Raport de performanță

Updated 14/9/23 by Katarzyna

Raportul de performanță oferă informații care ajută la măsurarea eficacității activităților întreprinse de compania ta pe Platforma Trans.eu și CargoON.

Cu ajutorul raportului poți:

  • măsura activitatea companiei tale pe Platformă
  • investiga creșterile lunare, trimestriale și anuale ale activității
  • verifica cererea pentru mărfurile tale pe rutele selectate
  • măsura răspunsul pe care îl primesc ofertele tale pe Platformă
  • obține controlul asupra tranzacțiilor încheiate pe rutele selectate

În meniul principal, selectează modulul Rapoarte de întreprindere și deschide fila Performanță.

Informațiile prezentate în raport sunt asociate cu modulul Mărfuri.

Raportul constă din 5 secțiuni principale:

  1. Performanța companiei - parametrii companiei
  2. Tabel sumar - o prezentare tabelară a informațiilor sintetizate privind activitatea societății.
  3. Timpul de acceptare a mărfurilor - un grafic cu bare care indică viteza de încheiere a tranzacțiilor
  4. Durata ofertelor de mară - un grafic cu bare care indică numai mărfurile acceptate
  5. Cronologia tipului de publicații - o diagramă care arată modul în care activitatea pe platformă este distribuită în timp

Performanța companiei

În prima secțiune de sus a raportului, există căsuțe care prezintă suma principalelor măsurători legate de companie ca întreg (adică contul de firmă pe Platformă cu un număr individual TransOffice).

Știai că...
TransID-ul pe care îl utilizezi pentru a te conecta la Platformă este format din TransOffice și numărul tău de ordine care urmează după liniuță. de exemplu dacă TransID-ul tău este 10023-2 -> numărul 10023 este TransOffice al companiei tale și 2 este numărul de ordine (contul tău a fost creat ca fiind al doilea).

Triunghiurile verzi sau roșii din căsuțe arată dacă tendința în comparație cu perioada selectată este în creștere sau în scădere.

Trece cursorul mouse-ului peste căsuța selectată - vei vedea un balon cu o descriere care explică valoarea prezentată în căsuță.

Ce înseamnă fiecare căsuță:

  • Mărfuri - numărul total de mărfuri publicate pe Platforma Trans.Eu
  • Publicații - numărul total de oferte publicate pe Platforma Trans.Eu
O singură marfă poate fi publicată de mai multe ori. Valoarea Mărfuri se referă la numărul de mărfuri, în timp ce valoarea Mărfuri publicate se referă la numărul de publicații realizate.
  • Oferte trimise - numărul total de transportatori care au primit o ofertă de transport unică de marfă
  • Răspunsuri - numărul total de transportatori care au trimis o propunere de preț ca răspuns la oferta unică de transport de marfă primită
  • Răspunsuri% - procentul de transportatori care au trimis o propunere de preț față de ofertele unice de transport primite
Marfa unică este valoarea pentru care contorizăm fiecare marfă publicată către transportatori ca fiind 1. Dacă publici aceeași marfă de mai multe ori către aceiași transportatori, o vom considera în continuare ca fiind aceeași ofertă.
  • Mărfuri acceptate - numărul total de mărfuri publicate care au dus la o tranzacție
  • Tranzacție% - procentul de tranzacții încheiate în raport cu numărul de oferte publicate
  • Neacceptate - numărul total de mărfuri publicate care, în cele din urmă, nu au dus la o tranzacție.

Tabel de sinteză

Următoarea secțiune a raportului este o prezentare tabelară a activității companiei tale pentru fiecare angajat în parte. Informațiile din tabelul Rezumat sunt ajustate la intervalul definit în filtre.

Tabelul este format din următoarele coloane:

  • Angajat - angajat al companiei care a acceptat un transport de marfă (a încheiat o tranzacție) în intervalul de timp selectat
  • Mărfuri - numărul de mărfuri adăugate pe platformă de către angajat
  • Postări - numărul total de postări de marfă realizate de angajat
  • Oferte trimise - numărul total de transportatori care au primit o ofertă unică de transport de marfă trimisă de angajat
  • Răspunsuri - numărul total de transportatori care au trimis o propunere de preț la oferta unică de transport de marfă primită, trimisă de angajat
  • Răspunsuri% - procentul de transportatori care au trimis o propunere de preț ca răspuns la ofertele unice de transport de marfă primite, publicate de angajat
  • Transporturi de marfă acceptate - numărul total de transporturi publicate de angajat care s-au încheiat cu o tranzacție
  • Tranzacție% - procentajul tranzacțiilor încheiate în raport cu numărul de mărfuri publicate de către angajat
  • Neacceptate - numărul total de transporturi de marfă publicate de angajat care, în cele din urmă, nu s-au soldat cu o tranzacție
  • Rândul mediu indică valorile medii ale coloanelor individuale

În tabel, poți aplica sortarea: de la cea mai mică la cea mai mare valoare, de la cea mai mare la cea mai mică sau A-Z/Z-A. Pur și simplu treci cursorul mouse-ului peste numele coloanei și clic pe simbolul de sortare.

Dacă treci cursorul mouse-ului peste o celulă selectată din tabel, vei vedea o fereastră pop-up cu informații suplimentare. Este foarte util atunci când ai o listă lungă de angajați.

Graficul timpului de acceptare a mărfurilor

Sub tabel se află două grafice.Primul este graficul timpului de acceptare a mărfurilor - care indică timpul necesar pentru acceptarea încărcăturilor. Acesta arată cât de repede a fost acceptată o anumită ofertă de transport de marfă de către transportator după publicarea acesteia. Legenda de jos indică numărul de mărfuri acceptate la momentul indicat în legenda laterală.

Este posibil să modifici manual valoarea intervalului de timp. Aceasta oferă o defalcare diferențiată a încărcăturilor pentru anumite perioade de acceptare.

Dacă treci cursorul mouse-ului peste bara selectată, vei vedea un rezumat al informațiilor afișate:

Viteza tranzacției finalizate îți poate arăta calitatea relațiilor cu subcontractanții tăi. Cu cât aceste relații sunt mai bune, cu atât mai repede sunt acceptate ofertele tale.

Graficul privind valabilitatea mărfurilor

În partea dreaptă se găsește graficul valabilitatea mărfurilor - acesta afișează doar informații despre mărfurile acceptate. În cazul în care nu au existat acceptări pe ruta sau în perioada selectată, vei vedea informații conform cărora nu a fost acceptată nicio marfă.

Informațiile afișate depind de setările de filtrare ale întregului raport.

Poți sorta graficul modificând valoarea de la Sort order (Ordine de sortare) la descrescător sau crescător.

Următoarele valori sunt afișate deasupra graficului:

  • Mediana timpului fără răspuns - timpul mediu (în minute) în care ofertele de transport acceptate au rămas fără răspuns din partea transportatorilor. Cu cât raportul este mai mare, cu atât mai puțin interes au prezentat ofertele (timpul scurs de la publicare până la primirea primei oferte din partea transportatorului).
  • Durata medie de negociere - durata medie de negociere (în minute) - din momentul în care se primește prima ofertă din partea transportatorului până la încheierea tranzacției.

Barele graficului sunt împărțite în secțiuni marcate cu o culoare separată:

  • Timp fără ofertă (albastru deschis) - timpul fără ofertă din partea transportatorului - din momentul publicării până în momentul în care transportatorul trimite prima ofertă de preț
  • Timpul de negociere (albastru închis) - timpul de negociere a transportului de marfă - din momentul în care se primește prima ofertă de preț din partea transportatorului și până la încheierea tranzacției

Lungimea baremelor Timp fără ofertă și Timp de negociere indică atractivitatea ofertelor dumneavoastră. Cu cât ambele părți ale barei sunt mai lungi, cu atât oferta dumneavoastră a fost mai puțin atractivă pentru transportatori.

Coloana Direcția țării indică din ce rute provin ofertele de transport de marfă acceptate (sunt afișate codurile de țară).

Acest grafic prezintă, de asemenea, toate detaliile după ce treceți cursorul mouse-ului peste o anumită parte a barei.

Tipul de cronologie a publicării

Ultima parte a raportului este Tipul de cronologie a publicării - un grafic liniar care reprezintă distribuția valorilor selectate pe cronologie.

Acest grafic arată, de asemenea, toate valorile în funcție de filtrarea întregului raport de performanță.

Graficul în sine are opțiunea de a comuta vizualizarea între diferite elemente:

Sfaturi utile
Folosește informațiile din graficul cronologic de publicare a tipurilor pentru a determina în ce momente este mai profitabil să publici următoarele oferte de transport de marfă. Monitorizează tendințele recurente și planifică următoarele publicații pe baza acestora.

Făcând clic pe simbolurile plus (+) și minus (-) din colțul din stânga jos al graficului, poți modifica scara de timp în care sunt afișate datele.

Filtrare

Clic pe simbolul de filtrare din coloana din dreapta pentru a deschide setările de filtrare ale raportului de performanță.

În setările filtrului poți alege:

  • intervalul datelor afișate (data descărcării)
  • setări de comparare a tendințelor (Compare by): lunar, trimestrial, anual, setare personalizată
  • angajat (Angajat)
  • tip de publicație: Nici o publicare, Bursă, Rute fixe, selectate/grupuri (Groups), SmartMatch
  • traseul încărcăturii dumneavoastră:
    • direcția în funcție de țară (Country directions) - definită prin codul de litere al țării
    • direcția după codul poștal (Direcții) - definită de primele două cifre ale codului poștal
    • direcția precisă a traseului (Exact route)

Exportul datelor din rapoarte

Este posibil să exporți datele din raportul de performanță. Pentru a face acest lucru, clic pe butonul Export data (Export date).

În fereastră, selectează formatul de fișier care te interesează.

După ce dai clic pe butonul Download (Descărcare), fișierul va începe să fie descărcat automat.


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)