Фиксиран маршрут за товародател

Обновено 5/8/22 от Sylwia

На едно място можете да зададете условията за товарен транспорт по фиксиран маршрут и да ги изпратите на проверени превозвачи. Забравете за изпращането на имейли и осъществяването на телефонни обаждания. Сега можете да управлявате сътрудничеството с подизпълнители с няколко щраквания на мишката, като контролирате колко от тях изпълняват дадена поръчка.

Изпращане на оферта за постоянен маршрут

 1. Настройте постоянен маршрут за превозвачи, като изберете модула Постоянни маршрути с превозвачи и след това щракнете върху Добави маршрут.

Ще видите прозорец с опция за добавяне на маршрут. Попълнете информацията:

 • Подробности за маршрута - въведете тук характерно име за фиксирания маршрут, попълнете подробностите за мястото на товарене и разтоварване

 • Попълнете информацията за характеристиките на товара

Посочете условията за сътрудничество с превозвачите.

 • Изберете оператор от списъка си с контакти

За да проверите как да добавите компания към списъка с изпълнители, кликнете тук

 • Въведете референтния номер, задайте фиксирана цена или ставка за километър и дата на плащане за предоставяната услуга.

За всеки приет товар, извършен по фиксирани маршрути, се начислява такса "No touch", съгласно ценовата листа. Можете да изберете кой ще бъде таксуван с него или можете да разпределите таксата 50% - за вашата компания и превозвач.
 • Определете продължителността на условията за сътрудничество
 • По желание можете също да посочите периодите на планираните превози. За да направите това, завършете вида на планирания транспорт.
 • По желание можете също да зададете условията на поръчката. Те ще бъдат прехвърлени към всички поръчки, създадени в рамките на този фиксиран маршрут.
  Избирането на опцията за автоматично изпращане на поръчки ще доведе до факта, че самото приемане на товар от този изпълнител ще доведе до автоматично създаване на потвърдена поръчка.
 • Щракнете върху бутона Изпрати до превозвача, за да преминете към следващата стъпка.

 1. Създаденият от вас фиксиран маршрут автоматично се прехвърля в раздела Под договаряне. Състоянието „В очакване“ ви информира, че предложението за фиксиран маршрут е изпратено до превозвача, който, след като се запознае с всички подробности, може да го приеме, да изтрие или отхвърли предложените условия.

Можете също да проверите състоянието на офертата за постоянен маршрут в раздела Постоянни маршрути с превозвачи. Например информацията 0 + 1 ще ви каже колко превозвачи са приели условията и колко компании все още трябва да ги приемат. Като щракнете върху Преглед на превозвачите, можете да проверите данните за маршрута и характеристиките на товара.

Офертата за фиксиран маршрут е отхвърлена от изпълнителя

Ако превозвачът отхвърли предложението за фиксиран маршрут, ще трябва да посочи причина за отхвърлянето. По този начин той може да договори условия. Ще намерите подробности за отхвърлянето, като щракнете върху раздела По договаряне и след това върху името на компанията на превозвача.

След като прегледате причината за отхвърляне на условията на офертата, можете да я редактирате. За да направите това, кликнете върху Още и след това Редактиране на условията

Сега можете да редактирате условията за сътрудничество с превозвача. След като направите промени, щракнете върху Изпрати до превозвача.

Състоянието на офертата за постоянен маршрут ще се промени обратно на Изчакващо.

Приемане на оферта за фиксиран маршрут

Ако искате да проверите колко превозвачи са приели офертата за фиксиран маршрут, щракнете върху Фиксирани маршрути с превозвачи. Например, номер 2 за даден фиксиран маршрут означава, че офертата е приета от два превозвача. Като щракнете върху виж превозвачите, можете да проверите подробностите за фиксирания маршрут.

За превозвачи, приели офертата за фиксиран маршрут, можете да дефинирате метода за балансиране.

 • Ръчно управление на последователността

Можете да решите реда, в който изпълнителите се появяват в списъка с фиксиран маршрут, просто плъзнете ръчно името на компанията до избраното от вас място или използвайте показаните стрелки.

 • Процентен дял

Тук можете да зададете очаквания дял на превозвачите в общия брой поръчки.

Редът на превозвачите в стълбата ще бъде автоматично определен, така че всеки превозвач да изпълни очаквания брой поръчки. След като определите процента, щракнете върху Запазване.

След определяне на процента промяната ще бъде видима в раздела Активен.

 • Транспортни ограничения

Задайте очакваните ограничения за поръчки за превозвачи, извършващи превози по даден маршрут. Офертите за товарни превози ще бъдат автоматично изпращани до превозвачите в такъв ред, че всеки от тях да получава броя на поръчките до лимита.

След като зададете ограничения за поръчки, щракнете върху Запази

 •   Можете също така да дефинирате метода на баланс, определен от условията на фиксираните маршрути

Спиране на фиксиран маршрут от изпращача

Ако решите да спрете изпълнението на поръчка с даден превозвач, от менюто вляво изберете модула Фиксирани маршрути с превозвачи, след което щракнете върху реда до маршрута, който ви интересува.

Изберете изпълнителя, с когото искате да спрете изпълнението на поръчката като част от фиксирания маршрут. Щракнете върху зеления бутон до полето „Дейност“, за да го превърнете в сиво. Ако решите да активирате поръчката, щракнете върху зеления бутон, за да я направите отново зелена.

Спиране на фиксиран маршрут от превозвача

Ако превозвачът реши да спре изпълнението на поръчката, неговата компания ще бъде затъмнена в данните за маршрута и характеристиките на товара в раздела „Активен“.

Като щракнете върху името на компанията, вдясно ще се отвори чекмедже с вашите данни за спиране.

Премахване на оферта за фиксиран маршрут от превозвача

Ако изпълнителят не се интересува от офертата за сътрудничество като част от фиксиран маршрут, той може да я премахне. След това в подробна информация тя ще бъде преместена в раздела Архив. Кликнете върху полето с името на фирмата на превозвача, за да проверите подробностите за офертата.

Състоянието на офертата е Завършено. От тук можете да дублирате фиксираните условия на маршрута за новия превозвач.

Изберете нов превозвач. Можете да направите промени в условията на сътрудничество или незабавно да изпратите оферта на изпълнителя, като кликнете върху Изпращане до превозвача.

Премахване на условията за сътрудничество с превозвача

Ако решите да изтриете оферта за фиксиран маршрут за превозвач, кликнете върху Фиксирани маршрути с превозвачи, раздела Приложимо и след това името на компанията. Кликнете върху Още и след това върху Изтриване на условията за сътрудничество с превозвач.

Ще бъдете помолени да потвърдите решението си.

Офертата за сътрудничество с даден превозвач се премества в раздел Архив.

Редактиране на фиксиран маршрут

Щракнете върху Фиксирани маршрути с превозвачи, изберете маршрута, за който искате да редактирате условията, след което щракнете върху трите точки от дясната страна, като изберете Редактиране на маршрут.

Не забравяйте, че ако маршрутът е активен, редактирането на неговите параметри изисква потвърждение от всички превозвачи, които го поддържат.
За да останат валидни предишните условия, докато не бъдат приети новите, системата ще създаде копие на редактирания маршрут, така че ще бъдете помолени да промените името на фиксирания маршрут.

Направете промените си и щракнете върху Изпращане до превозвачи.

Докато не бъдат приети новите условия, маршрутът ще бъде видим в раздела По договаряне със статус Изчаква.

След приемане на новите условия от превозвача, маршрутът ще бъде прехвърлен обратно в раздела Активен.

Редактиране на товара

От менюто изберете модула Фиксирани маршрути с превозвачи, изберете маршрута, който искате да промените и след това щракнете върху трите точки от дясната страна, като изберете Добави тегло

Не забравяйте, че ако маршрутът е активен, редактирането на неговите параметри изисква потвърждение от всички превозвачи, които го поддържат.
За да останат в сила предишните условия, докато новите не бъдат потвърдени, системата ще създаде копие на предишния маршрут, поради което ще бъдете помолени да преименувате фиксирания маршрут.

Направете промените си, след което щракнете върху Изпращане до превозвачи.

Докато не бъдат приети новите условия, маршрутът ще бъде видим в раздела По договаряне със статус Изчаква.

След приемане на новите условия от превозвача, маршрутът ще бъде прехвърлен обратно в раздела Активен.

Превозвачът отхвърля промените в условията на транспорт

Когато редактирате фиксиран маршрут или товар, превозвачът може да отхвърли предложените промени.

Кликнете върху маршрут и вдясно ще видите причината за отхвърлянето. Можете да редактирате отново предложените условия, щракнете върху опцията Още и след това изберете Редактиране на условията.

Направете промени, за да изпратите ново предложение до превозвача.

Докато не бъдат приети новите условия, маршрутът ще бъде видим в раздела По договаряне със статус Изчаква.

След като превозвачът приеме промените, маршрутът ще бъде преместен от раздела По договаряне в раздела Активен, като замества оригиналната версия.

Добавете товар

Можете да добавите нов товар, като използвате товара, публикуван преди това по фиксирани маршрути. Кликнете върху Фиксирани маршрути с превозвачи, изберете маршрута, от който искате да копирате товара, след което щракнете върху трите точки от дясната страна, като изберете Добави товар.

За да научите повече за добавянето на товари в Платформата, кликнете тук

Изберете къде искате да публикувате товара:

 • Фиксирани маршрути - ако товарът отговаря на един от тях, можете да го публикувате според неговите условия
 • Вашите превозвачи - тази опция ви позволява да избирате групи, към които ще отива товарът. Вие създавате групи в модула акаунти.
 • SmartMatch - е алгоритъм, благодарение на който товарът ще се изпраща до компаниите, които са най -подходящи за товара
 • Борса - товарът ще бъде публикуван на борсата за товари

Ако товарът отговаря на предварително определеното автоматично правило, ще бъдете информирани.

Научете повече за автоматичните правила, като кликнете тук


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)