

Până la acceptarea noilor condiții, ruta va fi vizibilă în fila În curs de negociere cu statusul În așteptare.

După ce transportatorul acceptă noile condiții, ruta va fi transferată înapoi în fila Activ.

Transportatorul respinge modificările condițiilor de transport

Când editezi un traseu fix transportatorul poate respinge noile condiții propuse.

Dă clic pe o rută și vei vedea motivul respingerii în dreapta. Poți edita din nou condițiile propușe făcând clic pe Mai multe și apoi pe Editați condiții.

Efectuați modificări pentru a trimite o nouă propunere transportatorului.

Până la acceptarea noilor condiții, ruta va fi vizibilă în fila În curs de negociere cu statusul În așteptare.

Când transportatorul acceptă noile condiții, ruta va fi mutată din fila În curs de negociere în fila Activ, înlocuind versiunea originală.

Adaugă marfă

Poți adăuga un nouă ofertă de transport de marfă folosind oferta publicată anterior pe rute fixe. Dă clic pe Rute fixe cu transportatori, selectează ruta pe care doreți să creezi transportul și apoi dă clic pe cele trei puncte din partea dreaptă, selectând Creați transport de marfă.

Pentru a afla mai multe despre adăugarea de oferte de marfă pe Platformă, clic aici.

Alege cum vrei să transmiți oferta de marfă:

 • Rute fixe - dacă oferta se potrivește cu una dintre ele, o puteți publica în funcție de condițiile sale
 • Transportatorii dvs. - această opțiune îți permite să selectezi grupurile către care va merge marfa. Crează grupuri în modulul colaboratori.
 • SmartMatch - este un algoritm cu ajutorul căruia oferta va fi trimisă companiilor celor mai potrivite pentru marfă
 • Bursă - oferta de marfă va fi publicată pe bursa de mărfuri

Dacă oferta de marfă se potrivește cu regula automată predefinită, vei fi informat.

Află mai multe despre regulile automate făcând clic aici.


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)