TfS Beoordelingen

bijgewerkt 2/8/21 door Ania

Het beoordelen van de samenwerking met de tegenpartij is een hulpmiddel om de veiligheid van het maken van transacties op het platform te verhogen. Daarmee kunnen we anderen waarschuwen tegen oneerlijke verladers of vervoerders ook kunnen we hen aanmerken als een goede betaler en betrouwbare zakenpartner. Het platform heeft voor het nieuwe beoordelingssysteem een facelift ondergaan. Omdat we puur de kwaliteit van de samenwerking van de opdracht willen registreren. Zo doende geven we de juiste ondersteuning bij het nemen van beslissingen voor nieuwe samenwerkingen.

Nieuwe aanpak voor evaluatie - 2 belangrijkste redenen voor de wijzigingen en oplossingen:

 1. Klanten die gebruik maken van de geïnstalleerde-versie hebben ons gemeld dat de evaluatie gebeurt op een onethische verloopt - betaling voor diensten werden uitgesteld voor uitgifte van positieve commentaar of het verwijderen van negatieve feedback. Daarom vanaf nu kunnen we beoordelingen delen van samenwerking tijdens de afronding van de transactie in relatie tot de betaling (zie details hieronder).
 2. Tot nu toe werd de algehele samenwerking geëvalueerd en werden alle meningen, zelfs vele jaren geleden, opgenomen in de gemiddelde beoordeling. Onze branche is extreem dynamisch, daarom is toegang tot actuele en precieze informatie over de kwaliteit van aannemers in verschillende aspecten zo belangrijk. Vandaar het idee om precieze tags te gebruiken om elke transactie en elke geaccepteerde vracht te evalueren, en alleen de beoordelingen van de laatste 12 maanden tot de gemiddelde beoordeling te vermelden (van de laatste 11 maanden + huidige maand). Wat automatisch motiveert om elke dag een hoge kwaliteit te behouden.

Alles is gedaan zodat het beoordelingssyteem het beste de kwaliteit van samenwerking reflecteerd met de aannemer en ondersteunt het maken van de juiste beslissing.

Nieuw in het beoordelingssysteem op het Trans.eu platform in detail:

elke transactie die is afgesloten via het platform is onderworpen aan een beoordeling - dankzij informatie over de kwaliteit van de samenwerking tussen de bedrijven zullen deze altijd actueel en betrouwbaar zijn,
Beoordelingen kunnen gegeven worden na het verstrijken van de losdatum.
De tijd om een beoordeling te geven is 30 dagen vanaf de datum van lossen
Ster beoordelingssysteem op een schaal van vijf, waarbij 1 niet naar wens is en 5 zeer goed.
Als u uw aannemer beoordeelt en niet de hoogste score afgeeft krijgt u de keuze om tags te gebruiken om de gebieden aan te geven waarin de verwachting anders is dan het resultaat: documenten levereen, melding, verzorgen van vracht, overeenstemming van de deisnt met bepalingen, punctualiteit

Hoe maakt u een beoordeling?

In het linker navigatie menu selecteert u de module "Beoordelingen" vanuit hier navigeert u naar het tabblad "Uit te geven" om een aannemer te beoordelen.

 • Bij het beoordelen wordt de resterende tijd weergegeven voor het geven voor de evaluatie.

 • Beoordeel een opdracht door gebruik van sterren
 • U kunt een opmerking achter laten tijdens de beoordeling
 • Gebruik de groene knop voor opslaan
Onthou!
Na het toevoegen van een beoordeling is het niet meer mogelijk deze te veranderen.

 • Na het opslaan van de beoordeling is deze zichtbaar in het venster
 • Het bericht "Beoordeling toegevoegd" zal verschijnen in de linker onderhoek met een optie om ongedaan te maken, welke actief is voor 8 seconden.

 • De beoordeelde transactie gaat naar het Archief.

 • In het tabblad Archief zijn er ook transacties met de status "Geen beoordeling" wanneer een opgegeven transactie niet beoordeeld is en de tijd voor het toevoegen van een beoordeling is verstreken.

De mogelijkheid direct een beoordeling te maken vanuit de module Opdrachten

 • Selecteer de module Opdrachten van de linker menubalk
 • In het tabblad verzonden, zoek de opdracht die u wilt beoordelen
 • De opdracht zal worden geopend in een nieuw venster met de optie om een beoordeling te geven, naast het geven van sterren ziet u ook hoe lang u de beoordeling nog kan geven.

Wanneer de totaal beoordeling zichtbaar zal zijn

De totaal beoordeling zal worden gepresenteerd wanneer het bedrijf een minimum van 10 beoordelingen van 10 verschillend bedrijven heeft gehad over de laatste 12 maanden.

Wanneer de totaal beoordeling niet zichtbaar is

Als het bedrijf niet 10 beoordelingen van 10 verschillende bedrijven heeft ontvangen in de laatste 12 maanden, de totaal beoordeling en trend zal hier dan niet worden weergegeven. Individuele beoordelingen en betalingsstatistieken zullen wel zichtbaar zijn.

Vragen en antwoorden

Wie kan een beoordeling geven?

De beoordeling kan een werknemer van het bedrijf, die de transacties is aangegaan te geven.

Kan ik mijn beoordeling te veranderen?

Nadat er een beoordeling gegeven is, is het niet mogelijk om deze te veranderen.

Hoe vaak kan ik een beoordeling geven?

De beoordeling geldt voor de uitvoering van elke opdracht, zodat elke transactie de mogelijkheid heeft van een afzonderlijke beoordeling, waarbij een enkele transactie eenmaal kan worden beoordeeld.

Wat als ik het niet eens met de ontvangen beoordeling?

Er is de mogelijkheid om eenmalige een reactie op de beoordeling te geven om twijfels te verduidelijken of ander licht te werpen op de beschreven problemen.

Welke periode hebben de zichtbare beoordelingen betrekking?

Statistieken (gemiddelde klanttevredenheid en indicatoren van de klanten met verschillende aspecten van de uitvoering van de opdracht) worden berekend op basis van de beoordelingen die de afgelopen 12 maanden gegeven zijn. Aan de andere kant bevat de beoordelingslijst alle beoordelingen die de betreffende opdrachtgever heeft ontvangen.

Waarom kan je niet al mijn beoordelingen zien?

Beoordelingen van afgelopen jaar worden weergegeven. Oudere beoordelingen zijn niet opgenomen in de sterren weergave. U kunt de lijst met beoordelingen filteren op het aantal gegeven sterren. Een filter beperkt de lijst met weergegeven beoordelingen.

Waar kan ik mijn beoordelingen terugzien?

Op elk moment kunt u een lijst met uw beoordelingen in het tabblad Mijn score in de beoordelingsmodule inzien.

Waar kan ik de beoordeling van een ander bedrijf zien?

Beoordeling van een ander bedrijf kunt u controleren door het profiel op te vragen in de module Aannemers. Daarnaast wordt de informatie over de beoordelingen op veel plaatsen getoond in het systeem waar u een keuze kan maken voor een eventuele samenwerking met een opdrachtgever.

Hoe kan ik de opdrachtgever om een beoordeling vragen?

De tegenpartij wordt geïnformeerd door het notificatiesysteem voor uitstaande beoordelingen. Er is momenteel geen speciale functionaliteit om verzoeken van beoordeling te sturen.

Is het systeem in staat om referenties uit te geven?

Ja, maar het zal een aparte functie worden. Meer over Referenties zal in een andere rubriek beschreven worden.

Zal het mogelijk zijn om beoordelingen te filteren?

Ja, wanneer u de beoordelingen bekijkt kunt u ze filteren op het aantal sterren die gegeven zijn. Daarnaast is het mogelijk om in de beoordelingsmodule verdere filters toe te passen en uitstaande beoordelingen te bewerken.

Wat houdt de totale beoordeling in?

De totale beoordeling is een gemiddelde van alle scores op een schaal van 1-5 sterren van de afgelopen 12 maanden.

Het wordt het gemiddelde van de beoordelingen berekend?

De som van beoordelingen van het jaar / nummer van de ratings van de laatste 12 maanden.


Heeft de leerstof geholpen?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)