TfF Ontvangen vrachten

bijgewerkt 29/7/21 door Ania

Hoe werkt de module ontvangen vrachten?

Ontvangen vrachten is een module waarin u de mogelijkheid heeft te onderhandelen met zowel verladers als vervoerders. Hier vindt u vracht voorstellen die u toegezonden worden door.

Hoe werkt u met de module ontvangen vrachten

Vrachtdienst werkt intuïtief en bestaat uit 2 situaties:

  1. De onderhandelingen met de klant. Begin met het lezen van de informatie in de aanbieding - alle gegevens vindt u op één plaats:

Voorstellen die ontvangt via de "Nu kopen" functie kunt u afwijzen of accepteren:

Andere soorten vracht kunt u accepteren of wijzigen om de onderhandelingen te starten. Eerdere communicatie over een aanbieding kunt u altijd inzien.

  1. Drieledige onderhandelingen met de verlader en de vervoerder. Na analyse van de voorwaarde gesteld in de aanbieding kunt u gelijk zoeken naar juiste vervoerders:

Mogelijkheden tot publiceren van aanbiedingen zijn aan te passen aan uw voorkeur. Als een vracht past in een van uw vaste routes kunt u deze direct publiceren met dezelfde voorwaarden. In andere gevallen kunt u beslissen om te wachten op suggesties van vervoerders, of geeft uw suggesties.

  • Kies aan wie u de vracht aanbiedt. Met deze optie selecteert u welke groepen u de vracht aanbiedt. U maakt een groep in de module Aannemers.
  • Als u geen groep met vervoerders heeft, dan kunt u gebruik maken van het algoritme. De vracht zal worden aangeboden aan bedrijven die voldoen aan de criteria en parameters van de vracht.
  • De derde optie is een publicatie op de Vrachtenbeurs.

Bepaal de prijs en valuta en selecteer de optie hoe de vracht te publiceren. Aan de hand van verschillende statussen kunt u zien wat er gebeurt met het aanbod. Alle aanbiedingen gepubliceerd door u op één plek. In hetzelfde venster kunt u onderhandelen met de verlader, hun geschiedenis analyseren en u het gesprek beginnen.

Wanneer de partijen bij de transactie de voorwaarden accepteren, verandert de status van de vracht naar geaccepteerd.

De volgende stap is het omgaan van orders.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)