Privé-uitwisseling voor CargoON

bijgewerkt 4/5/23 door Sylwia

Prive vrachtbeurs is een nieuwe oplossing voor spot ladingen in het aanbod van Trans.eu, die de publicatie van vrachtaanbiedingen aan een gesloten groep geselecteerde vervoerders mogelijk maakt.

In dit artikel leert u hoe u:

  • vervoerders toevoegen aan een privé-uitwisseling
  • vervoerders van buiten het platform uit te nodigen voor uw privé-uitwisseling
  • publiceer vrachten naar uw privé-uitwisseling

Voeg vervoerders toe aan een privé-uitwisseling onder het tabblad Bedrijven tab

Net als bij groepen kunnen alleen vervoerders (TFC-klanten) en expediteurs (TFF-klanten) worden toegevoegd aan een privé-uitwisseling. Voor verladers, d.w.z. CargoON-klanten, is deze menuoptie niet beschikbaar.
  1. De privé-uitwisseling is te vinden in de module Aannemers. Onder het tabblad Bedrijven vindt u een lijst van uw bestaande aannemers.
  1. Klik op het symbool met drie stippen naast de gekozen aannemer en selecteer Toevoegen aan privé-uitwisseling in de lijst.

Let op een blauwe tag die naast dit bedrijf is verschenen in de kolom Groep/Privé-uitwisseling. Dit zal u helpen te identificeren welk bedrijf is toegevoegd aan de privé-uitwisseling.

Voeg vervoerders toe aan een privé-uitwisseling onder het tabblad Privé-uitwisseling

Er is nog een andere manier om een ​​bedrijf toe te voegen aan een privé-uitwisseling. Er is een nieuw tabblad toegevoegd: Privé-uitwisseling.

  1. Ga naar het tabblad Privé-uitwisseling en klik op de knop Vervoerder toevoegen.

  1. Voer in het zoekveld de gegevens in van het bedrijf dat u wilt toevoegen. Selecteer het bedrijf en bevestig uw keuze door op Opslaan te klikken.

Bedrijven verwijderen uit een privé-uitwisseling

Het is ook mogelijk om bedrijven te verwijderen van uw privé-uitwisseling. Klik hiervoor op het symbool met drie stippen naast het gekozen bedrijf en selecteer vervolgens Verwijderen uit privé-uitwisseling.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van een bedrijf uit uw lijst met Aannemers ook resulteert in de verwijdering van dat bedrijf uit uw groepen en de privé-uitwisseling. U kunt dan in deze modi geen vrachten meer naar het bedrijf sturen.

Nodig vervoerders van buiten het platform uit voor een privé-uitwisseling

Wat als u op het Platform de vervoerder die u wilt toevoegen aan uw privé-uitwisseling niet kunt vinden? Daar hebben we een oplossing voor. Gebruik de mogelijkheid om een ​​uitnodiging te sturen om je te registreren op het Trans.eu Platform lees er meer over in het artikel: Bedrijf toevoegen aan aannemers).

Selecteer in de module Aannemers het tabblad Bedrijven en klik op de knop Uitnodiging verzenden (in de rechterbovenhoek van het tabblad).

Vul dan het uitnodigingsformulier in en vink Dit bedrijf toevoegen aan de privé-uitwisseling aan.

Wanneer de vervoerder een gratis registratie op het Platform maakt, wordt hij toegevoegd aan de groep van uw contractanten en aan uw Privé-uitwisseling.

Aannemers filteren vanaf een privé-uitwisseling

Met de nieuwe functionaliteit van de particuliere vrachtbeurs verschijnt er ook een extra optie voor het filteren van aannemers in het tabblad Bedrijven. Door op de knop FILTERS naast het zoekvak van aannemers te klikken, opent u het filtervenster:

Met het statusfilter Opdrachtnemer kunt u kiezen of u bedrijven wilt zien die aan deze voorwaarde voldoen (ze worden toegevoegd aan uw privé-uitwisseling) of dergelijke bedrijven uit de resultaten wilt uitsluiten.

Publication of freights to a private exchange

Als u al weet hoe u vrachtaanbiedingen kunt publiceren (Hoe voegt u een vrachtaanbieding toe?), laten we u zien hoe u ervoor kunt zorgen dat uw aanbieding alleen wordt gepubliceerd voor vervoerders in uw privé-uitwisseling.

Wijzig in het formulier voor publicatie van de aanbieding de instellingen voor de publicatiemodus. Vouw het veld Ontvangers uit en selecteer Privé-uitwisseling in de lijst.

Publiceer uw voorbereide vracht. Op dit punt wordt uw aanbod getoond aan vervoerders die tot de privé-uitwisseling behoren. Deze aanbiedingen zijn gemarkeerd met een speciale tag waarmee vervoerders gemakkelijk de bron van de vracht kunnen identificeren.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)