Operațiuni cu mărfurile primite

Updated 10/5/23 by Diana

Tipuri de oferte listate în fila Primit

Modulul Mărfuri este partajat între toți angajații companiei tale. Toate ofertele sunt listate in fila Primit:

  • oferte din bursă, negociate în numele companiei tale
  • oferte private, trimise direct companiei tale
  • Oferte SmartMatch

Filtrarea, sortarea și gestionarea ofertelor primite

Poți utiliza motorul de căutare si filtrele avansate în fila Primit, ceea ce îți va permite să găsești o anumită ofertă foarte rapid.

Ai posibilitatea să sortezi coloanele odată ce muți cursorul mouse-ului deasupra lor și acesta se va schimba intr-o pictogramă în formă de mână.

În lista mărfurilor primite, lângă ofertele individuale (cu statusurile lor respective) poţi efectua operaţiuni precum: respingerea sau arhivarea ofertelor.

Ai posibilitatea de a desemna o persoană responsabilă pentru mărfuri private și SmartMatch. Pentru a face asta, clic ALOCAȚI în coloana Persoana de contact și selectează persoana/persoanele. În acest moment, poți schimba persoana responsabilă pentru transport făcând clic pe pictograma „creion”, care apare atunci când treci mouse-ul peste numele angajatului.

Informații despre ofertă și expeditor

În lista din fila Primit, dacă dai clic pe orice element, o fereastră va apărea în partea dreaptă și poți găsi informații detaliate despre o anumită ofertă și expeditor în filel individuale.

Plasarea unei oferte de preț

  • În cazul ofertelor din bursă, oferta de preț poate fi trimisă atât din bursă cât și din fereastra de conversație.
  • Pentru oferte private sau SmartMatch primite, negocierile pot fi purtate numai în modulul Mărfuri Primite, fie plasând o ofertă, acceptând o propunere de preț deja trimisă cu opțiunea Cumpărați acum.

Pentru a trimite o propunere de preț pentru una din ofertele enumerate mai sus, dă clic pe articolul respectiv din listă. Va apărea o fereastră cu detaliile ofertei. Introdu o sumă în câmpul Preț și dă clic pe Trimite oferta.

Dacă nu ești interesat de ofertă, clic Respins și oferta va fi mutată în fila Arhivă cu statusul Închis.

Un tip unic de ofertă privată adresată de către un producător unui expeditor (acceptat numai în linia de produse TFF) permite, în fila Primit în detaliile unei oferte date, publicarea acestei oferte în vederea obținerii de propuneri de preț de la transportatorii care în cele din urmă pot presta serviciul de transport.

În fila Primit, în detaliile ofertei din fila Ofertele transportatorilor, poți urmări propunerile primite de la transportatori și poți purta negocieri pentru a trimite în sfârșit propunerea de preț producătorului, pe baza tarifelor furnizate.

Marfa publicată pe baza ofertei private este de asemenea mutată în fila Trimis, unde vei incheia tranzactia cu transportatorul daca oferta ta este acceptata de producător.

Indiferent de tipul ofertei, atunci când trimiți o ofertă de preț, vei fi atribuit automat către o anumită marfă din lista de mărfuri Primite, în coloana persoana de contact.

Negocierea ofertelor primite in Mărfuri

Accesând detaliile ofertei în fila Primit, vei putea:

  1. Să negociezi prețurile cu expeditorul. Pentru a face acest lucru, modifică suma propusă de expeditor în câmpul destinat prețului și clic pe Negociază.
Propunerea trimisă pentru o ofertă de marfă din bursă este valabilă 15 minute (linia albastră măsoară timpul), pentru o ofertă privată - până la sfârșitul zilei de încărcare.
  1. Acceptă oferta expeditorului făcând clic pe Accept.
Dacă oferta ta este aleasă înainte de a te decide să o arhivezi, va rămâne în Mărfuri, în fila Primit, cu statusul Acceptat.
  1. Respinge oferta expeditorului făcând clic pe Respins.
Pentru oferte private: respingerea unei propuneri de preț mută automat marfa în fila Arhivă.

Pentru ofertele din bursă: respingerea se aplică unei anumite propuneri de preț, deci oferta rămâne în listă și fiecare parte își poate depune în continuare oferta de preț.
  1. Încheie definitiv negocierile făcând clic pe Terminare negocieri.
Odata ce ai dat clic pe Terminare negocieri, atât tu cât și expeditorul nu veți mai putea trimite alte propuneri de preț pentru transportul în cauză, întrucât oferta va fi mutată în fila Arhivă.

Monitorizarea progresului negocierilor

În lista din fila Mărfuri primite, poți urmări statusul ofertelor individuale.

În timp ce în detaliile unei anumite oferte poți vizualiza istoricul negocierilor purtate.


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)