Messenger

bijgewerkt 2/8/21 door Ania

De messenger is een hulpmiddel voor contact met aannemers. Het maakt de uitwisseling van noodzakelijke informatie en regelingen met betrekking tot de transactie mogelijk. Op het nieuwe Platform zijn er verschillende handige functies toegevoegd die het werk verder zullen verbeteren.

De messenger inschakelen op het nieuwe platform

1. Eerste manier
  • in de rechterbovenhoek klikt u op Messenger gemarkeerd met een gesprekswolk icoon
  • selecteer de optie "Schakel de messenger in"

1. Tweede manier
  • in de rechterbovenhoek klik op het Avatar icoon (als uw foto is toegevoegd dan wordt deze weergegeven in het icoon anders worden uw initialen weergegeven)
  • selecteer "Schakel the messenger in"

Gebruik van de messenger

De messenger is verdeeld in 3 tabbladen:

• eerste tabblad - recente gesprekken direct bij de hand
  • tweede tabblad - contekst, groeperen van gesprekken naar onderwerp (vrachten, opdrachten, andere)
  • derde tabblad - contacten

Afsluiten van een transactie op de messenger van het Trans.eu Platform

1. Accepteren van een voertuig aanbieding

Het accepteren van een voertuig aanbieding is beschikbaar in het gespreksvenster.
  • gebruikt de "Accepteer aanbieding" optie op de messenger, in het gespreksvenster

2. Accepteren van de vracht aanbieding

Wanneer u In de het details van de aanbieding kunt Accepteer de vracht aanbieding die beschikbaar is in de aanbiedingsdetails venster
  • op de messenger, in het gespreksvenster met de geselecteerde persoon, is de optie "Open onderhandelingen" beschikbaar

Een gesprek voeren in een apart gespreksvenster

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om het gespreksvenster los te koppelen. Deze kunt u actieveren door op het pijltje te drukken. Met deze optie kan het venster op elke gewenste plek op de computer geplaatst worden.

Vertaling van het bericht

Om de communicatie met een aannemer, die een andere taalversie van het Platform heeft dan u, te vergemakkelijken, kunt u de verzonden en ontvangen berichten vertalen.

• vertaling van de verzonden berichten.

Geef uw bericht op> klik op het vertaal symbool > de tekst zal automatisch worden vertaald.

• Vertaling van de ontvangen berichten

Klik op het vertaal symbool in het gespreksvenster > de tekst zal automatisch worden vertaald

Contact informatie in de messenger

Bovenin de messenger kunt u de contactgegevens van de persoon direct zien, zoals het telefoonnummer en de bedrijfsnaam.

Onder het drie stippen pictogram zijn de volgende functionaliteiten beschikbaar:

• aan en uitzetten van de messenger geluiden
  • toevoegen aan de contactlijst
  • verwijderen van de contactlijst
  • alleen berichten in context tonen
  • gespreksgeschiedenis tonen
  • bestand versturen
  • gespreksarchief

Alle gespreksgeschiedenis in een venster

• alle gesprekken met de aannemer zijn terug te vinden in één venster
  • berichten over aanbiedingen worden van elkaar gescheiden door een kader met de beschrijving van de aanbieding
  • de actieve context van het gesprek is gemarkeerd met een andere kleur
  • alle contexten staan chronologisch onder elkaar

Onder het drie stippen pictogram kunt u het overzicht wijzigen:

• Toon alleen context berichten - b.v. het tonen van een gesprek over een opdracht
  • Toon volledige gespreksgeschiedenis - hier vindt u het overzicht van alle geprekken met de gesprekspartner.

Verbeteringen in de messenger

Wanneer u op het gesprekswolk icoon klikt opent zich de messenger zijbalk in het contacten tabblad.

• De zijbalk van de messenger heeft geen betrekking op de inhoud die op het platform staat. De grootte van de inhoud wordt aangepast aan het werkgebied van het browservenster.
  • We raden aan om met de messenger te werken in de samengevouwen linkernavigatie. Elke keer dat u de messenger start, wordt het linker navigatiepaneel automatisch samengevouwen.