Állandó útvonalak fuvarozókkal - Megbízók és Fuvarszervezők számára

Korszerűsített 9/5/22 közzétett Anna

Egy helyen meghatározhatja az áruszállítás feltételeit egy rögzített útvonalon, és elküldheti azokat ellenőrzött fuvarozóknak. Felejtse el az e-mailek küldését és a telefonhívásokat. Most néhány egérkattintással kezelheti az alvállalkozókkal való együttműködést, és ellenőrizheti, hogy hányan hajtják végre az adott megrendelést.

Állandó útvonalajánlat küldése

 1. Állítson be egy Állandó útvonalat a vállalkozók számára úgy, hogy kiválasztja a Állandó útvonalak fuvarozókkal modult, majd az Útvonal hozzáadása gombra kattint.

Megjelenik egy ablak az útvonal hozzáadásának lehetőségével. Töltse ki az információkat:

 • Útvonaladatok - írja be ide a rögzített útvonal nevét, töltse ki a fel- és lerakodás helyének részleteit, majd kattintson a Tovább gombra

 • Töltse ki az rakomány jellemzőivel kapcsolatos információkat, majd kattintson a Tovább gombra

 • Adja meg a fuvarozókkal való együttműködés feltételeit.
 • Válasszon fuvarozót a névjegyzékből
  Ha meg szeretné tudni, hogyan vehet fel egy vállalatot a vállalkozók listájára, kattintson ide

 • Írja be a referencia számot, állítson be fix árat vagy kilométerárat és a fizetési dátumot.

Minden elfogadott, fix útvonalon lebonyolított fuvarért "No touch" díj kerül felszámolásra, az árjegyzék szerint. Kiválaszthatja, hogy ez kit terheljen, vagy eloszthatja a díjat - cége és fuvarozója között fele-fele arányban.
 • Határozza meg az együttműködés időtartamát
 • Opcionálisan megadhatja a tervezett szállítás időszakait is. Ehhez töltse ki a tervezett szállítás típusát.
 • Opcionálisan beállíthatja a megrendelés feltételeit is. Átkerülnek az összes Állandó útvonalon létrehozott megrendelésre.
Az Automatikus megrendelések elküldése opció választása azt eredményezi, hogy a fuvar ezen vállalkozó általi elfogadása automatikusan megerősített megrendelés létrehozását eredményezi

Kattintson a Küldés fuvarozónak gombra a következő lépés folytatásához.

 1. A létrehozott fix útvonal automatikusan átkerül az Egyeztetés alatt fülre. A "Függőben" állapot arról tájékoztat, hogy a rögzített útvonalra vonatkozó javaslatot elküldtük a fuvarozónak, aki az összes részlet elolvasása után elfogadhatja, törölheti vagy elutasíthatja a javasolt feltételeket.

Az állandó útvonalajánlat állapotát a Állandó útvonalak fuvarozókkal fülön is ellenőrizheti. Például a 0 + 1 információ megmondja, hogy hány fuvarozó fogadta el a feltételeket, és hány fuvarozónak kell még elfogadnia azokat. A sorra kattintva ellenőrizheti az útvonal adatait és az áruszállítás részleteit.

A fuvarozó elutasította az állandó útvonal ajánlatot

Ha a fuvarozó elutasítja a állandó útvonal ajánlatát, köteles megindokolni az elutasítást. Így tárgyalhat a feltételekről. Az elutasítás részleteit a Tárgyalás alatt fülre, majd a fuvarozó cég nevére kattintva találja meg.

Az elutasítás okának áttekintése után szerkesztheti az ajánlatot. Ehhez kattintson a Tovább, majd a Feltételek szerkesztése elemre.

Most szerkesztheti a fuvarozóval való együttműködés feltételeit. A módosítások elvégzése után kattintson a Küldés a fuvarozónak gombra.

Az állandó útvonalajánlat állapota visszavált Függőben lévőre.

Állandó útvonalajánlat elfogadva

Ha szeretné ellenőrizni, hogy hány fuvarozó fogadta el a állandó útvonal-ajánlatot, kattintson a Állandó útvonalak fuvarozókkal elemre. Például egy rögzített útvonal 1. száma azt jelenti, hogy az ajánlatot egy fuvarozó elfogadta. A fuvarozók megtekintése elemre kattintva ellenőrizheti a rögzített útvonal részleteit.

Azoknak a fuvarozóknak, akik elfogadták a fix útvonalajánlatot, meghatározhatja a sorrendjét

 • Manuális szekvenciakezelés

Dönthet arról, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg a vállalkozók a rögzített útvonal listáján, csak manuálisan húzza a cég nevét a kívánt helyre, vagy használja a megjelenített nyilakat.

 • Százalék

Itt állíthatja be a fuvarozók várható részesedését az összes megrendelésből.

A fuvarozók sorrendje a létrán automatikusan meghatározódik, hogy minden fuvarozó teljesítse a várt megrendelések számát. A százalék meghatározása után kattintson a Mentés gombra.

A százalék meghatározása után a változás látható lesz az Aktív fülön.

 • Szállítási limitek

Adja meg a várható korlátokat az adott útvonalon szállításokat végző fuvarozók számára. A fuvarajánlatok automatikusan el lesznek küldve a fuvarozóknak olyan sorrendben, hogy mindegyikük annyi megrendelést kapjon, amennyi a korlát.

A korlátok beállítása után kattintson a Mentés gombra

Az állandó útvonal felfüggesztése a megbízó által

Ha úgy dönt, hogy felfüggeszti a megrendelés végrehajtását egy adott szolgáltatónál, kattintson a Állandó útvonalak fuvarozókkal, majd a Fuvarozók megtekintése elemre az Önt érdeklő útvonal mellett.

Válassza ki azt a vállalkozót, akivel a fix útvonal részeként szeretné felfüggeszteni a megrendelés végrehajtását. Kattintson a Tevékenység mező melletti zöld gombra, hogy szürke legyen. Ha úgy dönt, hogy aktiválja a megrendelést, kattintson a gombra, hogy újra zöld legyen.

Az állandó útvonal felfüggesztése a fuvarozó által

Ha a fuvarozó úgy dönt, hogy felfüggeszti a megrendelés végrehajtását, akkor a vállalata szürkén jelenik meg az útvonaladatok között az "Aktív" fülön.

A cég nevére kattintva egy jobb oldali fiók jelenik meg a felfüggesztés részleteivel.

Az állandó útvonal törlése a partner által

Ha a vállalkozót nem érdekli az együttműködési ajánlat egy állandó útvonal részeként, akkor azt eltávolíthatja. Ezután részletes információkkal az Archívum fülre kerül. Az ajánlat részleteinek megtekintéséhez kattintson a szolgáltató cég nevével ellátott mezőre.

Az ajánlat állapota Befejeződött. Innen másolhatja az állandó útvonal adatait egy másik fuvarozó megbízásához.

Válasszon új fuvarozót. A Küldés a fuvarozónak gombra kattintva módosíthatja az együttműködési feltételeket, vagy azonnal küldhet ajánlatot a vállalkozónak.

Removal of the terms of cooperation with the carrier

If you decide to delete a fixed route offer for a carrier, click Fixed Routes with Carriers, the Active tab, and then the name of the company.

Click on More and then on Delete terms of cooperation with a carrier

You will be asked to confirm your decision.

The offer of cooperation with a given carrier has been moved to the Archive tab..

Edit fixed route

Click Fixed Routes with Carriers, select the route you want to edit, then click the three dots to the right of Edit Route.

Remember that if the route is active, editing its parameters requires confirmation from all carriers that support it.
In order for the previous conditions to remain valid until the new ones are accepted, the system will create a copy of the edited route, so you will be asked to change the name of the fixed route.

Make your changes and click Send to Carriers.

Until the new conditions are accepted, the route will be visible in the Under negotiation tab with the status Pending.

After the carrier accepts the new conditions, the route will be transferred back to the Active tab.

Edit load

Click on Fixed routes with carriers, select the route whose conditions you want to change and then click on the three dots on the right side, selecting Edit load.

Remember that if the route is active, editing its parameters requires confirmation from all carriers that support it.
In order for the previous conditions to remain in effect until the new ones are confirmed, the system will create a copy of the previous route, therefore you will be asked to change the name of the fixed route.

Make your changes, then click Send to Carriers.

Until the new conditions are accepted, the changed route will be visible in the Under Negotiation tab with the status Pending.

After accepting the new conditions by the carrier, the route will be transferred back to the Active tab, replacing the original version.

The carrier rejects changes to the conditions of carriage

When you edit a fixed route or load, the carrier may reject the proposed changes.

Click on a route and you will see the reason for rejection on the right. You can edit the proposed terms again by clicking on More and then Edit Terms.

Make changes to send a new proposal to the carrier.

Until the new conditions are accepted, the route will be visible in the Under negotiation tab with the status Pending.

When the carrier accepts the changes, the route will be moved from the Under negotiation tab to the Existing tab, replacing the original version.

Add freight

You can add a new freight using the freight previously published on fixed routes. Click on Fixed Routes with Carriers, select the route from which you want to copy the freight and then click on the three dots on the right side, selecting Add Freight.

To learn more about adding freight on the Platform, click here.

Choose where you want to post the freight:

 • Fixed routes - if the freight matches one of them, you can publish it according to its conditions
 • Your Contractors - this option allows you to select groups to which the freight will go. You create groups in the accounts module.
 • SmartMatch - is an algorithm thanks to which the freight will be sent to the companies best suited to the cargo
 • Exchange - the freight will be published on the loads exchange

If the freight matches the predetermined automatic rule, you will be informed.

Find out more about automatic rules by click here.


Hasznos volt ez az anyag?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)