Частна борса за CargoON

Обновено 4/5/23 от Sylwia

Частната борса за товари е ново спот решение в офертата на Trans.eu, което позволява публикуване на оферти за товари на затворена група от избрани превозвачи.

В тази статия ще научите как да:

  • добавяте превозвачи към частната борса
  • каните превозвачи във вашата частна борса извън платформата
  • публикувате товари във вашата частна борса

Добавяне на превозвачи в частна борса от раздел Фирми

Както в случая с групите, само превозвачи (TFC клиенти) и спедитори (TFF клиенти) могат да бъдат добавени към частна борса. За товародатели, т.е. клиенти на CargoON, тази опция от менюто няма да е налична.
  1. Частната борса може да бъде намерена в модул Контрагенти. В раздел Фирми ще намерите списък на вашите изпълнители.
  1. Щракнете върху символа с три точки до избрания изпълнител и изберете от списъка Добавяне към частна борса.

Обърнете внимание на синия етикет, който се появява до фирмата в колоната за Група/Частна борса Това ще ви помогне да определите коя фирма е добавена към частната борса.

Добавяне на превозвачи към частна борса от раздел Частна борса

Има и друг начин да добавите фирма към частната борса. Има нов раздел: Частна борса.

  1. Отидете в раздел Частна борса и щракнете върху бутона Добавяне на превозвач.

  1. В полето за търсене въведете данните за фирмата, която искате да добавите. Изберете фирмата и потвърдете избора си, като щракнете върху Запиши.

Премахване на фирми от частната борса

Възможно е също така да премахнете фирми от вашата частна борса. За да направите това, щракнете върху символа с три точки до избраната фирма и след това изберете Премахване от частна борса.

Моля, имайте предвид, че ако премахнете фирма от вашия списък с контрагенти, това също води до премахването на тази фирма от вашите групи и частна борса. След това вече няма да можете да изпращате товари до фирмата.

Поканете превозвачи извън Платформата в частната борса

Ако в Платформата не можете да намерите превзовача, който искате да добавите към вашата частна борса? Имаме решение за това. Използвайте опцията за изпращане на покана за регистрация в платформата Trans.eu (научете повече за това в статията: Добавяне на фирма към контрагенти).

В модул Контрагенти изберете раздел Фрими и щракнете върху бутона Изпратете на покана (в горния десен ъгъл на раздела).

След това попълнете формуляра за покана и отметнете Добавяне на тази фирма към частната борса.T

Когато превозвачът направи безплатна регистрация в Платформата, той ще бъде добавен към групата на вашите контрагенти и към вашата частна борса.

Филтриране на контрагенти от частната борса

С новата функционалност на частната борса за товари ще се появи и допълнителна опция за филтриране на контрагенти в раздела Фирми. Като щракнете върху бутона ФИЛТРИ до полето за търсене на контрагенти, ще отворите прозореца за филтър:

С филтъра за статус на контрагент можете да изберете дали да виждате фирми, които отговарят на това условие (те са добавени към вашата частна борса) или да изключите такива фирми от резултатите.

Публикуване на товари на частна борса

Ако вече знаете как да публикувате оферти за (Как да добавите оферта за товар?), ще ви покажем как да се уверите, че вашата оферта се публикува само за превозвачите във вашата частна борса

Във формуляра за публикуване на оферта променете настройките за режим на публикуване. В полето Получатели и изберете Частна борса.

Публикувайте готовия товар. В този момент вашата оферта ще бъде показана на превозвачи, принадлежащи към частната борса. Тези оферти са маркирани със специален етикет, който улеснява превозвачите да идентифицират бързо източника на товара.


Колко полезен беше този материал?

UP!
Powered by HelpDocs (opens in a new tab)