Bewerkingen met ontvangen vrachten

bijgewerkt 10/5/23 door Diana

Soorten aanbiedingen vermeld op het tabblad Ontvangen

De module Vrachten wordt gedeeld met alle medewerkers in uw bedrijf. Alle aanbiedingen worden weergegeven op het tabblad Ontvangen:

  • aanbiedingen van de beurs, onderhandeld namens uw bedrijf
  • privé-aanbiedingen, rechtstreeks verzonden naar het door u vertegenwoordigde bedrijf
  • SmartMatch-aanbiedingen

Ontvangen aanbiedingen filteren, sorteren en afhandelen

U kunt de zoekmachine en geavanceerde filters op het tabblad Ontvangen gebruiken, waardoor u zeer snel een specifieke aanbieding kunt vinden.

Het is mogelijk om de kolommen te sorteren zodra u de muis eroverheen beweegt en daar een handpictogram ziet verschijnen.

In de lijst met ontvangen vrachten kunt u naast de individuele aanbiedingen (met hun respectievelijke statussen) handelingen uitvoeren zoals: afwijzing of archivering van de aanbiedingen.

U heeft de mogelijkheid om een ​​verantwoordelijke toe te wijzen aan prive vrachten en SmartMatch. Klik hiervoor op TOEVOEGEN in de kolom Medewerker en selecteer de perso(o)n(en) uit de lijst. Hier kunt u ook de persoon die verantwoordelijk is voor de vracht wijzigen door op het "potlood"-pictogram te klikken, deze verschijnt wanneer u met de muis over de naam van de werknemer beweegt.

Informatie over aanbieding en zender

Als u in de lijst van het tabblad Ontvangen op een item klikt, verschijnt aan de rechterkant een venster waarin u gedetailleerde informatie over een specifieke aanbieding en verzender kunt vinden in de afzonderlijke tabbladen.

Een prijsofferte plaatsen

  • In het geval van ruilaanbiedingen kunnen deze zowel vanuit de vrachtbeurs als het gespreksvenster worden verzonden.
  • Voor ontvangen privé- of SmartMatch-aanbiedingen kunnen alleen onderhandelingen worden gevoerd in de module Ontvangen vrachten, door een aanbieding te plaatsen of een prijsvoorstel te accepteren dat al is verzonden als Nu kopen.

Om een ​​prijsvoorstel te sturen voor een van de bovenstaande aanbiedingen, klikt u op het betreffende item in de lijst. Er verschijnt een venster met de details van de aanbieding. Voer een bedrag in het veld Tarief in en klik op Aanbieding verzenden.

Als u niet geïnteresseerd bent in de aanbieding, klikt u op Niet deze keer en de aanbieding wordt verplaatst naar het tabblad Archief met de status Voltooid.

Een uniek type van een privéaanbieding die door een verzender aan een expediteur is gericht (alleen ondersteund in de TFF-productlijn) maakt het mogelijk, binnen het tabblad Ontvangen in de details van een bepaalde aanbieding, deze specifieke aanbieding te publiceren om voorstellen van vervoerders te verkrijgen wie uiteindelijk de vervoersdienst zou verzorgen.

Binnen het tabblad Ontvangen, in de details van de aanbieding in het tabblad Aanbiedingen van vervoerders, kunt u zowel binnenkomende voorstellen van vervoerders volgen als onderhandelingen voeren om uiteindelijk uw prijsvoorstel aan de verzender voor te leggen, op basis van de opgegeven tarieven.

De vracht die op basis van het privé-aanbod wordt gepubliceerd, wordt ook verplaatst naar het tabblad Verzonden, waar u de transactie met de vervoerder afsluit als uw aanbod door de verzender wordt geaccepteerd.

Ongeacht het type aanbieding, wanneer u een prijsvoorstel verzendt, wordt u automatisch toegewezen aan een bepaalde vracht in de lijst Ontvangen vrachten in de kolom met werknemers.

Onderhandelen over ontvangen aanbiedingen binnen de module Vrachten

Door naar de details van de aanbieding te gaan op het tabblad Ontvangen, kunt u:

  1. Onderhandel over tarieven met de afzender. Wijzig hiervoor het door de verzender voorgestelde bedrag in het tariefveld en klik op Verzenden.
Het ingediende voorstel voor een ruilbod is 15 minuten geldig (de blauwe lijn meet de tijd), voor een privé bod - tot het einde van de laaddag.
  1. Accepteer het aanbod van de verzender door op Accepteren te klikken.
Als uw aanbieding is gekozen voordat u besluit deze te archiveren, blijft deze in Vrachten, op het tabblad Ontvangen, met de status Geaccepteerd.
  1. Weiger het aanbod van de verzender door op Weigeren te klikken.
Voor privéaanbiedingen: het afwijzen van een prijsvoorstel verplaatst de vracht automatisch naar het tabblad Archief.

Voor beurs aanbiedingen: afwijzing geldt voor een specifiek prijsvoorstel, zodat het bod op de lijst blijft staan ​​en elke partij alsnog zijn prijsvoorstel kan indienen.
  1. Beëindig de onderhandelingen definitief door op Onderhandelingen voltooien te klikken.
Door op Onderhandelingen voltooien te klikken, kunnen zowel u als de verzender geen verdere prijsvoorstellen meer sturen voor de betreffende vracht, terwijl de aanbieding wordt verplaatst naar het tabblad Archief.

Monitoren van de onderhandelingen

Vanuit de lijst op het tabblad Ontvangen vrachten kunt u de status van individuele aanbiedingen volgen.

Terwijl u in de details van een bepaalde aanbieding de geschiedenis van gevoerde onderhandelingen kunt bekijken.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)