(TFS) Evaluările Producătorului

Updated 2/8/21 by Ania

Posibilitatea evaluării colaboratorului după efectuarea transportului este un instrument care contribuie la creșterea securității tranzacțiilor încheiate pe bursa de mărfuri și vehicule. Datorită acesteia, putem avertiza alți potențiali colaboratori împotriva unui expeditor sau transportator necinstit, le putem recomanda, de asemenea, un plătitor bun și un partener de afaceri de încredere. Pe noua platformă, sistemul de rating a fost supus unei îmbunătățiri și toate acestea pentru a reflecta cel mai bine calitatea reală a cooperării cu colaboratorul și a sprijini în luarea deciziilor corecte.

O nouă abordare a evaluării: 2 motive principale pentru schimbare și soluții:

  1. Clienții care folosesc versiunile instalate ne-au semnalat că evaluarea a fost făcută într-un mod lipsit de etică - plata transportului a fost condiționată de acordarea unui calificativ pozitiv sau de ștergerea celui negativ. Prin urmare, de acum înainte, vom separa evaluarea cooperării în timpul tranzacției de problemele legate de plăți (detalii mai jos).
  2. Până acum, colaborarea generală a fost evaluată, iar toate opiniile, chiar și cele acordate cu mulți ani în urmă, au fost incluse în ratingul mediu. Industria noastră este extrem de dinamică, motiv pentru care accesul la informații actuale și precise despre calitatea colaboratorilor în diverse aspecte este atât de importantă. De aici ideea de a utiliza etichete precise pentru a evalua fiecare tranzacție și fiecare transport de marfă acceptat și include doar evaluările din ultimele 12 luni (din ultimele 11 luni + luna curentă) pentru calcularea ratingului mediu (ceea ce motivează menținerea calității înalte în fiecare zi).

Toate sunt făcute astfel încât sistemul de evaluare să reflecte cel mai bine calitatea reală a cooperării cu colaboratorul și să sprijine în luarea deciziilor corecte.

Noutăți în sistemul de evaluare de pe Platforma Trans.eu - detalii:

Fiecare tranzacție încheiată pe platformă este supusă evaluării - datorită acestei informații privind calitatea cooperării cu companiile, va fi întotdeauna actualizată și de încredere.
Evaluarea poate fi acordată după expirarea datei de descărcare a comenzii.
Timpul de acordare a unei evaluări este de 30 de zile de la data descărcării.
Un sistem de evaluare bazat pe stele pe o scară de la 1 la 5, unde 1 înseamnă nesatisfăcător, iar 5 foarte bun.
Dacă vă evaluați colaboratorul și nu emiteți cel mai mare punctaj, puteți utiliza etichetele și să indicați dintre zonele în care ceva nu a funcționat greșit: livrare de documente, comunicare, grijă de mărfuri, servicii conform celor convenite, transport de calitate.

Cum se acordă o evaluare?

Din meniul din stânga selectați modulul "Evaluări", apoi tabul "De emis" și selectați colaboratorul pe care doriți să îl evaluați.

  • Când evaluați, puteți vedea timpul rămas pentru emiterea unei evaluări pentru o anumită tranzacție.

  • Evaluați comanda indicând numărul de stele
  • Puteți adăuga un comentariu atunci când acordați calificativul.
  • Folosind butonul verde Salvare rating

Rețineți!
După acordarea unei evaluări, nu va fi posibil să o modificați.

  • After saving the rating will appear in the window
  • The message "Rating issued" will appear in the bottom left corner with the back option, which is active for 8 seconds.

  • Tranzacția evaluată merge la fila Arhivă

  • În fila Arhivă există și tranzacții cu statusul„Fără evaluare” dacă o tranzacție dată nu a fost evaluată și timpul pentru emiterea acesteia a expirat.

Când evaluarea generală va fi vizibilă

Evaluarea generală va fi disponibilă atunci când compania primește minimum 10 evaluări de la 10 companii diferite în ultimele 12 luni.

Când evaluarea generală nu va fi vizibilă

Atunci când compania nu a primit 10 evaluări de la 10 companii diferite în ultimele 12 luni, ratingul și tendința sa generală nu vor fi prezentate. Evaluările individuale și statisticile de plată vor fi în continuare vizibile.

ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI

Cine poate acorda o evaluare?

Evaluarea poate fi acordată de către orice angajat al companiei care a încheiat tranzacția.

De câte ori pot acorda o evaluare?

Executarea fiecărei comenzi este evaluată, astfel încât fiecare tranzacție încheiată oferă posibilitatea de a emite o evaluare separată, drept pentru care o tranzacție poate fi evaluată o singură dată.

Ce se întâmplă dacă nu sunt de acord cu evaluarea primită?

Este posibil să răspundeți la evaluare o singură dată pentru a clarifica orice îndoială sau pentru a da o altă lumină asupra problemei descrise de cealaltă parte.

La ce perioadă fac referire evaluările vizibile?

Statisticile (ratingul mediu și gradul de satisfacție ale colaboratorilor din anumite aspecte ale comenzii) sunt calculate pe baza evaluărilor din ultimele 12 luni (din ultimele 11 luni + luna curentă). Pe de altă parte, lista evaluărilor conține toate evaluările primite de colaboratorul dat.

De ce nu pot vedea toate evaluările?

Sunt afișate doar evaluările din ultimul an. Evaluările mai vechi nu sunt incluse în prezentarea indicatorilor de plată. În plus, puteți filtra lista evaluărilor după numărul de stele acordate. Un filtru activ diminuează lista de evaluări afișate.

Unde îmi pot verifica evaluările primite?

Puteți vedea lista de evaluări în orice moment în modulul Evaluări, în fila Evaluările mele.

Unde pot verifica evaluările altei companii?

Puteți verifica evaluările unei alte companii prin vizualizarea profilului acesteia în modulul Colaboratori. În plus, informații despre evaluări sunt afișate în multe locuri ale platformei în care se poate lua o decizie de cooperare cu un anumit colaborator.

Cum pot solicita colaboratorului să acorde o evaluare?

Colaboratorul este informat prin notificări de sistem cu privire la evaluările în așteptare. În prezent nu există o funcționalitate dedicată pentru trimiterea cererilor de acordare a unei evaluări.

Sistemul va putea emite referințe?

Da, dar va fi o funcționalitate separată de evaluări. Puteți afla mai multe despre referințe în secțiunea dedicată.

Va fi posibil să filtrați evaluările?

Da, vizualizând evaluările, le puteți filtra după numărul de stele date. În plus, în modulul Evaluări, există posibilitatea filtrării avansate a celor rămase de acordat și a evaluărilor emise de acesta.

Ce înseamnă evaluarea generală?

Evaluarea generală este media tuturor evaluărilor date pe o scară de 1-5 stele din ultimele 12 luni (din ultimele 11 luni + luna curentă).

Cum se calculează evaluarea medie?

Suma evaluărilor dintr-un an/numărul de evaluări din ultimele 12 luni (din ultimele 11 luni + luna curentă).


How did we do?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)