(TFS) Állandó útvonalak a megrendelő számára

Korszerűsített 1/7/22 közzétett Sylwia

Egy helyen rögzítheti az áruszállítás feltételeit egy állandó útvonalon, és elküldheti azokat ellenőrzött fuvarozóknak. Felejtse el az e-mailek küldését és a telefonhívásokat. Most néhány kattintással kezelheti az alvállalkozókkal való együttműködést, és ellenőrizheti, hogy hányan hajtják végre az adott megrendelést.

Állandó útvonalajánlat küldése

 1. Állítson be egy fix útvonalat a vállalkozók számára úgy, hogy kiválasztja az Állandó útvonalak szállítókkal modult, majd az Útvonal hozzáadása gombra kattint.

Megjelenik egy ablak az útvonal hozzáadásának lehetőségével. Töltse ki az információkat:

 • Útvonal részletei - írja be ide az állandó útvonal jellegzetes nevét, töltse ki a fel- és lerakodás helyének részleteit, majd kattintson a Tovább gombra

 • Töltse ki az árufuvarozás jellemzőivel kapcsolatos információkat, majd kattintson a Tovább gombra

Adja meg a fuvarozókkal való együttműködés feltételeit.

 • Válasszon fuvarozót a névjegyzékből

Kattintson ide, hogy ellenőrizze, hogyan vehet fel egy vállalatot a fuvarozók listájába

 • Írja be a hivatkozási számot, állítson be fix árat vagy kilométerenkénti díjat és a nyújtott szolgáltatás fizetési dátumát

Minden elfogadott, fix útvonalon lebonyolított fuvardíjért "No touch" díjat számítanak fel az árjegyzék szerint. Kiválaszthatja, hogy kinek kell fizetnie azt, vagy eloszthatja a díjat 50% -ra - a megrendelő és a fuvarozó között.
 • Határozza meg az együttműködés időtartamát
 • Adott esetben megadhatja a tervezett szállítás időszakait is. Ehhez töltse ki a tervezett szállítás típusát.
 • Választhatóan beállíthatja a megrendelés feltételeit is. Átkerülnek az összes állandó útvonalon létrehozott megrendelésre.
  Az Automatikus megrendelések elküldése opció kiválasztása azt a tényt eredményezi, hogy a fuvar puszta elfogadása a nyertes ajánlattevőnél automatikusan megerősített megrendelés létrehozását eredményezi.
 • Kattintson a Küldés a fuvarozónak gombra a következő lépés folytatásához.

 1. A létrehozott állandó útvonal automatikusan átkerül a Tárgyalás alatt fülre. A "Függőben" állapot tájékoztatja Önt arról, hogy az állandó útvonalra vonatkozó javaslatot elküldtük a fuvarozónak, aki az összes részlet megismerése után elfogadhatja, törölheti vagy elutasíthatja a javasolt feltételeket.

Az állandó útvonalajánlat állapotát az Állandó útvonalak szállítókkal fülön is ellenőrizheti. Például a 0 + 1 információ megmondja, hogy hány fuvarozó fogadta el a feltételeket, és hány vállalatnak kell még elfogadnia azokat. A Fuvarozók megtekintése elemre kattintva ellenőrizheti az útvonal adatait és a fuvar jellemzőit.

A fuvarozó elutasította az állandó útvonalú ajánlatot

Ha a fuvarozó elutasítja az állandó útvonal ajánlatát, köteles megindokolni az elutasítást. Így tárgyalhat a feltételekről. Az elutasítás részleteit a Tárgyalás alatt fülre, majd a szolgáltató cégnevére kattintva találja meg.

Az ajánlat feltételeinek elutasításának okának áttekintése után szerkesztheti azt. Ehhez kattintson a Tovább, majd a Feltételek szerkesztése elemre

Most szerkesztheti a szolgáltatóval való együttműködés feltételeit. A módosítások elvégzése után kattintson a Küldés a fuvarozónak elemre.

Az állandó útvonalajánlat állapota visszavált Függőbenre.

Ajánlat elfogadása az állandó útvonalon

Ha szeretné ellenőrizni, hogy hány fuvarozó fogadta el az állandó útvonal-ajánlatot, kattintson az Állandó útvonalak fuvarozókkal elemre. Például egy adott fix útvonal 2-es száma azt jelenti, hogy az ajánlatot két fuvarozó elfogadta. A fuvarozók megtekintése elemre kattintva ellenőrizheti az állandó útvonal részleteit.

Azoknak a fuvarozóknak, akik elfogadták az ajánlatot, meghatározhatja a kiegyenlítési módszert.

 • Manuális sorrendkezelés

Elöntheti, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg a vállalkozók az állandó útvonal listáján, csak manuálisan húzza a cég nevét a kívánt helyre, vagy használja a megjelenített nyilakat.

 • Százalékos arány

Itt állíthatja be a fuvarozók várható részvételét az összes megrendelésből.

A fuvarozók sorrendje a rangsorban automatikusan meghatározódik, hogy minden fuvarozó teljesítse a várt megrendelések számát. A százalék meghatározása után kattintson a Mentés gombra.

A százalék meghatározása után a változás látható lesz az Aktív fülön.

 • Szállítási határértékek

Adja meg a várható rendelési értékeket az adott útvonalon szállításokat végző fuvarozók számára. A fuvarajánlatokat automatikusan elküldik a fuvarozóknak abban a sorrendben, hogy mindegyik megkapja a megrendelések számát az adott értékig.

A rendelési értékek beállítása után kattintson a Mentés gombra

 •   Megadhatja a kiegyenlítési módszert is, amelyet az állandó útvonal-feltételek határoznak meg.

A megbízó által felfüggesztett állandó útvonalak

Ha úgy dönt, hogy felfüggeszti a megrendelés végrehajtását egy adott fuvarozónál, akkor a bal oldali menüből válassza Az állandó útvonalak fuvarozókkal modult, majd kattintson az Önt érdeklő útvonal melletti sorra.

Válassza ki azt a fuvarozót, akivel a fix útvonal részeként szeretné felfüggeszteni a megrendelés végrehajtását. Kattintson a Tevékenység mező melletti zöld gombra, hogy szürke legyen. Ha úgy dönt, hogy felfüggeszti a megrendelést, kattintson a gombra, hogy újra zöld legyen.

A fuvarozó által felfüggesztett állandó útvonalak

Ha a fuvarozó úgy dönt, hogy felfüggeszti a megrendelés végrehajtását, akkor a vállalata szürkén jelenik meg az útvonaladatokban és a fuvarjellemzőkben az "Aktív" fülön.

A cég nevére kattintva jobb oldalon egy fiók nyílik a felfüggesztés részleteivel.

A rögzített útvonalajánlat törlése a fuvarozó által

Ha a vállalkozót nem érdekli az együttműködési ajánlat egy rögzített útvonal részeként, akkor azt eltávolíthatja. Ezután részletes információkkal az Archívum fülre kerül. Az ajánlat részleteinek megtekintéséhez kattintson a szolgáltató cégnevével ellátott mezőre.

Az ajánlat állapota Kész. Innen másolhatja az állandó útvonali feltételeit új fuvarozók számára.

Válasszon új fuvarozót. A Küldés fuvarozónak kattintással azonnal módosíthatja az együttműködési feltételeket, vagy azonnal küldhet ajánlatot a vállalkozónak.

A fuvarozóval való együttműködés feltételeinek megszüntetése

Ha úgy dönt, hogy töröl egy fix útvonal-ajánlatot egy fuvarozóval, kattintson az Állandó útvonalak fuvarozókkal gombra, az Alkalmazható fülre, majd a vállalat nevére. Kattintson a Tovább, majd a Fuvarozóval való együttműködés feltételeinek törlése elemre.

Megkérik a döntés megerősítésére.

Az adott fuvarozóval való együttműködésre vonatkozó ajánlat az Archívum fülre került.

Állandó útvonal szerkesztése

Kattintson az Állandó útvonalak fuvarozókkal elemre, válassza ki az útvonalat, amelyhez a feltételeket szerkeszteni kívánja, majd kattintson a jobb oldalon található három pontra az Útvonal szerkesztése elem kiválasztásával.

Ne feledje, hogy ha az útvonal aktív, a paraméterek szerkesztéséhez meg kell erősíteni az összes résztvevő fuvarozónak is.  
Annak érdekében, hogy a korábbi feltételek érvényben maradjanak az újak elfogadásáig, a rendszer létrehoz egy másolatot a szerkesztett útvonalról, ezért felkérést kap a fix útvonal nevének megváltoztatására.

Végezze el a módosításokat, és kattintson a Küldés a fuvarozóknak elemre.

Amíg az új feltételeket nem fogadják el, az útvonal a Tárgyalás alatt fül alatt látható, állapota pedig Függőben.

Miután a fuvarozó elfogadta az új feltételeket, az útvonal visszakerül az Aktív fülre.

Rakomány szerkesztése

A menüből válassza ki az Állandó útvonalak fuvarozókkal modult, válassza ki a módosítani kívánt útvonalat, majd kattintson a jobb oldalon lévő három pontra, válassza a Rakomány szerkesztése lehetőséget.

Ne feledje, hogy ha az útvonal aktív, a paraméterek szerkesztéséhez meg kell erősíteni az összes résztvevő fuvarozónak is.  
Annak érdekében, hogy a korábbi feltételek érvényben maradjanak az újak elfogadásáig, a rendszer létrehoz egy másolatot a szerkesztett útvonalról, ezért felkérést kap a fix útvonal nevének megváltoztatására.

Végezze el a módosításokat, és kattintson a Küldés a fuvarozóknak elemre.

Amíg az új feltételeket nem fogadják el, az útvonal a Tárgyalás alatt fül alatt látható, állapota pedig Függőben.

Miután a fuvarozó elfogadta az új feltételeket, az útvonal visszakerül az Aktív fülre.

A fuvarozó elutasítja a szállítás feltételeinek megváltoztatását

Ha állandó útvonalat vagy rakományt szerkeszt, a fuvarozó elutasíthatja a javasolt módosításokat.

Kattintson egy útvonalra, és a jobb oldalon láthatja az elutasítás okát. Újra szerkesztheti a javasolt feltételeket, kattintson a További lehetőségre, majd válassza a Feltételek szerkesztése lehetőséget.

Végezzen módosításokat, hogy új ajánlatot küldjön a fuvarozónak.

Amíg az új feltételeket nem fogadják el, az útvonal a Tárgyalás alatt fül alatt látható, állapota pedig Függőben.

Amint a szolgáltató elfogadja a módosításokat, az útvonal áthelyezésre kerül a Tárgyalás alatt lapról az Aktív fülre, az eredeti változat helyébe.

Rakomány hozzáadása

Új rakományt hozzáadhat a korábban meghirdetett állandó útvonalakon közzétett rakományhoz. Kattintson az Állandó útvonalak fuvarozókkal elemre, válassza ki azt az útvonalat, amelyről át akarja másolni a rakományt, majd kattintson a jobb oldalon lévő három pontra, és válassza a Rakomány hozzáadása lehetőséget.

Ha többet szeretne megtudni a rakományok meghirdetéséről a Platformon, kattintson ide

Válassza ki, hová kívánja meghirdetni a rakományt:

 • Állandó útvonalak - ha a fuvar megfelel az egyiknek, akkor annak feltételeinek megfelelően közzéteheti
 • Fuvarozóinak - ez az opció lehetővé teszi, hogy kiválasszon csoportokat, ahová az ajánlat megy. Csoportokat hozhat létre a partnerek modulban.
 • SmartMatch - olyan algoritmus, amelynek köszönhetően a fuvarokat a rakománynak leginkább megfelelő vállalatoknak küldik el
 • Fuvarbörze - a rakomány a fuvarbörzén lesz meghirdetve

Ha a fuvar megfelel az előre meghatározott automatizált szabálynak, akkor erről tájékoztatást kap.

Az automatizált szabályokról ide kattintva tudhat meg többet


Hasznos volt ez az anyag?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)