Trans.eu Assistent

bijgewerkt 9/6/21 door Szczepan

De trans.eu-assistent is een meldpunt dat uw activiteiten op het Trans.eu-platform ondersteunt.

Als u deze applicatie wilt gebruiken, moet deze zijn geïnstalleerd. De applicatie is hier te vinden.

Dankzij het informatiecentrum blijft u op de hoogte van nieuwe berichten, notificaties van het Trans.eu Platform en aanbiedingen die je volgt, zonder dat je de browser hoeft te starten.

Installeren van de applicatie.

1. Download de Trans.eu Assistant applicatie (of dowload de applicatie MSI voor zakelijke klanten)
  2. Installeer de applicatie op uw computer. de applicatie wordt alleen ondersteund in Windows OS.
  3. Open de applicatie en log in met uw TransID en wachtwoord.

1. Na deze stap zal de applicatie verbinding maken met uw profiel op het Trans.eu Platform.

Hoe werkt Trans.eu Assistent?

Na installatie vindt u het icoon van de Trans.eu Assistent in de Windows start bar.

Wanneer u een notificatie ontvangt een verschijnt er een pushbericht met informatie over de melding. Het icoon verandert in een knipperende enveloppe. De applicatie werkt op de achtergrond hierom is het niet meer nodig om altijd een webbrowser open te hebben..

In de applicatie zijn er verschillende tabbladen die u in de gaten kunt houden:

• recente berichten van de messenger
  • Platform notificaties
  • uw zoekparameters

Nadat u op de geselecteerde melding hebt geklikt, wordt u doorgestuurd naar het venster in de standaardwebbrowser met de juiste platformmodule (messenger, ladingenbeurs, vracht, enz.). Als u op elke nieuwe melding klikt, wordt een nieuw tabblad in de webbrowser geopend.

Door tijdelijke browserbestanden te wissen, worden de tijdelijke bestanden van Trans.eu Assistant niet verwijderd.

Als u op de knop "Meer zien" klikt, gaat u naar het Trans.eu-platform

Chrome web browser plug-in

Bovendien kunt u de Chrome web browser plug-in downloaden die duplicatie van reeds actieve browsertabbladen voorkomt.

Pop-up menu van het Trans.eu Assistent applicatie

Nadat u met de rechtermuisknop op het Trans.eu Assistant-pictogram heeft geklikt, is een pop-upmenu beschikbaar waarmee u:

• open het Trans.eu-platform (in de standaardwebbrowser)
  • controleer informatie over het programma (informeert over de geïnstalleerde versie van de applicatie)
  • verander de status op de communicator
  • schakel de boodschapper uit
  • meldingsgeluiden, berichten en aanbiedingen uitschakelen of inschakelen
  • schakel de optie in of uit om de applicatie te starten bij het opstarten van Windows
  • log uit bij de applicatie