Vaste routes voor de Expediteur als Verlader

bijgewerkt 21/10/21 door Agata

Op één plek kunt u de voorwaarden van vrachtvervoer op een vaste route definiëren en deze naar geverifieerde vervoerders sturen. Vergeet het versturen van e-mails en telefoneren. Nu kunt u de samenwerking met onderaannemers beheren met een paar muisklikken, waarbij u controle hebt over hoeveel van hen een bepaalde opdracht uitvoeren.

Vaste route verzenden

1. Stel een vaste route voor aannemers in door de module Vaste routes met vervoerders te selecteren en vervolgens op Route toevoegen te klikken.
    • Routegegevens - voer hier een kenmerkende naam in voor een vaste route, vul de details van de plaats van laden en lossen in en klik op Volgende
      • Vul de informatie over de kenmerken van de vracht in en klik op Volgende
      • Vul informatie over de voorwaarden van de samenwerking in
      • Selecteer een vervoerder van uw contactenlijst
    Zie hier hoe u een bedrijf toevoegt aan uw lijst van aannemers, klik hier
  • Vul het referentienummer in, stel een vaste prijs of tarief per kilometer in en de betalingsdatum voor de geleverde dienst.
Voor elke geaccepteerde vracht, uitgevoerd op vaste routes, wordt een "No touch" -tarief in rekening gebracht, volgens de prijslijst. U kunt kiezen aan wie het in rekening wordt gebracht, of u kunt de vergoeding met 50% spreiden - voor uw bedrijf en vervoerder.
  • Bepaal de duur van de samenwerkingsvoorwaarden
  • Optioneel kunt u ook de periodes van geplande transporten specificeren. Vul hiervoor het type gepland transport in.
  • Optioneel kunt u ook de voorwaarden van de bestelling instellen. Ze worden overgedragen naar alle opdrachten die binnen deze vaste route worden aangemaakt.
Als u kiest voor de optie Automatisch verzenden van bestellingen, zal de acceptatie van de vracht door deze aannemer automatisch resulteren in het creëren van een bevestigde bestelling.

Klik op de knop Verzenden naar vervoerder om door te gaan naar de volgende stap.

1. De vaste route die u maakt, wordt automatisch overgedragen naar het tabblad Onder onderhandeling. De status "In afwachting" geeft aan dat het voorstel voor een vaste route is verzonden naar de vervoerder, die de voorgestelde voorwaarden kan accepteren, verwijderen of afwijzen na het lezen van alle details.

U kunt de status van het permanente routeaanbod ook bekijken op het tabblad Vaste routes met vervoerders. De informatie 0 + 1 geeft bijvoorbeeld aan hoeveel vervoerders de voorwaarden hebben geaccepteerd en hoeveel bedrijven ze nog moeten accepteren. Door op de rij te klikken kunt u de routegegevens en vrachtgegevens bekijken.

Vaste route aanbod afgewezen door de aannemer

Als de vervoerder het aanbod van een vaste route afwijst, moet hij een reden voor de afwijzing opgeven. Op die manier kan hij onderhandelen over voorwaarden. U vindt de details van de afwijzing door op het tabblad Onder onderhandeling te klikken en vervolgens op de bedrijfsnaam van de vervoerder.

Nadat u de reden voor de afwijzing van de algemene voorwaarden van de aanbieding heeft bekeken, kunt u deze bewerken. Om dit te doen, klikt u op Meer en vervolgens op Voorwaarden bewerken.

Nu kunt u de voorwaarden t.b.v. de samenwerking bewerken. Nadat u aanpassingen heeft kunnen maken, klikt u, Verzenden naar vervoerder.

De status van aanbod van de vaste route zal veranderin in Afwachting.

Vaste route aanbod geaccepteerd

Als u wilt zien hoeveel vervoerders het aanbod voor vaste routes hebben geaccepteerd, klikt u op Vaste routes met vervoerders. De nummer 1 voor een bepaalde vaste route betekent bijvoorbeeld dat het bod door één vervoerder is geaccepteerd. Door op zie vervoerders te klikken, kun je de details van de vaste route bekijken.

Voor vervoerders die de vaste route hebben geaccepteerd kunt u de verdeel methode definiëren.

• Handmatig volgordebeheer

U kunt beslissen in welke volgorde aannemers verschijnen op de lijst met vaste routes, sleept u eenvoudig de bedrijfsnaam naar de plaats van uw keuze of gebruikt u de weergegeven pijlen.

• Percentage

Hier kunt u het verwachte aandeel vervoerders in het totaal aantal opdrachten instellen.De volgorde van vervoerders in de ladder wordt automatisch bepaald, zodat elke vervoerder het verwachte aantal opdrachten zal voltooien. Klik na het bepalen van het percentage op Opslaan.

Na het vaststellen van een percentage kunt u de de veranderingen terug vinden in het tabblad Actief

• Transport limieten

Stel de verwachte opdrachtlimieten in voor vervoerders die transporten op een bepaalde route uitvoeren. Vrachtaanbiedingen worden automatisch naar de vervoerders gestuurd in een zodanige volgorde dat elk van hen evenveel opdrachten ontvangt als de limiet.

Na het vasstellen van de opdracht limieten klikt u Opslaan

Opschorten van een vaste route door de verlader

Als u besluit een opdracht op te schorten met een van uw vervoerders klikt u op Vaste routes met vervoerders, daarna op Zie en daarmee vervoerders die geinteresseerd zijn in de route.

Selecteer de aannemer met wie u de uitvoering van de opdracht wilt opschorten als onderdeel van de vaste route. Klik op de groene knop naast het veld Activiteit om het grijs te maken. Als u besluit de opdracht te stoppen, klikt u op de knop om deze weer groen te maken.

Opschorten van een vaste route door de vervoerder

Als de vervoerder besluit de uitvoering van de bestelling op te schorten, wordt zijn bedrijf grijs weergegeven in de routegegevens en vrachtkenmerken op het tabblad "Actief".

Door te klikken op de bedrijfsnaam een uitschuifvenster opent aan de rechterkant met de opgeschorte routedetails

Verwijderen van het vaste route aanbod door de aannemer

Indien de aannemer geen interesse heeft in het samenwerkingsaanbod als onderdeel van een vast traject, kan hij deze intrekken. Vervolgens wordt het bij gedetailleerde informatie verplaatst naar het tabblad Archief. Klik op het veld met de bedrijfsnaam van de vervoerder om de details van de aanbieding te bekijken.

De status van de aanbieding is Afgerond. U kunt hier de voorwaarden kopiëren voor een nieuwe vervoerder

• Vaste routes - als de vracht overeenkomt met een van deze, kunt u deze publiceren volgens de voorwaarden
    • Uw aannemers - met deze optie kunt u groepen selecteren waar de vracht naartoe gaat. U maakt groepen aan in de rekeningenmodule.
      • SmartMatch - is een algoritme waarmee de vracht naar de bedrijven wordt gestuurd die het meest geschikt zijn voor de vracht
        • Uitwisseling - de vracht wordt gepubliceerd op de vrachtbeursChoose where you want to post the freight: