Meldingen

bijgewerkt 25/5/21 door Agata

Meldingen op het nieuwe Trans.eu platform zijn een antwoord op uw behoefte op de hoogte te blijven van wat er gebeurt op de vrachtenbeurs.

Hoe ontvangt u meldingen?

Meldingen zijn standaard ingeschakeld op het Trans.eu platform maar u moet notificaties toestaan in uw browser voorkeuren. De eerste keer dat u het Trans.eu platform bezoekt, klikt u eenvoudig op "Toestaan" (Chrome) of "Toestaan meldingen" (Firefox)

Meldingen geblokkeerd? Geen probleem! Controleer hoe u uw browserinstellingen* kunt wijzigen om de weergave van meldingen toe te staan:

• Chrome
  • Mozilla

* e-mail ons wanneer u een andere browser gebruikt: feedback@trans.eu.

Belangrijk voor Windows 10 en Chrome gebruikers:

Wanneer u alle stappen hebt doorlopen maar nog geen meldingen kan ontvangen zal u nog een stap moeten maken:

• Ga naar: chrome: // flags / # enable-native-notifications.
  • Klik op "Uitgeschakeld" en daarna op "Herstart" en sla uw wijzigingen op.

Hoe werkt het nieuwe meldingen systeem?

Op het nieuwe platform kunt u meldingen ontvangen op diverse manieren (tekstmelding of een geluidssignaal). Zelfs wanneer u niet in het platform tabblad zit zult u meldingen blijven ontvangen dankzij de verschillende weergave van deze meldingen.

Melding van een nieuwe aanbieding op de vrachtenbeurs

Uw boodschap was duidelijk: u wilde een melding ontvangen elke keer dat er een aanbieding binnenkwam in relatie tot uw zoekopdrachten. Als er iets belangrijk is voor u wordt het een prioriteit voor ons daarom luisteren wij, voeren het uit en vervolgens implementeren wij het.

Hoe kunt u meldingen gebruiken op de vrachtenbeurs?

• Gebruik filters en creëer een tab where loads of your interest will appear.
  • Als u de vrachtenbeurs lijst weergave gebruikt zult u bij iedere nieuwe aanbieding een karakteristiek geluid horen in de gemonitorde tab.
  • U kunt het geluid uitzetten per tab.
  • Als u in een andere module van het platform zit, een andere browser tab of u bent aan het werk in een andere applicatie zult u een tekstmelding ontvangen in de rechter benedenhoek van uw scherm.
  • Als er veel nieuwe aanbiedingen in een tabblad verschijnen, zal u een teller in het meldingsvenster komen te staan waar u het aantal nieuwe aanbiedingen kunt zien.
  • Door te klikken op de melding zal u gelijk naar de vrachtenbeurs navigeren.

Meldingen in de messenger

Een andere plek waar er meldingen weergegeven worden is in de messenger. Tekstmeldingen zullen weergegeven worden elke keer als iemand u een bericht verstuurt.

Hoe gebruikt u meldingen in de messenger?

• Als u op het Trans.eu platform aan het werk bent en iemand stuurt u een bericht zult u een tekstmelding ontvangen.
  • Door hierop te klikken opent zich een chatvenster.
  • Als u ingelogd bent op het Trans.eu platform maar u bent op het moment bezig in een ander browser tabblad zal er een tekstmelding worden weergegeven (vergelijkbaar als die op de vrachtenbeurs).
  • Door op de melding te klikken zult u gelijk naar het platform worden geschakeld.
  • Het chatvenster zal gelijk worden weergegeven.

Meldingenvenster

In het meldingenvenster (aangegeven met het bel icoon)vind u alle meldingen die te maken hebben met verschillende activiteiten die uitgevoerd worden op het platform. (een nieuwe vracht wordt weergegeven, de deadline voor het geven van een beoordeling is bijna verstreken, etc.) De teller geeft het aantal ongelezen berichten weer.

Hoe gebruikt u het meldingenvenster?

• Klik op het "bel" icoon om de lijst van berichten weer te geven. De nieuwste staan bovenaan.
  • Ongelezen berichten worden aangegeven met een gele stip.
  • Door te klikken op het bericht wordt u gelijk naar de specifieke plek op het platform. (b.v. naar de Vrachten module)
  • Wilt u een lijst van alle meldingen zien? Klik op "zie meer"

Hoe kunt u algemene instellingen voor de weergave van meldingen aanpassen?

Standaard staan alle meldingen op het Trans.eu platform aan voor alle belangrijke mogelijkheden. U kunt deze instellingen veranderen naar uw eigen voorkeuren.

Veranderen van algemene instellingen voor meldingen stap voor stap:

• Ga naar instellingen in het meldingenvenster. U kunt instellingen veranderen voor voor specifieke meldingsgebieden.
  • In het deel over meldingen kunt u een geluidssignaal voor alle meldingen instellen in welke vorm meldingen weergegeven worden in de verschillende modules.
  • Kies welke meldingen u via de email wilt ontvangen, in de vorm van een korte tekstmelding of in het meldingsvenster.
  • In het deel over de messenger kan u beslissen voor welke gesprekscontext u meldingen wilt weergeven.
  • In het deel over de vrachtenbeurs kunt u specificeren of u een geluidssignaal of een pop-up tekstmelding wilt die u informeert over nieuwe aanbiedingen.