(TFC) Товари за превозвача

Обновено 29/7/21 от Agata

В новата логистична платформа Trans.eu можете да търсите товари по начин, познат ви от по-старата версия, т.е. на борсата за товари. Но това не спира дотук. В модула за товарище намерите предложения за товари, които също се различават по начина на договаряне и сключване на сделки. Запознайте се с всички възможности и се възползвайте максимално от платформата.

Какви предложения можете да намерите в списъка с товари?

В модул Товари ще намерите различни оферти за товари. Можете да решите дали искате да приемете офертата незабавно или да договорите цената.

  • В режим Купи сега можете веднага да приемете офертата, като кликнете върху бутона Приеми товар. Ако не можете да изпълните задачата, кликнете върху бутона Не и този път.

  • При офертите с предлжена цена можете да започнете преговори, като въведете предложението си за цена в прозореца за договаряне. Можете също така да приемете такива оферти веднага или да изберете да не ги приемате, като кликнете върху бутона Не и този път.

  • Ако решите да преговаряте - въведете своята цена в полето "Тарифа" и изберете бутона "Преговаряйте", за да изпратите предложението си на контрагента.

  • Предложението SmartMatch означава, че офертата е подбрана с алгоритъм, който е анализирал данните за вашата компания и автопарк.

Можете да договаряте, приемате или отхвърляте такава оферта (поставяйки отметка в опцията „Не се интересувам“), посочете причините. В резултат на това следващите предложения ще бъдат по-добре съобразени с вашия бизнес.

  • Оферти без посочена цена - това е знак, че контрагента очаква вашето предложение.

Как да договаряте оферти?

  • Научете повече за детайлите на офертата - цялата информация може да бъде намерена на едно място, в следващите раздели.

Въведете вашата цена и изпратете към контрагента.

Статусът Очаква приемане означава, че контрагента е получил вашата оферта. Изчакайте отговора му.

Ако реши да преговаря, ще видите предложението му в прозореца. Ако е необходимо, анализирайте историята на преговорите и уточнете подробностите с помощта на месинджъра.

Ако предложението на клиента ви устройва, приемете товара.

Статусът Очаква приемане означава, че контрагента е получил вашия отговор.

Промяната на статуса на Прието означава, че контрагента е одобрил окончателно сделката.

Сега можете да преминете към поръчката за транспорт.

Филтриране на товари

Имате възможност да филтрирате товарите. За да направите това, изберете модула Товари, отидете в раздел получени, изберете опциите за филтриране и попълнете критериите, които ви интересуват, след което потвърдете с бутона за показване на резултатите.

Опцията за филтриране на товари е достъпна и в раздел архив.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)